zagy -> RE: Pravna pitanja (15.3.2011 8:02:19)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: princeza IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: princeza sve sam uredno iscitala ali nisam nasla priblizno mom pitanju.Naime kupili smo zemljiste prije cetri godine od jedne zene sad mene interesuje je li se trebam advokatu,notaru ili sudu obratiti ako zelim da prevedem zemljiste na muz ne zna jeste li me skontali vi ste pri kupovini zemljišta morali uraditi ugovor o kupopordaji... Po osnovu toga ugovora vi radite prenos vlasništva sa prodavca na kupca.... to u opštini na čijem se protoru zemljište nalazi mi imamo kupoprodajni ugovor znaci ako sam te dobro shvatil mi s tim ugovorom idemo u opcinu gdje zemljiste pripada Hvala puno na brzom odgovoru da dobro si me shavtila[sm=smiley1.gif] Malo ste me zbunile, zašto opština ako se hoće prenijeti vlasništvo. Kad završiš u Opštini to je samo prenos u katastru, odnosno posjed. Pored toga trebaš i na sudu predati za upis u zemljišne knjige ili ti u narodu zvanim grunt, što je prenos vlasništva. Samo jedno upozorenje, kupoprodajni ugovori zaključeni prije notara (što je kod tebe slučaj) bi se morali provesti bez problema, međutim, ja sam imala situaciju da mi je sud prihvatio kupoprodajni ugovor, a opština tražila ovjeru notara, što se dodatni bespotrebni trošak.
|
|
|
|