RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

jasmin -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (24.5.2013 17:20:38)

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

Halali, ,sad sam vidjela.....kad sam procitala ajet nisam vise nista vidjela.........
Sretno na ispitu, a sta polazes ako se smije znat?
Ucenje, tedzvid, ili??????

Učenje napamet i tedžvid ujedno.
I hvala [sm=smiley31.gif].

maxus svratila -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (24.5.2013 17:29:39)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Halali, ,sad sam vidjela.....kad sam procitala ajet nisam vise nista vidjela.........

Nista,
ja sam tedzvid polozila, [sm=smiley1.gif], i pocela sam bila ucit napamet, i prekinula nazalost, ali planiram aBd nastavit dok rijesim ovaj ispit na fakultetu.......

jasmin -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (24.5.2013 18:03:44)

Nista,
ja sam tedzvid polozila, [sm=smiley1.gif], i pocela sam bila ucit napamet, i prekinula nazalost, ali planiram aBd nastavit dok rijesim ovaj ispit na fakultetu.......

Ma ovo je onaj period kada kroz čitavo učenje traže primjenu tedžvida. Od do.
Da Allah olakša.

salmy -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (24.5.2013 22:55:08)

Draga moja jasEmin[sm=smiley36.gif] mozes mi pojasniti sljedece?

Zasto je nama zabranjena tetovaza?
ja se nameracila ko luda Mara...
eto cejf mi neki naletio[sm=smiley29.gif]

Isha -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (24.5.2013 23:01:33)

Imam pitanje vezano za prestanak hajza. Naime, nakon kiretaze krvarenje mi malo duze traje svaki mjesec, 7-8 dana, a prije je to bilo 6.

Kada mogu reci da je prestalo i da mogu klanjati, npr. jucer mi je u periodu od 13-20 h sve bilo u redu i taman kada sam pomislila da je gotovo i da uzmem gusul, pojavi se bordo-smedja krv, ali nekako jednokratno, u navratima, pa opet danas ista situacija? Nadam se da nisam bila konfuzna? Znam da hajz obicno traje od 3-10 dana i da je ovo moje opet u intervalu, ali zbunjena sam kako god [sm=zmeden.gif]. Ima li u ovome kod mene istihaze, ili da se naviknem na "novi raspored"?

D_K -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (25.5.2013 10:08:59)

citam i sve mislim na Jasmin.

http://www.bhdani.com/arhiva/243/t24304.shtml

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mirkica -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 10:13:58)

Pitanje ide ne samo za Jasmin nego i za sve upucene u ovu tematiku ovako
Sta islam misli i kakv ima stav prema umjetnoj oplodni da li je to grjeh ili ipak ne , bila bih zahvalna na odgovoru .
vidjeh leva je pisala o tome , gdje mogu naci nesto na ovu temu molim vas jako mi je bitno .

Mirkica -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 10:21:41)

IZVORNA PORUKA: ena23

ja imam pitanje vezano za meso.

u Kur"anu sam procitala da je muslimanima zabranjeno svako meso koje je zaklano u necije drugo ime osim u Allahovo (da li se dobro sjecam?). Pa se poslje jos jednom spominje koliki je haram jesti takvo meso...
moje pitanje: da li ovaj ajet podrazumijeva da je zbaranjeno svako meso koje nije zaklano u Allahovo ime, prevedeno na danasnji vakat, to znaci sve salame, pastete, sve u cemu ima trun mesa a ne znamo da li je izgovoreno Allahovo ime pri klanju tih zivotinja? ... \ovo me bas zbunjuje i da budem iskrena dosta mi i otezava zivot ovdje gdje imam samo jednu tursku mesnicu sa "halal" mesom i skroooooz ogranicen broj prooizvoda na kojima pise "halal". (pretpostavljam da ako na proizvodu pise halal onda je od mesa koje je propisno zaklano uz spominjanje Allaha)

Podrazumijeva se svako meso.
Ako na proizvodu piše halal,onda se uzima da je ispunjen islamski način klanja.
Ja ne jedem osim s halal certifikatom.

