Anushka -> RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? (15.7.2010 9:50:40)
|
i mi puno popijemo mlijeka, tako oko litar kao i vi vesela, nekad i vise, ako mu je vruce i sl pa nece gustu hranu. Samo u toku noci popije po 3 flasice mlijeka od 200ml. uz ostalu hranu u kojoj je skoro uvijek nesto mlijecno makar pavlaka hehe dnevno potrosimo 2-3 l mlijeka (palacinke, razljevaci, kolaci, peciva domaca, pohovanja, pire, sutlija, puding griz, vazda nesto sa mlijekom). sinoc sam pokusala da umjesto mlijeka dam vode (dok je jos dojio i malo kasnije sam pokusavala cajem i vodom zamijeniti ali nije bilo sanse) doobro je vecerao, bas se najeo za promjenu, pa popio 200ml mlijeka i zaspao, i ja pripremim vodu za nocna ustajanja, ali do skoro 3h se stalno vrtio kenjkao trazio, ja dam vodu on dva gutljaja i baci flasicu i okrece se kenjka trazi i tako satima dok na kraju nisam odustala i dala mlijeeko, popio u cugu 200ml i nastavio.. jutros oko 6 isto, ali sam mu dala samo 100ml.. ne znam kako da smanjim ovo nocno pijenje mlijeka, previse je znam ali on je bas bas uporan, nece vodu nego bas mlijeko:( a vec 2 mjeseca pije samo obicno mlijeko, nista mu ne dodajem, ponekad ga pocastimo kakaom, mozda jednom sedmicno jedna flasica..
|
|
|
|