RE: Muško ime (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

djoisa -> RE: Muško ime (25.2.2013 12:10:56)

i meni se svidja Adrijan..ovo Adian mi je dosta slicno s imenom Adin, kako se zove tvoj prvi sin..meni licno lijepo je i Darian

Sonja -> RE: Muško ime (25.2.2013 12:18:32)

nama se ne svidja Adrijan.. a aAdian nam se i svidja sto je slicno sa oba imena

R&T@ -> RE: Muško ime (25.2.2013 13:09:16)

Adar? Aran? Rian?

P.S. Ja nikako nisam dobra osoba za savjete... svidjaju mi se samo neobicna imena...

P.S. S. Adnan?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.2.2013 13:13:44)

[Sadržaj poruke je obrisan]

sabinos -> RE: Muško ime (25.2.2013 13:26:20)

ja opasno razmisljam o Ajnur.ne znam sta znaci ali mi je bas fino i ide uz Ajdin[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.2.2013 13:43:55)

Sonja -> RE: Muško ime (25.2.2013 13:45:47)

Rian je lijepo [sm=smiley1.gif]
a Adnan mi se muz zove [sm=smiley1.gif]

iman upravu si za to... jeste li vi razmisljali o imenu?? znas li koji je spol??

Sabinos i meni je prelijepo Ajnur ali muzu se ne svidja[sm=smiley24.gif]

aida. -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:03:54)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ako vam se to ime sviđa dajte ga, ne moraš se oslanjati na značenje kao bitno....neka vama ono znači vjera u bolje sutra, u jednog zdravog i dugovječnog dječaka koji će nositi to ime.

[sm=smiley1.gif]

Lijepo receno [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.2.2013 22:13:10)

Honey3 -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:26:38)

Iman imena su [sm=love.gif][sm=love.gif]

Leena -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:42:41)

IZVORNA PORUKA: Sonja

nama se ne svidja Adrijan.. a aAdian nam se i svidja sto je slicno sa oba imena

ni meni se ne sviđa adrian, uvijek me podsjeti na film Rosmerina beba, bas me jeza prođe...
a adian mi je lijepo[sm=smiley1.gif]

iman, tebi sam vec rekla, oba imena su divna[sm=smiley1.gif]

minie -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:52:53)

Sonja i meni je lijepo Adian, a isto tako i Aid (ja htjela svom bebacu dati, ali mi beze kad se zovne)

Iman imena su super, a ja navijam da seka dobije jednog malog Ahmeda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lady_bubamara -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:53:28)

Muž i ja smo baš baš dugo razmišljali , imali smo za curicu spremno ali je ipak dječak u maminoj pupi [sm=smiley36.gif] Tako da smo razmišljali Oliver, Stefan , Renato i na kraju odabrali Filip aBd [sm=smiley1.gif]

i slučajno pogleda značenje tog imena a to znači ljubitelj konja , i eto kakva slučajnost ja obožavam konje , divne životinje [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (25.2.2013 22:57:09)

IZVORNA PORUKA: minie

Sonja i meni je lijepo Adian, a isto tako i Aid (ja htjela svom bebacu dati, ali mi beze kad se zovne)

Iman imena su super, a ja navijam da seka dobije jednog malog Ahmeda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

adian je predivno ime, bilo nam je jedan od favorita al buduci da je nama bilo bitno znacenje na arpskom to zacenje vjera koje sonja spominje se pise kao adyan sto nije isto ko adian pa smo zato odustali od imena. buduci da ti ne zelis znacenje "vjera" mozes bez bojazni dati to ime jer adian to ne znaci[sm=smiley1.gif]

Sonja -> RE: Muško ime (26.2.2013 11:20:10)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
pa sta onda znaci??? ja ne mogu da nadjem

samo mi je malo kod imena Adian nezgodno sto opet nadimak ide Adi a i Adin mi je Adi [sm=jezicek.gif]
kaze muz kazem Adi daj pivo ono idu 2 hahahaahhaah

pa ako na kraju i odaberemo to ime smislit cemo drugi nadimak [sm=smiley1.gif]

Adria -> RE: Muško ime (26.2.2013 11:47:32)

Ako bude dječak zvaće se Davud(voljen) po želji mog rahmetli muža.