jasmin jeste ako je covjek u mogucnosti , ali sta ako ne , pa ako ja moram ici u drugi grad da bih lupila pilece filete nidje veze , ja kupujem svo meso kod turcina HALAL ima da biras ali piletinu, salame stvarno kupujem u Lidl , jer turcin mi ej u drugom gradu ja mislim da covjek treba gledat sta kako i gdje se nalazi a ne samo tako , ok tako stoji u knjigama , al ne zivimo svi u Arapskim zemljala niti bilo kojim drugim gdje preovladava islmasko stanovnistvo , ja ne jedem svinjetinu , pokusavam da se hranim halala mesom ali kad nekad ne ide ne ide , ne razbijam glavu .

Daliyah92 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 11:13:33)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: ena23

ja imam pitanje vezano za meso.

u Kur"anu sam procitala da je muslimanima zabranjeno svako meso koje je zaklano u necije drugo ime osim u Allahovo (da li se dobro sjecam?). Pa se poslje jos jednom spominje koliki je haram jesti takvo meso...
moje pitanje: da li ovaj ajet podrazumijeva da je zbaranjeno svako meso koje nije zaklano u Allahovo ime, prevedeno na danasnji vakat, to znaci sve salame, pastete, sve u cemu ima trun mesa a ne znamo da li je izgovoreno Allahovo ime pri klanju tih zivotinja? ... \ovo me bas zbunjuje i da budem iskrena dosta mi i otezava zivot ovdje gdje imam samo jednu tursku mesnicu sa "halal" mesom i skroooooz ogranicen broj prooizvoda na kojima pise "halal". (pretpostavljam da ako na proizvodu pise halal onda je od mesa koje je propisno zaklano uz spominjanje Allaha)

Podrazumijeva se svako meso.
Ako na proizvodu piše halal,onda se uzima da je ispunjen islamski način klanja.
Ja ne jedem osim s halal certifikatom.

jasmin jeste ako je covjek u mogucnosti , ali sta ako ne , pa ako ja moram ici u drugi grad da bih lupila pilece filete nidje veze , ja kupujem svo meso kod turcina HALAL ima da biras ali piletinu, salame stvarno kupujem u Lidl , jer turcin mi ej u drugom gradu ja mislim da covjek treba gledat sta kako i gdje se nalazi a ne samo tako , ok tako stoji u knjigama , al ne zivimo svi u Arapskim zemljala niti bilo kojim drugim gdje preovladava islmasko stanovnistvo , ja ne jedem svinjetinu , pokusavam da se hranim halala mesom ali kad nekad ne ide ne ide , ne razbijam glavu .

Nema veze gdje ko zivi, Islam je svugdje isti [sm=smiley1.gif] Ako je nesto zabranjemo muslimanu arapu, zabranjeno je i muslimanu bosancu i muslimanu amerikancu, itd..

Znam da je u nekim situacijama dozvoljeno i pojesti ili popiti nesto sto je inace zabranjeno, ali to nije ta tvoja situacija. To je situacija kad bas NISTA drugo nemas za pojesti i kad bi glad ili zedj nastetila tvom zdravlju, a eto bas se desi da imas nesto sto nije halal pa mozes pojesti od toga, ili popiti. Medjutim ovo je situacija koja se jako jako rijetko moze desiti, ne znam kakva bi to situacija morala biti (negdje si u pustinji, ili [sm=zmeden.gif])... Ovako je nama objasnjavao prof. vjeronauke (koji je studirao u Medini).

Na tvom mjestu ja bih radije kupovala halal filete i zamrzavala. Dokazano je da meso koje nije halal zaklano, nije ni zdravo. [sm=smiley1.gif]

Daliyah92 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 11:16:02)

Sta islam misli i kakv ima stav prema umjetnoj oplodni da li je to grjeh ili ipak ne , bila bih zahvalna na odgovoru .
vidjeh leva je pisala o tome , gdje mogu naci nesto na ovu temu molim vas jako mi je bitno .

