rokoko -> RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? (10.12.2010 15:38:49)
|
IZVORNA PORUKA: emma.L Kod nas se dogodilo upravo ono čega sam se bojala: otkako smo ukinuli flašicu- muku mučimo da popije šolju mlijeka. Slamčica, bez slamke, sa krašem, medom ili bez - jednostavno je moramo stalno ucjenjivati i dogovarati i obećavati nešto ili zapričavati. I na kraju ostane pola. A do prije mjesec dana je pila flašicu ujutro i uvečer i to joj je bio vrhunac dana - obično, sa dodacima, kozje, bez problema i to vrti kosicu i isključi se totalno. Žao mi je, ali s obzirom da hoće popiti jogurt uz ručak ili pojesti onako onaj čvrsti jogurt nije da neće nikako mlijeko unositi u organizam. Mislim da ćemo sada tek uvesti čokolino (do sada smo ga držali na minimumu), barem uvečer. Ovo će mi stvoriti problem sa toplim napitcima, jer ne voli kamilicu, majčinu dušicu, mentu, voćne čajeve. Samo šipak hoće popiti. Moje iskustvo je ovakvo i mislim da se ne treba previše brinuti,ako dijete sve ostalo jede.Moja Maša,4 i po godine,je PRESTALA PITI MLIJEKO sa 11 mjeseci,ponekad je pila po 30ak ml što je bilo smiješno i ja sam prestala pokušavati.Jogurt i sve mliječno je jela.Poslije druge godine počinje ponovo piti mlijeko i to iz šolje,samo mlijeko ili neskvik sve dolazi u obzir.I dalje ga pije,a jogurt vrlo rijetko. Aleksa je pio na flašicu skoro do druge godine.Polako smo prestajali,najviše zbog doručkajer je uglavnom mrljavio zasićen mlijekom.Sad i on,možda i zato što ima društvo,piije iz šolje sa slamkom. Sad kad smo bili na kontroli sa Unom koja ima 13 mjeseci dr kaže da dnevna količina mlijeka za tu dob ne treba prelaziti 500ml.
|
|
|
|