Hanady RR -> RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? (12.12.2010 22:46:01)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: teacher75 i ja se brinem jel dovoljno mlijeka pije L. buduci da doji jos samo tokom noci mozda 2 puta i nekada 1 ujutro da li je dovoljno sto joj ujutro napravim nesto na mlijeku kravljem za dorucak (griz, poparu ili puru) i dodam 2-3 kasike mladog sira ili ABC i nekad pred spavanje napravim cokolesnik ili nesto slicno. ona nece flasu, nikad nije hjtela, jedva popije par gutljaja vode dnevno ono dok doji uzima onoliko koliko joj treba... kako budete samnjivali dojenje i prestali u nekom vrijeme ona će siggurno početi sa vodom ali mlijeko možda i neće htjeti. no djeca koja i ne piju mlijeko jedu savršeno dovoljno mlijčnih porizvoda i piju jogurt pa u sakldu sa tim mislim da će se njeni obroci povećati kada dojenje prestane i da će uzimati mliječne proizvode kako njoj paše ali u većim količinama nego do sada, tražit će organizam. Mi dok smo dojile nismo pile fkašicu sa mlijekom...nije je htjela...jela je sir, pavlaku, kajmak, jogurt ali mlijeko ne...po prestanku dojenja ustabili smo ujutro flašicu i navečer...a onda je sama sebi izbacila tu večernju a i ja sam shavtila da nije gladna noću, ne budi se da jede samo da se mazi i znala sam jutarnja joj je dovoljna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sveli smo dojenje samo na 2 puta tokom noci, a nekad je to jednom- mislim da to nije dovoljna kolicina kalcija. cinjenica jeste, da sada malo vise pije vodu, ali je ne popije vise od 1.5 dcl dnevno.a nije velika da sama uzme koliko joj organizam trazi, trebala bih ja znati kada da joj nudim i koliko[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa onda povećajte unos na drugi način... obroke koje joj daješ tipa pura...stavi 5-6 kašika sira... asortiman malo proširite... pokušaj sa mliječnim kašicama u vidu užine tipa čokolino, keksolino, medolino... a sad ako beba zna kada je mala beba i doji da navuče sebi mlijeka iz sika koliko joj treba pri naravno pravilnom dojenju onda mi logično da zna zatražiti i jelom... jer nebi ona odustala tako lako od 3 odnsono 2 podoja da joj treba više.... doduše kod mene su obe zaista tražile hranu i još uvijek traže... aj sam samo dohranu od 6 mjeseca do 10-11 dozirala tipa količinom obroka u kašikama ili gramažom posudice za hranjenje bebe...nakon godine one su tražile..... npr. ja napravim puru sa sirom i ona pojede i traži mi još...ja onda napravim još... naredni put kad pravim povećam količinu pure i sira i nakon što pojede ne plače....
|
|
|
|