Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi smo u subotu kupili pekač hljeba, Moulinex od 1,0 kg. Pravila sam jednom francuski hljeb i ispao je suuper. To je bilo prvi hljeb koji sam napravila u životu Danas ako Bog da pravim kolač po nekom od ponuđenih recepata pa javim šta sam uradila.
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ja sam naprosto odusevljena, koji je to ukus covjece,mmmm,mi vise necemo kupovati hljeb definitivno,samo razna brasna i sad sam makar sigurna sta jedem
kazem ti isplati se ako mislis prestati kupovati,a ako ce to biti jos jedan aparat koji smeta u kuci - nemoj, mi ko djeca se nadvirujemo nad prozorcic od pekaca i gledamo dokle je pravljenje hljeba stiglo,hahahahahaahh
a ukus je stvarno nevjerovatan, ovo ne lazem majke mi
Ma Alma samo ih nagovori. Ja baš nisam probala al sam više vremena provela isčitavajući uputstvo al opcija odgoženog starta je super, ujutru te čeka gotov hljeb, miriše kuća
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Joj i ja sam se nafurala na pekač i domaći hljeb... Sad kad smo bili na moru, svekar nam je svaki dan pravio! Inače volim sve domaće, pa tako i domaći hljeb.
Pekač sam kupila prije nekoliko mjeseci. Od tada hljeb ne kupujem. Pravim ga svaki drugi ili treći dan, od raznih cjelovitih vrsta brašna, dodajem sjemenke... Svi u kući sada jako volimo taj hljeb i ako se nadjemo negdje da jedemo uobičajeni čini nam se bljutavog ukusa. Zato - svi koji misle stvarno koristiti - samo naprijed, vrijedno je.
_____________________________
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
Jest da dolazi sezona somuna i necu prije bajrama hljeb praviti ali evo da vam otkrijem novi recept...rezultat mog experimenta s kojim sam prezadovoljna U zadnje vrijeme uvijek pravim hljeb na brzom programu i mijesam razne vrste brasna. U posljednji koji sam napravila stavila sam sve sastojke kao za brzi hljeb samo sam umjesto 640 g bijelog brasna stavila 600 g bijelog i 40 g mekinja...i odusevila se. Hljeb je bio super mekan, imao je finu boju i ukusan samo tako . Moji su pola za dorucak pojeli (mm i Halima, bez mene) Probajte necete pozaliti.
_____________________________
Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H
može li mi neko objasniti?! da li se u taj pekač stavi samo brašno ili se stavi tijesto? Ako se stavlja već napravljeno tijesto kakva je onda razlika u odnosu na hljeb iz rerne?
seli, u pekac stvaljas brasno, vodu, so, kvasac i po zelji sjemenke, znaci sve samo istreses, namjestis program i cekas da on sve zavrsi, znaci tvoje je samo da izvadis kad je pecen, divota
sada sam čitala predhodne postove.i vidim da je netko rekao da se hljeb peče i do 4 sata.pa koliko to onda potroši struje? pa u rerni ga mogu ispeći za 1 sat?
Kakva je razlika hljeb iz rerne i pekača? a sve u svemu šmiga mi se
Što se tiče potrošnje struje, mislim da nije veća od uobičajene, jer on zapravo većinu vremena ne radi ništa, zavisno od programa, povremeno promješa i onda u finalnoj fazi je potrošnja velika. Imam taj pekač već 3 mjeseca i nisam primjetila neku razliku na računu za el.energiju. Ipak, moje početno oduševljenje ovom spravom splasnulo je. Hljeb mi se mrvi! Iako ga pravim najmanje 3 put sedmično, i u principu nisam izbirljiva, voljela bih da je malo kompaktniji. Ima li neko neki savjet? Zaista mjerim sve regularno. Nisam oduševljena ni korom, iako stavim na najjače bude mi ipak blijeda i ne hrska, barem za moj ukus. Heeeeelp! Zaista ne želim da ovo bude jedna od onih sprava koje sam kupila i ćušnula u neki zabačeni kutak, a takvih je mnogo .
OK, na skali od 1 do 10 zadovoljna sam 7.
I je li iko pravio čokoladni kolač u Moulinexu od 1 kg?
shpagica, mi imamo taj pekac i kupili smo ga u Merkuru na Stupu, a cijena, pa ne sjecam se tacno mislim izmedju 250 i 270 KM, a li ako ne mislis praviti bagete nemoj onda ovaj ni kupovati kupi onaj samo za hljeb, mislim iz iskustva ti govorim, mi jednom napravili bagete, zapravo su vise nalik vecim kiflama
zanima me dal vi dobijete zlatnu boju hljeba, ja sam pokusala na sve moguce nacine, al zlatnu boju ne dobije , ako neko zna kakav savjet molim vas napisite.......da ne bude 2 dan razocarenje
m i isto imamo mulinex-ov onaj srebre ne boje. u pocetku smo stalno pravili, probali skoro sve recepte, al se dosta mrvio,rasipao. mm je takodjer imao problema sa zgaravicom pa smo skontali da mu nesto ne odgovara taj hljeb jer kad smo ga prestali praviti prestala je i zgaravica. meni nije bio los, al mi se sad ne isplati da ga pravim samo za sebe
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
Što se tiče potrošnje struje, mislim da nije veća od uobičajene, jer on zapravo većinu vremena ne radi ništa, zavisno od programa, povremeno promješa i onda u finalnoj fazi je potrošnja velika. Imam taj pekač već 3 mjeseca i nisam primjetila neku razliku na računu za el.energiju. Ipak, moje početno oduševljenje ovom spravom splasnulo je. Hljeb mi se mrvi! Iako ga pravim najmanje 3 put sedmično, i u principu nisam izbirljiva, voljela bih da je malo kompaktniji. Ima li neko neki savjet? Zaista mjerim sve regularno. Nisam oduševljena ni korom, iako stavim na najjače bude mi ipak blijeda i ne hrska, barem za moj ukus. Heeeeelp! Zaista ne želim da ovo bude jedna od onih sprava koje sam kupila i ćušnula u neki zabačeni kutak, a takvih je mnogo .
OK, na skali od 1 do 10 zadovoljna sam 7.
I je li iko pravio čokoladni kolač u Moulinexu od 1 kg?
sve gore navedeno potpisujem, i nama se mrvio, isli smo sve po receptima, pa smo kasnije u experimentisali malo al nismo uspjeli, pa smo ga na kraju prestali praviti
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .