malena sharena -> RE: Molim pomoć! (5.1.2013 0:21:42)
|
IZVORNA PORUKA: lepetetka evo ja baš neki dan bila sa dragim prijateljima,normalna porodica, djeca im idu u vrtić, i malena stalno upada u riječ odraslim, a roditelji joj to ne rade i još plus dere se ko da smo udaljeni s brda na brdo, roditelji joj ne galame., normalno govore, čak su i tihi..ehhh ko je sada nju nakrivo okrenuo, je li vrtić?[sm=zmeden.gif] najviše vremena u njemu provodi, ne kontam je li to mjerilo da ako dijete ide u vrtić da će biti ispravno odgojeno i bolje nego kod deda i nana? Da li im tete u vrtićima biraju tanjire koje su mame poslale ili uzmu s reda...Da djeca upijaju, ali oni to od 2.godine čine na svakom koraku, na ulici, u parkiću, u vrtiću/školi, kod rođaka, drugova, preko TVa, sa crtanih filmova, ma svugdje... koliko nas puta dijete iznenadi , nekad pozitivno nekada ne kada nešto uradi, kaže , otpjeva, a da mi ne znamo da ono to zna. [sm=smiley36.gif] Kad sam ja isla u vrtic, bio je opsti haos i gungula, osim za vrijeme spavanja, mnogo djece na malom prostoru, vazda galama. Ma problem je u tome sto nane i dede u velikom broju slucajeva unucadi dozvole ono sto svojoj djeci nikad nisu, bas zato sto imaju drugaciji odnos prema djetetu, pa kad onda roditelj pokusa uvesti neki red ispadne babaroga. Zato po meni, djeca i treba samo da povremeno budu kod njih, onda kad jedni i drugi izraze zelju da se druze.
|
|
|
|