Medić* -> RE: Molim pomoć! (4.1.2013 18:30:26)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa Ih, ja ne znam vala ni jednog dedu ili nanu koji ovo dopusta user posted image Bas ni jednog. ako neko od sebe sam nije pristojan kako mislimo da nam dijete uči pristojnosti??? nekom je normala da jede otvorenih usta, ne koristeći kašiku, da umače u hranu i sl da sjedne i noge metne na sto ne kaže ti direktno djetetu da to radi al ga svojim lošim primjerom uči lošem ponašanju Naravno da se pristojnosti uci. Niko se naucen nije rodio. Ne moraju oni to jelo otvorenih usta, umakanje, psovanje, uciti od nasih roditelja. Oni ce vecinom nauciti od nas samih. Ja mnogo vise znam djece koji su naucili psovati od svoje mjke ili oca nego li od roditelja nasih, zato kazem da ne znam za one koji ih uce namjerno nedolicnom ponasanju, da ih razmaze svakako... Ko nje osjetio umakanje tope tokom Ramazana nece ni osjetiti [sm=smiley36.gif] Naravno da okolina utice na nase ponasanje, dosta ima genetskih predispozicija.. i da svakako trebamo biti obazrivi pred djecom..jer su male spuzvice... ali fakat mi je dosta te price kako mi snajke i mladice bolje odgajamo svoju djecu a da nasi roditelji ne znaju. Sad se ja trebam praviti savrsena majka, mlada, obrazovana a pricati protiv svoje svekrve koja je tri hafiza odgojila, odskolovala, koja umace nekad ahranu, koja nekada digne noge na sto iz zezancije.... Svi mi znamo sta je najbolje za svoju djecu ali kada negdje zagusti, opa odmah u pomoc sazivamo. O tome sam govorila [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|