Daliyah92 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 12:34:58)
|
IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: D_K citam i sve mislim na Jasmin. http://www.bhdani.com/arhiva/243/t24304.shtml [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif] Mila,ja sam napisala na FB moj osvrt na ovo... Evo kopiraću taj moj osvrt. Vidim raja kopira ovaj tekst,pa ne mogu a da ne bacim koji koment. Pogledam na datum objave,davnih dana ovo bješe,crni Rašo. Ja sam tada bila mala hahaha,a onda kad sam se potpuno pokrila nisam imala ovakve situVacije. Sada,11 godina poslije objave ovog teksta,osjećam se k'o svoj na svom,najprije zbog toga što jesam svoj na svom. Dalje,jer ja znam zašto sam pokrivena i osjećam neopisivu slast nošenja mog pokrivača i ne osjećam niti jednu trunku straha od bilo koga osim od mog Gospodara. A baška što se i narod modernizuje,pa shvataju da je danas baš svakakav stajling IN,pa i ovI moj. Rijetki su primjeri neodgoja,ali takvi negativci su negativni po pitanju svega,ne samo po pitanju mog pokrivača,pa ih ja svakako ignoreM,štaviše,nekad mi pravo poprave dan,ali onih koji poštuju moj izbor je puno više,pa tako svakodnevno naiđem na osobe koji mi daju prednost u pekari,u prodavnici,otvore mi vrata da prva izađem ili uđem,zaustave kolonu automobila da ja damski prođem,pozdrave me, čak plate neki moj račun...i hejbet super stvari. Istina,više tih poštovaoca su muškog roda,ali ima i žena,a kad nema,pripišem to PMS u hahahaha. U svakom slučaju,ja sam veoma ponosna na moj narod. A druga je priča što su moj osjećaj kad stavim pokrivač na lice i osjećaj dame koja je odlučila pokriti lice na jedan dan,dva različita svijeta,jer kada bi ona nosila ono što nosim ja,s istom namjerom kao ja,ona bi osjećala rahatluk i spokoj,pa bi i na bezze komentare gledala kao na neke simpa komplimente. I da...shvatila bi da odjeća ne čini čovjeka,čovjek za svoj neuspjeh krivicu može pripisati odjeći. Ne znam, MENI bi ovo podcrtano od strane nepoznatih ljudi bilo jako neprijatno, najvjerovatnije ne bih ni prihvatila [sm=smiley13.gif] Htjela sam nesto pitati, da li ovdje ili na temi zena s hidzabom...vezano za izvođenje - neizvođenje djece u predakšamsko vrijeme, da li bi to trebalo izbjegavati ipak radi se o vremenu kad vecini roditelja najvise odgovara, ljeti su bas u to vrijeme puni parkovi, mada otprilike znam i razloge protiv, ali ako bi mi neka od vas mogla pomoci da razrijesim ovu dilemu....hvala [sm=smiley1.gif] Ja bih radije dijete izvela pred aksam ili po mogucnosti poslije jacije, ako nije prekasno (ne znam u koliko je sad sati jacija u Bosni,a mislim da je ipak malo prekasno). Ali, iskreno da kazem, nisam u zadnje vrijeme to toliko pazila, pa smo izlazili ovdje u setnju nekad i poslije aksama. Jednostavno sam zaboravila na to. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|