jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (12.3.2013 13:27:49)
|
aazrice,Å¡to se tiÄe knijenja ruku i stavljanja nakita,ja ne znam da ima smetnja,Å¡taviÅ¡e,bojenje noktiju knom je,po hadisu,pohvalno. Danas imamo i lakove za nokte,pa ko voli nek izvoli. Osobina žene je da se ukraÅ¡ava,uljepÅ¡ava Å¡minkom,odjećom,mirisima....većina žena se bolje osjeća kada je dotjerana,i svakako da je to ljepÅ¡e i za tuÄ‘e oÄi [sm=smiley1.gif]. Da li bih mogla živjeti u poligamnom braku...hm...za svojih 26 godina života nauÄila sam da nikada ne kažem da neÅ¡to nikada ne bih mogla. Ljubomorna sam po prirodi,volim partnera samo za sebe i udala sam se za muÅ¡karca koji tako razmiÅ¡lja. Raja općenito pravi greÅ¡ku kada smatra ili kaže da je poligamija propisana islamom. Ona nije propisana,ona je samo ograniÄena brojem,Å¡taviÅ¡e,tom pitanju se veoma oprezno prilazi,baÅ¡ kao Å¡to kaže Kur`an: A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo jednom. TeÅ¡ko je naći insana koji bi mogao zadovoljiti pravdu,tako da je bolje da se ne igra [sm=smiley36.gif].[sm=smiley36.gif] TakoÄ‘er ima hadis da će Äovjek koji je imao viÅ¡e žena pa naginjao jednoj,doći na Sudnji dan iskrivljen na jednu stranu,tako neÅ¡to. Malo ko se smije prihvatiti ovog izazova. Poligamija itekako ima svoje prednosti,meÄ‘utim,ja ne vidim potrebu da govorim o tome,jer ta tema nije neÅ¡to Å¡to ima bilo kakvog utjecaja na moju vjeru.
|
|
|
|