Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ako poslije pečenja ostaviš hljeb da malo stane oko 1/2 h vjerovatno će ostati u pekaču. Ja naprimjer poslije onog prvog dužeg miješanja od oko 1/2 sata izvadim mješalicu i pečem bez nje i onda mi hljeb ima samo malu rupicu.
< Poruku je uredio triplemama -- 21.1.2009 0:10:09 >
ja bih to cudo rado kupila , ali me zanima da li se moze praviti neki manji hljebcic ili koliko dugo moze trajati hljeb koji se napravi u tom cudu ja dnevno ne jedem nikad vise od dvije kriske hljeba vrlo rijetko tri...pa da ne bacam... sad kupujem na Grbavici "nanin hljeb" iako stanujem na Stupu... on ima oko300-400 g i traje mi dva dana...
mislim da je najmanje 500 g... baram kod vecine pekaca koje sam ja gledala ja pravim od 750 g, mada nekad stavim manje svega, ocjenim ofrlje, pa mozda da ima oko 600 g hljeba, obicno ujutro doceka dragog frisak za dorucak, prije posla, jer tako nastimam vrijeme, bude za moj dorucak... za rucak, eventualno navece par zalogajcica i to je to :) samo nas dvoje :) pa ti sad ocijeni :))
a naravno, moze trajati dva dana i ovaj , ma ko i svaki hljeb
< Poruku je uredio Dina RR -- 25.1.2009 23:35:05 >
ama svi ovi kupovni vec drugi dan imaju ruzan miris (izuzev ovog naninog)... a ja jednostavno ne volim da bacam hljeb... rado bih kupila onda taj aparatic... ja jako volim crni hljeb on mi je nekako uvjek zasitniji pa ce biti njam njam
Ja sam danas dobila pekac za hljeb Vivax 750-900 gr. Nemam upustvo, pa me interesuje kad se stavi smjesa, brasno, sol, voda... da li se navece pripremi, a ujutro pece ili nekako drugacije Imaju tipke time- i time+, za sta one sluze
Crust selector to adapt the browning to your taste.
Delayed start
Keep warm function
Large window to check the cooking process at anytime .
Removable non-stick pan for easy cleaning
3 Browning and 3 weighting settings
On/Off button
Full recipes book
Color: white
Appetising larger bread weighting up to 1.5 Kg.
Evo da se i ja uclanim u klub Ovo je moj pekac i evo gore su mu karakteristike, ima tri velicine hljeba od 750 gr, 1000 i 1500. Kupili smo u merkatoru i kostao je 180 km i dupla pika Gledali smo u Merkuru na Stupu, bio je isto neki xxl kao ovaj ali imao je neki dodatak i kostao 269 km, isti takav u tehno shopu 229 km, razlika 40 km, za nepovjerovat . Ovaj je ist o xxl ali nema taj neki dodatak i ima 14 programa, vec se radujem dzemu i vrucem hljebu. Recepte na vidjelo!!!
< Poruku je uredio Maida28 -- 21.3.2009 18:37:13 >
Na mom pekacu ima brzi program pecenja hljeba, za 1h20min bude gotov hljeb, ali bijeli, a crni budu 3,5 sati, i ja sam eksperimentisala pa sam napravila crni i super je ispao. Znaci koristila sam taj brzi program, koristila sam sve iste kolicine sastojaka po receptu, osim brasna. Po receptu ide 640 gr bijelog brasna, a ja sam stavila 250 gr bijelog i 250 gr crnog, i super je hljeb, do sad najbolji. Zbog toga sto mi je vode i ostalih sastojaka bilo kao za 640 gr manje se mrvi hljeb i meksi je, i brze se pojede,
Na mom pekacu ima brzi program pecenja hljeba, za 1h20min bude gotov hljeb, ali bijeli, a crni budu 3,5 sati, i ja sam eksperimentisala pa sam napravila crni i super je ispao. Znaci koristila sam taj brzi program, koristila sam sve iste kolicine sastojaka po receptu, osim brasna. Po receptu ide 640 gr bijelog brasna, a ja sam stavila 250 gr bijelog i 250 gr crnog, i super je hljeb, do sad najbolji. Zbog toga sto mi je vode i ostalih sastojaka bilo kao za 640 gr manje se mrvi hljeb i meksi je, i brze se pojede,
Drugi put sam umjesto 400 stavila 350 ml vode i malcice smanjila germu....rezultat hljeb za 10!!!
_____________________________
Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H
Za iskusne ''pekačice'' - je li trosi puno struje????
Nama dnevno trebaju 3 komada pa se pitam koliko mi je to isplativo uzeti?
Da je dobro, ukusno i fino mirise - to definitivno!!!!!!
Nisam primjetila povecanje racuna za struju, a ako dnevno das 3 KM za hljeb onda ti se pekac bas isplati. Ovaj Moulinex XXL pravi hljeb od 1500 gr. Ja sam prije kupovala 1 hljeb dnevno,za nas dvoje a sad nam ovaj iz pekaca od 750 gr traje dva dana.
_____________________________
Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H
1 zlicica kima Priprema Sipajte sve sastojke po redosledu; Umjesto maslaca moze i ulje; Semenke mozete sipati u posudi i kada masina zapisti ( ja ih odmah stavljam) Semenke mjenjajte prema ukusu; Uvjek ne mogu naci graham brasno.. tada ga mjenjam sa 100 gr. bjelog i 100 gr. integralno psenicno brasno; Masinu stavim na (kod mene) program br. 3, za francuski kruh ( traje 4 sata)
_____________________________
Ljuljka, 06/10/2003 Pahuljan, 12/02/2009
In Our Darkest Hour In My Deepest Despair Will You Still Care? Will You Be There?
Zene, mi danas kupili pekac - moulinex, i prvi hljeb smo pravili od obicnog bijelog brasna i bio je mmmmm, prste polizali, sta li ce tek biti kad pocnemo praviti sve silne kombinacije, pa kolace, pa dzemove, hihihi - bicemo sretni i debeli, a mm me toliko dugo nagovarao a ja kao sta ce mi to bezzeze, ali se stvarno hljeb se ne moze porediti ni sa jednim kupovnim Znaci ako se ko dvoumi oko kupovine - nemojte vise, nego pravac po pekac,