jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (12.3.2013 13:27:49)
|
aazrice,što se tiče knijenja ruku i stavljanja nakita,ja ne znam da ima smetnja,štaviše,bojenje noktiju knom je,po hadisu,pohvalno. Danas imamo i lakove za nokte,pa ko voli nek izvoli. Osobina žene je da se ukrašava,uljepšava šminkom,odjećom,mirisima....većina žena se bolje osjeća kada je dotjerana,i svakako da je to ljepše i za tuđe oči [sm=smiley1.gif]. Da li bih mogla živjeti u poligamnom braku...hm...za svojih 26 godina života naučila sam da nikada ne kažem da nešto nikada ne bih mogla. Ljubomorna sam po prirodi,volim partnera samo za sebe i udala sam se za muškarca koji tako razmišlja. Raja općenito pravi grešku kada smatra ili kaže da je poligamija propisana islamom. Ona nije propisana,ona je samo ograničena brojem,štaviše,tom pitanju se veoma oprezno prilazi,baš kao što kaže Kur`an: A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo jednom. Teško je naći insana koji bi mogao zadovoljiti pravdu,tako da je bolje da se ne igra [sm=smiley36.gif].[sm=smiley36.gif] Također ima hadis da će čovjek koji je imao više žena pa naginjao jednoj,doći na Sudnji dan iskrivljen na jednu stranu,tako nešto. Malo ko se smije prihvatiti ovog izazova. Poligamija itekako ima svoje prednosti,međutim,ja ne vidim potrebu da govorim o tome,jer ta tema nije nešto što ima bilo kakvog utjecaja na moju vjeru.
|
|
|
|