Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam prije 2-3 mjeseca kupila Moulinex XXL i prezadovoljna sam, do sada mi samo jedan hljeb nije uspio. Sad me zanima da li je neka od vas pokusavala praviti djem. Ako jeste sta ste stavljale od sastojaka. Meni na receptu pored voca i secera treba dodati jos nesto a nemam pojma sta je. Ako ste eksperimentisale sta s ovim please help
Ja tjesto za pitu potkuhajem u pekaču i stavim 500 g brašna oko 300 ml vode i so. Ali ne ostavljam da omekne u pekaču već kada vidim da je fino potkuhano (oko 15 min, cijeli program sa nadoljaženjem traje 1 h) prekinem, izvadim, pouljim i ostavim još malo da stane. Sve zavisno ko kakvu jufku voli, mekšu ili tvrđu, ovo je neka srednja.
pektin (eng. pectin) je hetero-polisaharid---bijeli ili smedji prah. sluzi kao gelling agent kod pravljenja dzemova i zelea. za komercijalne upotrebe se dobiva prvenstveno iz citrusnog voca...
u prodavnicu pa pitaj za pektin
ja znam za ball-ov fruit jell, i sure-jell "pektine:)"
Ja sam sinoć pravila džem od jagoda mmhmmm predivan je. 3 kesice smrznutih Ledo jagoda 750 g šećera ili kako kome odgovara 1 1/2 kesicu Džemfix ili želina od Docele
2 x program za mermeladu
Pakovati vruće u tegle do vrha, zatvoriti i okrenuti naopačke
Ja sinoc napravila od narandzi i bas je super ispao. Jedva cekam da ga smazemo pa da probam sa drugim vocem. A zbog cega si ponavljala dva puta program za marmeladu?
Ja sinoc napravila od narandzi i bas je super ispao. Jedva cekam da ga smazemo pa da probam sa drugim vocem. A zbog cega si ponavljala dva puta program za marmeladu?
I ja sinoć pravila od narandži i ispao gorak. Zašto? Program mi traje 1h i 5 min i bude mi ljepše kada ga pustim 2 x
ja i moji ukucani smose ponovili sa pekacem hljeba xxl maomex i stvarno nikad nista bolje nismo i kupili jedina moja zamjerka je sto nema upustva na nasem jeziku ok ona kjiga sa receptima al eto snalazim se.... htjela sam da vidim kako vi pravote kuglof ja sam probala i stavila na program deset koji traje 1:45minuta i bio je malo meckav sad kontam ponovo al neznam na koji program i reci temi jel se vama desilo da vama desi da u hljebu kad je gotov ostanu one metalne mjesalice ...