Cini mi se da je jasmin pisala na tu temu na nekim prethodnim stranicama, ima malo duzi odgovor.. malo se vrati koju stranicu nazad [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

rerica -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 12:11:22)

islam definira na jasan i glasan način: 'Potpomognuta oplodnja u slučaju da nema drugoga rješenja dozvoljena je isključivo sa sjemenom vlastitoga muža, tzv. homologna oplodnja. Heterogena oplodnja ne dopušta se, nije moguća i ne smije se sa stajališta islama opravdati ničime i nikada.'

jasmin -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 12:48:35)

IZVORNA PORUKA: salmy

Draga moja jasEmin[sm=smiley36.gif] mozes mi pojasniti sljedece?

Zasto je nama zabranjena tetovaza?
ja se nameracila ko luda Mara...
eto cejf mi neki naletio[sm=smiley29.gif]

Lijepa moja,zabrana tetoviranja je došla u hadisu koji prenosi Buharija u kojem se kaže da je Uzvišeni prokleo one koje tetoviraju i koji se tetoviraju.
Vjerujem da štetnost s medicinske strane već znaš,između ostalog...
Tetoviranje kao postupak zabadanja igle u kožu i unosa pigmenta agresivan je postupak i ako ne zadovoljava sve higijenske uvjete, za neželjenu posljedicu može imati razne bolesti, kao što su tetanus, hepatitis, I druge.
Imaš opciju,ako baš ludiš ko Mara [sm=smiley36.gif],da crnom kanom iscrtaš što želiš,jeste da nije postojano i da se brzo ispira,ali bar ćeš par dana da oćeifiš i da se malo ponosiš crtežom [sm=smiley36.gif].

jasmin -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 12:54:29)

IZVORNA PORUKA: Isha

Imam pitanje vezano za prestanak hajza. Naime, nakon kiretaze krvarenje mi malo duze traje svaki mjesec, 7-8 dana, a prije je to bilo 6.

Kada mogu reci da je prestalo i da mogu klanjati, npr. jucer mi je u periodu od 13-20 h sve bilo u redu i taman kada sam pomislila da je gotovo i da uzmem gusul, pojavi se bordo-smedja krv, ali nekako jednokratno, u navratima, pa opet danas ista situacija? Nadam se da nisam bila konfuzna? Znam da hajz obicno traje od 3-10 dana i da je ovo moje opet u intervalu, ali zbunjena sam kako god [sm=zmeden.gif]. Ima li u ovome kod mene istihaze, ili da se naviknem na "novi raspored"?

Meni je nakon poroda trajanje ciklusa različito,nekada prestaje 6 dan,nekada 7,a nekada 8.
Kupanje se obavlja onda kada rodnica izbaci bijeli iscjedak,što je znak čistoće.
Mislim da se više trebaš naviknuti na novi raspored,Allah najbolje zna. Možda da ipak pitaš nekoga ko je kompetentan za ovakva pitanja.
Ja inače odgovaram samo narodski što bi se reklo...moji odgovori se ne smiju smatrati stručnim,osim u situaciji kada kopiram odgovor stručne osobe,no tada to svakako onda nisu moji odgovori.

jasmin -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 13:00:22)

IZVORNA PORUKA: D_K

[sm=smiley31.gif]
Mila,ja sam napisala na FB moj osvrt na ovo...
Evo kopiraću taj moj osvrt.
Vidim raja kopira ovaj tekst,pa ne mogu a da ne bacim koji koment.
Pogledam na datum objave,davnih dana ovo bješe,crni Rašo. Ja sam tada bila mala hahaha,a onda kad sam se potpuno pokrila nisam imala ovakve situVacije. Sada,11 godina poslije objave ovog teksta,osjećam se k'o svoj na svom,najprije zbog toga što jesam svoj na svom. Dalje,jer ja znam zašto sam pokrivena i osjećam neopisivu slast nošenja mog pokrivača i ne osjećam niti jednu trunku straha od bilo koga osim od mog Gospodara. A baška što se i narod modernizuje,pa shvataju da je danas baš svakakav stajling IN,pa i ovI moj. Rijetki su primjeri neodgoja,ali takvi negativci su negativni po pitanju svega,ne samo po pitanju mog pokrivača,pa ih ja svakako ignoreM,štaviše,nekad mi pravo poprave dan,ali onih koji poštuju moj izbor je puno više,pa tako svakodnevno naiđem na osobe koji mi daju prednost u pekari,u prodavnici,otvore mi vrata da prva izađem ili uđem,zaustave kolonu automobila da ja damski prođem,pozdrave me,čak plate neki moj račun...i hejbet super stvari. Istina,više tih poštovaoca su muškog roda,ali ima i žena,a kad nema,pripišem to PMS u hahahaha. U svakom slučaju,ja sam veoma ponosna na moj narod. A druga je priča što su moj osjećaj kad stavim pokrivač na lice i osjećaj dame koja je odlučila pokriti lice na jedan dan,dva različita svijeta,jer kada bi ona nosila ono što nosim ja,s istom namjerom kao ja,ona bi osjećala rahatluk i spokoj,pa bi i na bezze komentare gledala kao na neke simpa komplimente. I da...shvatila bi da odjeća ne čini čovjeka,čovjek za svoj neuspjeh krivicu može pripisati odjeći.

canim -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 13:33:51)

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1242:vjesta-oplodnja&catid=128&Itemid=514

Bebica11 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (26.5.2013 22:19:27)

Jasmin da te pitam- U neznanju misleci da je nastupila jacija klanjala sam jacijunpred kraj aksamskog vakta I onda zacuh ezan:/ I sjetih se da nisam provjerila u vaktiji...jelde moram ponoviti namaz u jacijsko vrijeme ili?????

Daliyah92 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 11:48:43)

[sm=smiley31.gif]
Pogledam na datum objave,davnih dana ovo bješe,crni Rašo. Ja sam tada bila mala hahaha,a onda kad sam se potpuno pokrila nisam imala ovakve situVacije. Sada,11 godina poslije objave ovog teksta,osjećam se k'o svoj na svom,najprije zbog toga što jesam svoj na svom. Dalje,jer ja znam zašto sam pokrivena i osjećam neopisivu slast nošenja mog pokrivača i ne osjećam niti jednu trunku straha od bilo koga osim od mog Gospodara. A baška što se i narod modernizuje,pa shvataju da je danas baš svakakav stajling IN,pa i ovI moj. Rijetki su primjeri neodgoja,ali takvi negativci su negativni po pitanju svega,ne samo po pitanju mog pokrivača,pa ih ja svakako ignoreM,štaviše,nekad mi pravo poprave dan,ali onih koji poštuju moj izbor je puno više,pa tako svakodnevno naiđem na osobe koji mi daju prednost u pekari,u prodavnici,otvore mi vrata da prva izađem ili uđem,zaustave kolonu automobila da ja damski prođem,pozdrave me,čak plate neki moj račun...i hejbet super stvari. Istina,više tih poštovaoca su muškog roda,ali ima i žena,a kad nema,pripišem to PMS u hahahaha. U svakom slučaju,ja sam veoma ponosna na moj narod. A druga je priča što su moj osjećaj kad stavim pokrivač na lice i osjećaj dame koja je odlučila pokriti lice na jedan dan,dva različita svijeta,jer kada bi ona nosila ono što nosim ja,s istom namjerom kao ja,ona bi osjećala rahatluk i spokoj,pa bi i na bezze komentare gledala kao na neke simpa komplimente. I da...shvatila bi da odjeća ne čini čovjeka,čovjek za svoj neuspjeh krivicu može pripisati odjeći.

