jasmina_mm -> RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? (1.12.2008 23:55:39)
|
IZVORNA PORUKA: boogy woogy IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR Što se tiče njenog "guslanja " mlijeka, vidim po njoj da joj dođe kao zakuska, jer i ujutro poslije mlijeka, i navečer prije mlijeka, doručkuje odnosno večera prilično dobro. Ista stvar i kod nas, samo sto mali "gusla" mamino mlijeko. Ja licno zagovaram produzeno dojenje (nakon godine dana) i smatram da dok god je dijete na maminom mlijeku nema potrebe za kravljim/kozijim. Nemoj te se zgrazavati ali ja mislim da treba promjeniti stanoviste po pitanju dojenja djece do 2 ili cak 3. godine zivota!! Nije istina da majcino mlijeko gubi nutritivnu vrijednost nakon 6 mj. ili godinu dana. Cak sto vise, nakon godinu dana ono postaje punomasno i po sastavu ima vise kalcija, vit. A i zeljeza koje dijeca mogu lakse apsorbovati nego iz bilo kojeg drugog mlijeka. TO SE ZOVE SAVRSEN DIZAJN. boogy woogy potpuno se slazem sa tobom ja planiram dojiti jos dugo bar do 2 godine ako bude sve ok. Inace moj mali nece nijedno drugo mlijeko, niti obicno niti cokoladno niti cokolina, medolina, frutolina itd kao ni sir, kajmak, pavlaku i bilo sta sto je mlijecnog porijekla. Probala sam mu raznorazne sirne namaze davati za dorucak ma nema sile tako da sam prestala pokusavati jer ako mu dam na foru onda se naljuti i nece nista drugo da jede. A i ja sam misljenja da pored majcinog mlijeka nije nijedno drugo potrebno zaista...
|
|
|
|