Mjeseceva Pratilja -> RE: Molim pomoć! (8.9.2013 11:19:41)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni se cini da mi ni psihijatar ne moze pomoci, ja crkajem vise. Mom muzu je toliko krivo sto sam isla uopste psihijatru i sto se ispostavilo da mi je ta zajednica i mijesanje njegovih u sve problem. Cak mi kaze da sam bolesna, da meni sve smeta i sl. Da ja s njim treba to rijesit, a ne ic psihijatru. A kako s njim, tako sto moram mijenjati samo sebe iz temelja jer po njemu sam krivac ja za sve. Omrzlo mi je sve vise. Kako da mi ne smeta stalno mijesanje njegovih i mijesanje u sve? Pa bil smetalo vama zene? Vrijeme je nabavke drva. Moj muz i ja nismo jos ni poceli o tome pricati, a njegov otac je vec posadio muza pred sebe i izdeklamovo mu gdje cemo mi kupit drva, na koji nacin, kako i sl. a moj muz je naravno pristo na to i meni samo dosao sa tom pricom, ali na nacin da je to njegova prica, a ne njegovog oca. I tako u sve i svasta se mijesaju. A mom muzu sam kriva ja sto mi to smeta. Tako oni staju izmedju nas dvoje. Mi se ne dogovaramo oko nasih stvari, jer oni se umijesaju u sve. A muz mene imam osjecaj iskljucuje iz mog vlastitog zivota i braka. Da li bi vama ovo smetalo ili ja pretjerujem i grijesim i trebam pustit da se ponasaju tako? Psihijatar ce ti pomoci samo onda kada ti odlucis pomoci sebi. Niko nema carobni stapic da se tvoje stanje i odnos sa muzem, njegovom porodicom popravi nabolje. Jesi li ti sigurna da zelis da se vase stanje popravi ili malo uzivas da budes zrtva? Je li to jedini nacin da imas paznju? I ja imam svekrva. Sprva mi je smetalo kad nam kaze gdje je najbolje voce, povrce, meso ili nesto dr sto nam je trebalo..I ja sam kao ti mislila: Eto on sve zna. I bezveze se ljutila. Cinjenica je da zna. Mnogo vise i mnogo bolje o tim stvarima. Zna gdje su najbolje cijene i kvalitet. I mnogo mu hvala na tome. Saberi se. I poslusaj me.. 1. Pogledaj zivot koji ti imas sa strane. Ne uplici sebe..Ono kao da te nema. Taj zivot zive neki drugi ljudi. Totalno izidi iz svoje koze i dobro pogledaj. Sta bi im savjetovala ako bi te upitali za pomoc? Sta bi im rekla, predlozila? Pravis dramu zbog drva? Sad kada si izvan svoje kuze, je li ti ovo malo smjesno? Makar malo? Ne navodim te da se cerekas vec realno pogledaj.. Potrazi razloge. Mozda je covjek koji ce vam dostaviti drva svekrov prijatelj. Mozda svekar zeli da prijatelj zaradi novac. Mozda su njegova drva najbolja i cijenom i kvalitetom. Mozda nesto drugo ili trece sto meni ne pada na pamet.. Brizna si i to je dobro. Bilo bi jos bolje da svoju brigu okrenes sebi. Svijet ce dobiti nove boje. Vjeruj mi. Sebi. Sebi. Sebi. Ti si broj jedan. Samo ti.
|
|
|
|