[sm=smiley36.gif]

Leva -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 11:57:22)

Je li iko u Sarajevu uspio pronaci halal piletinu ili ako nista da barem nije tretirana antibioticima i hormonima rasta?

brzamala -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 12:04:31)

halal piletina Madi, Ovako..ima ih jos dosta. Mozes ovdje provjeriti spisak halal proizvoda i proizvodaca: http://www.halal.ba/site/index.php?option=com_mtree&Itemid=146&lang=ba

aazra -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 12:21:22)

[sm=smiley31.gif]
Pogledam na datum objave,davnih dana ovo bješe,crni Rašo. Ja sam tada bila mala hahaha,a onda kad sam se potpuno pokrila nisam imala ovakve situVacije. Sada,11 godina poslije objave ovog teksta,osjećam se k'o svoj na svom,najprije zbog toga što jesam svoj na svom. Dalje,jer ja znam zašto sam pokrivena i osjećam neopisivu slast nošenja mog pokrivača i ne osjećam niti jednu trunku straha od bilo koga osim od mog Gospodara. A baška što se i narod modernizuje,pa shvataju da je danas baš svakakav stajling IN,pa i ovI moj. Rijetki su primjeri neodgoja,ali takvi negativci su negativni po pitanju svega,ne samo po pitanju mog pokrivača,pa ih ja svakako ignoreM,štaviše,nekad mi pravo poprave dan,ali onih koji poštuju moj izbor je puno više,pa tako svakodnevno naiđem na osobe koji mi daju prednost u pekari,u prodavnici,otvore mi vrata da prva izađem ili uđem,zaustave kolonu automobila da ja damski prođem,pozdrave me, čak plate neki moj račun...i hejbet super stvari. Istina,više tih poštovaoca su muškog roda,ali ima i žena,a kad nema,pripišem to PMS u hahahaha. U svakom slučaju,ja sam veoma ponosna na moj narod. A druga je priča što su moj osjećaj kad stavim pokrivač na lice i osjećaj dame koja je odlučila pokriti lice na jedan dan,dva različita svijeta,jer kada bi ona nosila ono što nosim ja,s istom namjerom kao ja,ona bi osjećala rahatluk i spokoj,pa bi i na bezze komentare gledala kao na neke simpa komplimente. I da...shvatila bi da odjeća ne čini čovjeka,čovjek za svoj neuspjeh krivicu može pripisati odjeći.

Ne znam, MENI bi ovo podcrtano od strane nepoznatih ljudi bilo jako neprijatno, najvjerovatnije ne bih ni prihvatila [sm=smiley13.gif]

Htjela sam nesto pitati, da li ovdje ili na temi zena s hidzabom...vezano za izvođenje - neizvođenje djece u predakšamsko vrijeme, da li bi to trebalo izbjegavati ipak radi se o vremenu kad vecini roditelja najvise odgovara, ljeti su bas u to vrijeme puni parkovi, mada otprilike znam i razloge protiv, ali ako bi mi neka od vas mogla pomoci da razrijesim ovu dilemu....hvala [sm=smiley1.gif]

Daliyah92 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 12:34:58)

IZVORNA PORUKA: aazra

[sm=smiley31.gif]
Pogledam na datum objave,davnih dana ovo bješe,crni Rašo. Ja sam tada bila mala hahaha,a onda kad sam se potpuno pokrila nisam imala ovakve situVacije. Sada,11 godina poslije objave ovog teksta,osjećam se k'o svoj na svom,najprije zbog toga što jesam svoj na svom. Dalje,jer ja znam zašto sam pokrivena i osjećam neopisivu slast nošenja mog pokrivača i ne osjećam niti jednu trunku straha od bilo koga osim od mog Gospodara. A baška što se i narod modernizuje,pa shvataju da je danas baš svakakav stajling IN,pa i ovI moj. Rijetki su primjeri neodgoja,ali takvi negativci su negativni po pitanju svega,ne samo po pitanju mog pokrivača,pa ih ja svakako ignoreM,štaviše,nekad mi pravo poprave dan,ali onih koji poštuju moj izbor je puno više,pa tako svakodnevno naiđem na osobe koji mi daju prednost u pekari,u prodavnici,otvore mi vrata da prva izađem ili uđem,zaustave kolonu automobila da ja damski prođem,pozdrave me, čak plate neki moj račun...i hejbet super stvari. Istina,više tih poštovaoca su muškog roda,ali ima i žena,a kad nema,pripišem to PMS u hahahaha. U svakom slučaju,ja sam veoma ponosna na moj narod. A druga je priča što su moj osjećaj kad stavim pokrivač na lice i osjećaj dame koja je odlučila pokriti lice na jedan dan,dva različita svijeta,jer kada bi ona nosila ono što nosim ja,s istom namjerom kao ja,ona bi osjećala rahatluk i spokoj,pa bi i na bezze komentare gledala kao na neke simpa komplimente. I da...shvatila bi da odjeća ne čini čovjeka,čovjek za svoj neuspjeh krivicu može pripisati odjeći.

