RE: Muško ime (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

rahatluk -> RE: Muško ime (27.11.2012 17:04:31)

Hvala ti Jeco, jos uvijek razmisljamo o imenu :) sada je aktuelno DINO I DIIN- Da li neko ima blize informacije o ovim imenima?

EEDITH -> RE: Muško ime (27.11.2012 17:40:45)

Dinko-onaj koji vlada u miru,meni prelijepo,ali mislim da se dijete nekako rodi sa imenom

Jeca_Perec -> RE: Muško ime (27.11.2012 19:41:24)

IZVORNA PORUKA: rahatluk
Hvala ti Jeco, jos uvijek razmisljamo o imenu :) sada je aktuelno DINO I DIIN- Da li neko ima blize informacije o ovim imenima?

Dino italijansko ime skraćenica od Aldobrandino, Bernardino, Gherardino, Orlandino i dr.... značenje : onaj koji vlada u miru ;-)

Din arapsko znacenje - “vjera”

Fleks -> RE: Muško ime (21.12.2012 10:40:36)

Ja volim kratka muska imena, tipa Adi, Mak tako nesto :)

Targus -> RE: Muško ime (21.12.2012 11:00:29)

Meni je lijepo ime Admir [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (21.12.2012 12:33:40)

IZVORNA PORUKA: Targus

najljepse musko ime poslije alan[sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Muško ime (21.12.2012 12:53:39)

IZVORNA PORUKA: Targus

Meni je lijepo onako kako zvuci, ali je problem sa ovim imenom sto apsolutno nema nikakvo znacenje... U stvari, nastalo je na nasim prostorima kao izvedenica iz imena roditelja, npr. Adnan i Mira i sl. Moj se djever tako zove i nekoliko prijatelja i stvarno ne postoji znacenje za to ime. A ja volim kada imena imaju lijepa znacenja...

Bihter -> RE: Muško ime (6.1.2013 17:11:07)

Voljela bih znati sto tocno znaci ime Adyan..Na nasem ga pisu Adijan. Na arapskim stranicama sam nasla da je Adyan znacenje: A nabee was named by his name. Sto znaci nabee ako netko zna. Nama se jako svidja to ime za malenog [sm=modricrtici.gif] kojeg nosim,..pa ako netko zna znacenje nek mi javi,hvala[sm=smiley1.gif]

Sittah -> RE: Muško ime (6.1.2013 17:18:24)

"nabee" znači "vjerovjesnik", "poslanik", a šta znači samo to ime Adyan/Adijan - to ne znam
prema tome što si ti našla, tvrdi se da se neki Božiji poslanik tako zvao, samo ne znam na osnovu kojeg izvora

ja iskreno nikad nisam čula za takvog Božijeg poslanika, što ne mora značiti da nije istina

nadam se da ti ovo bar malo pomaže [sm=smiley1.gif]

jasmin -> RE: Muško ime (6.1.2013 17:31:31)

Nabijj je vjerovjesnik.
Edyan/Adyan ar. je mnozina od din (deen),dakle vjere,religije. Nisam ni ja cula da je to ime nekog vjerovjesnika.

Bihter -> RE: Muško ime (6.1.2013 17:40:46)

Hvala na odgovorima drage moje,..Jasmin iskreno i nadala sam se da ces se ti javiti i malo mi razjasniti ovu moju nedoumicu. Ime Adyan sam nasla na svim stranicama sa islamskim imenima i uvijek mi dolazi isto objasnjenje uz njega. Sad sam se bas zabrinula,..muz bebca vec u trbuhu tako zove,..zaljubio se u to ime a ja ne znam ni sta znaci [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Bihter -> RE: Muško ime (6.1.2013 17:42:16)

Jasmin izvini molim te sto te gnjavim.. sad sam vidjela sta si jos napisala. Pa Adyan ili Ediyan onda znaci vjere jel?

jasmin -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:06:03)

IZVORNA PORUKA: Bihter

Jasmin izvini molim te sto te gnjavim.. sad sam vidjela sta si jos napisala. Pa Adyan ili Ediyan onda znaci vjere jel?

Da [sm=smiley1.gif],ali nema i.

Medić* -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:11:18)

E mi smo odlucili koje ce musko ime biti aBg ako bude braco :)

Imamo jednog zlatnog Fatiha pa ako bude braco bit ce Jasin aBg [sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:25:24)

Imamo jednog zlatnog Fatiha pa ako bude braco bit ce Jasin aBg
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Meni su još lijepa muška imena Abdulah, Ishak, Ismail [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:29:59)

IZVORNA PORUKA: klemzi

I ta su nam bila na spisku pored Jahja i Imran, ali Fatih odabrao Jasin, mada vidjet cemo sta ce na kraju od ponudjenih odabrati [sm=smiley36.gif] Mi ponudimo momak odabere, moramo biti solidarni :)

animagical -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:31:52)

meni je jako lijepo ime Azem

klemzi -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:32:01)

Mi ponudimo momak odabere, moramo biti solidarni :)
Naravno, brat je to...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Muško ime (6.1.2013 18:49:51)

Mi ponudimo momak odabere, moramo biti solidarni :)
Naravno, brat je to...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bihter -> RE: Muško ime (6.1.2013 19:06:16)

IZVORNA PORUKA: jasmin

A pa da bez i naravno..znaci misterij je konacno rijesen [sm=smiley36.gif] Adyan je mnozina od vjere[sm=smiley1.gif] Hvala ti Jasmin jos jednom

Bihter -> RE: Muško ime (6.1.2013 19:11:39)

Jasmin imas pp [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Muško ime (6.1.2013 19:13:40)

[sm=love.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (6.1.2013 19:45:13)

IZVORNA PORUKA: jasmin

meni se ovo ime pravo svidjalo ali nisam htjela da dajem ime sa y a Adjan mi onda vuce na Ađan

Sonja -> RE: Muško ime (25.2.2013 11:59:28)

uh ja sam u pravoj nedoumici oko imena
saznali smo da nam stize jos jedan bato i nemamo pojma kako da mu damo ime [sm=smiley13.gif]

posto smo izgubili naseg andjela Ariana zeljeli bi da se ova bebica zove bar slicno...

pa ima Darian, Aldian i Adian

prvo se ne svidja muzu, drugo meni eh ovo trece se oboma svidja..ali nije jos uvijek sigurno da ce se tako zvati... ako je to znacenje vjera ili nesto slicno nebi ga ni dala jer mi se ne svidja znacenje.. ne jerujem vise niusto tako da necu da mjesam Boga u ima [sm=smiley1.gif]

ima li neko ideju za neko lijepo slicno ime[sm=zmeden.gif]

felix -> RE: Muško ime (25.2.2013 12:06:20)

SONJA imaš lijepo a sl.ime recimo Adrijan .....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>