Leena -> RE: Muško ime (26.2.2013 15:58:04)

IZVORNA PORUKA: teacher75

adian je predivno ime, bilo nam je jedan od favorita al buduci da je nama bilo bitno znacenje na arpskom to zacenje vjera koje sonja spominje se pise kao adyan sto nije isto ko adian pa smo zato odustali od imena. buduci da ti ne zelis znacenje "vjera" mozes bez bojazni dati to ime jer adian to ne znaci[sm=smiley1.gif]

Ne slazem se. Arapski se pise arapskim pismo, a na latinici pisu najvise se obaziruci na engleski. Znacenje je isto, bitno je kako se izgovara

Ninushka -> RE: Muško ime (26.2.2013 16:44:34)

uh ja sam u pravoj nedoumici oko imena
saznali smo da nam stize jos jedan bato i nemamo pojma kako da mu damo ime [sm=smiley13.gif]

posto smo izgubili naseg andjela Ariana zeljeli bi da se ova bebica zove bar slicno...

pa ima Darian, Aldian i Adian

prvo se ne svidja muzu, drugo meni eh ovo trece se oboma svidja..ali nije jos uvijek sigurno da ce se tako zvati... ako je to znacenje vjera ili nesto slicno nebi ga ni dala jer mi se ne svidja znacenje.. ne jerujem vise niusto tako da necu da mjesam Boga u ima [sm=smiley1.gif]

ima li neko ideju za neko lijepo slicno ime[sm=zmeden.gif]

Meni je lijepo ime i Darian i Adian. MM i ja nismo gledali značenje imena kada smo davali sinu ime, nećemo ni sada. O značenjima jednostavno nikad nisam ni razmišljala, tako smo odrasli oboje i tako smo odgojeni. Tebi ako se neko ime sviđa nadjeni ga djetetu, nema veze koje mu je značenje i ima li ga uopšte.

Sretno Sonja, koje god ime da date svejedno će to biti najljepše ime na svijetu, ha ya[sm=smiley1.gif]

Ninushka -> RE: Muško ime (26.2.2013 16:45:54)

IZVORNA PORUKA: Adria

Ako bude dječak zvaće se Davud(voljen) po želji mog rahmetli muža.

[sm=smiley13.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (26.2.2013 16:48:25)

samo mi je malo kod imena Adian nezgodno sto opet nadimak ide Adi a i Adin mi je Adi [sm=jezicek.gif]

meni je lijepo ime Aron, ako vam ne smeta sto je jevrejsko- znaci planina snage[sm=smiley1.gif]ima i verzija Aran

teacher75 -> RE: Muško ime (26.2.2013 16:50:10)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ne slazem se. Arapski se pise arapskim pismo, a na latinici pisu najvise se obaziruci na engleski. Znacenje je isto, bitno je kako se izgovara

pa naravno, ali y nikako ne moze biti i vec j koliko znam, tako da orginalno Adyan moze biti samo nase Adjan a ne Adian

aida. -> RE: Muško ime (26.2.2013 18:17:53)

meni je lijepo ime Aron, ako vam ne smeta sto je jevrejsko- znaci planina snage[sm=smiley1.gif]ima i verzija Aran

Aron, Arun i Arian imena koja se meni svidjaju..trenutno[sm=smiley1.gif]

Sonja -> RE: Muško ime (26.2.2013 19:05:49)

a da li gledate da ime ne odudara puno od prezimena [sm=smiley1.gif]
znam sad da ce neki kontati vidi o cemu ova razmislja ali stvarno mi je glupo da totalno odudara musko ime od prezimena.. npr. meni se svidja ime Teo ali prezime nam je Omerovic[sm=jezicek.gif] i onda je to nigdje veze..

ma ne gledam ja cije je ime samo je bitno da nam se svidja a to jel jevrejsko muslimansko ovo ili ono je nebitno.. i mi smo oboje od roditelja u mjesanom braku a uopste ne vjerujemo u boga tako da nema veze cije je ime...

Aron...hmmm pa mogu ti reci da mi se svidja[sm=smiley1.gif]

ali definitivno mi je od mog andjela najljepse [sm=smiley27.gif] Arian [sm=smiley27.gif] [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

animagical -> RE: Muško ime (26.2.2013 19:15:24)

IZVORNA PORUKA: sabinos

ja opasno razmisljam o Ajnur.ne znam sta znaci ali mi je bas fino i ide uz Ajdin[sm=smiley1.gif]

znaci mjesecev sjaj[sm=smiley1.gif] moj sin je Ajnur[sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Muško ime (26.2.2013 19:19:11)

Aras, ili samo kratko Ari (mm se svidja Ari).

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>