Ne znam, MENI bi ovo podcrtano od strane nepoznatih ljudi bilo jako neprijatno, najvjerovatnije ne bih ni prihvatila [sm=smiley13.gif]

Htjela sam nesto pitati, da li ovdje ili na temi zena s hidzabom...vezano za izvođenje - neizvođenje djece u predakšamsko vrijeme, da li bi to trebalo izbjegavati ipak radi se o vremenu kad vecini roditelja najvise odgovara, ljeti su bas u to vrijeme puni parkovi, mada otprilike znam i razloge protiv, ali ako bi mi neka od vas mogla pomoci da razrijesim ovu dilemu....hvala [sm=smiley1.gif]

Ja bih radije dijete izvela pred aksam ili po mogucnosti poslije jacije, ako nije prekasno (ne znam u koliko je sad sati jacija u Bosni,a mislim da je ipak malo prekasno). Ali, iskreno da kazem, nisam u zadnje vrijeme to toliko pazila, pa smo izlazili ovdje u setnju nekad i poslije aksama. Jednostavno sam zaboravila na to. [sm=smiley13.gif]

veeseelaa -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 12:41:59)

Jasmin juče po izalzu iz MCdonaldsa vidjeh da ulazi žena u obučena u burku, s djecom, pretpostavljam mužem i još sa nekom ne pokrivenom ženom
kad izadjoh zapitah se kako će ona jesti? ima li neka metoda il šta? jel žena osudjena da nikada više ne jede van, mislim bar kod nas su restorani i sl predvidjeni i za muške i ženske posjetitelje....

mama75 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 13:07:17)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Jasmin juče po izalzu iz MCdonaldsa vidjeh da ulazi žena u obučena u burku, s djecom, pretpostavljam mužem i još sa nekom ne pokrivenom ženom
kad izadjoh zapitah se kako će ona jesti? ima li neka metoda il šta? jel žena osudjena da nikada više ne jede van, mislim bar kod nas su restorani i sl predvidjeni i za muške i ženske posjetitelje....

Evo da ti ja odgovorim, posto imam prijateljicu s kojom stalno pijem kafu vani ( i jedemo naravno): onaj dio sto ide preko lica nije sastavni dio marame, nego je to komad platna koji se nazad gumicom zakaci ( kao one maske djecije za lice). Tako da se to platno samo malo pomjeri od tijela prema naprijed i ruka moze proci do usta ispod toga.

veeseelaa -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 13:08:30)

IZVORNA PORUKA: mama75

Evo da ti ja odgovorim, posto imam prijateljicu s kojom stalno pijem kafu vani ( i jedemo naravno): onaj dio sto ide preko lica nije sastavni dio marame, nego je to komad platna koji se nazad gumicom zakaci ( kao one maske djecije za lice). Tako da se to platno samo malo pomjeri od tijela prema naprijed i ruka moze proci do usta ispod toga.

aha

znači ova moja od juče je jela u MC [sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Mi pitamo, jasmin odgovara (27.5.2013 13:12:11)

IZVORNA PORUKA: mama75

aha

znači ova moja od juče je jela u MC [sm=bravo.gif]

[sm=smiley36.gif]

okrene se prema zidu svuce nikab jede i pije[sm=smiley1.gif] ha ja[sm=smiley36.gif]

nego gdje nam je jasmin, ja jos cekam odg na svoje pitanje jer kako sam [sm=nosecka.gif] ne garantujem da mi se opet nece ponoviti situVacija[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>