sunshine_ze -> RE: Pravna pitanja (28.1.2011 23:43:00)
|
Pozdrav svima...molila bih da mi neko odg ako zna ... Ovako prijateljica mi se razvodi,imaju dijete od 3 godine,muz je napustio kada je beba imala 7 mjeseci.Kada ju je napustio ona je predala zahtjev za razvod.Oboje su dobili poziv i otisli na to posredovanje(valjda se tako zove) prvi put.Drugi put ona nije htjela da ode i time se postupak obustavio.Sada curica ima 3 godine i on je podnio tuzbu za razvod braka,ne zive skupa od kada je otisao.i sada nju zanima da li ponovo idu na to posredovanje ili direktno na sud.Ako se ne ide na posredovanje ili ako se ona ne pojavi na sudu kako se onda donosi odluka o alimentaciji,starateljstvu,njegovim vidjanjem s djetetom.Ja sam pokusala da joj odgovorim koliko znam,rekla sam joj da mislim da se ide direktno na sud,mozda nisam u pravu,zato vas pitam..a o ovim ostalim stavkama,alimentaciji itd zaista nisam znala sta da kazem.Trazila sam na net-u ali nisam uspjela pronaci. Po njenoj prici ona ne zeli da se razvede,bar kako vidim jer mi izgleda da se svim silama trudi da se to oduzi sto je vise moguce.Ja sam obecala da cu se raspitati pa eto ako neko moze pomoci zahvaljujem unaprijed.
|
|
|
|