Anoniman -> RE: Molim pomoć! (23.8.2013 14:57:12)
|
IZVORNA PORUKA: tajra26 IZVORNA PORUKA: Anoniman A kojeg drugog ugla tajra? Vise ni sama ne znam. Znam da bi to bilo fatalno za nas brak i zato i ne odlazim, ali ovo stanje je fatalno za moje zdravlje. Meni je vise prekipilo. Krenem na poso, cekaju ispod stepenica, dodjem s posla cekaju kod stepenica, sjede napolju. Izadjem na tarasu, eto svekrve ispod tarase ako cuje djetetov glas. Napolje vise i ne izlazim. A tako bih voljela izaci sa svojim djetetom i igrati se u dvoristu i sa muzem. Da usrecimo i dijete. Ali to nema sanse. Jesmo li izasli i sjeli eto i njih, jesam li s djetetom izasla eto i nje iz kuce. Ne mogu vise. Zovu za sve moguce. Nigdje pjese ne mogu, po hljeb im treba moj muz ic i sl. A muzu su prioritet njihove zelje. Nazovu i kazu mu da malo snese dijete, on odmah potvrdno odgovara i nosi. Treba mi prostor, samo to znam. A kako, bez izlaza sam. draga moja nemoj se igrati ispred kuce idi sa svojim djetetom u setnju gradom, u park, u shoping, kod svojih sta ja znam imas mnogo mogucnosti. spakuj se i idi kod mame na kafu ako ti je blizu.. drugi ugao je da sebi ugodis i da pokusas da ignorises to sto tvoj muz radi da i ti imas svoj prostor a ako on nece nemoj cekati na njegovo odobrenje kad ga ni on od tebe ne traži..uzvrati mu istom mjerom... ako imas mogucnosti idite na more da malo napunis baterije, jezero negdje kod rodbine naravno ako imas godisnji ili uzmi bolovanje... daj sebi oduska nekim odmorom i razmisli..(nemoj cekati na muza idi sama sa djetetom naravno ponudi mu) ja nemam svekrvu tako da je sve na mojoj mami ali tako bi nekada voljela da je blizu pa da i ona neki problem nekad rijesi, da joj spustim dijete da malo omorim, da mi rucak napravi... a znas kako me zaboli hoce li mi ga nabit na nos ja sam ti vrlo jednostavna volim da drugi sta rade da bi ja spavala... ali razumijem tvoj problem ali i muza koji slusa roditelje ipak jabuka ne pada daleko od stabla... nego volis li ti tvog muza? i izvini postoji li jos nesto sem negovih roditelja sto ti kod njega smeta? da li on tebe uopste ispunjava kao zenu? Ti si meni sad postavila pravo pitanje koje me strecnulo vjeruj. Odgovor: Ni sama vise ne znam. Na pocetku braka sam bila toliko zaljubljena da od toga dalje nisam vidjela. Kako je odmicalo vrijeme postajala sam svjesnija. Njemu su jako bitni roditelji i on ugadja najvise njima. Ako se necemu suprostavim, ljuti se na mene. Kroz to mi je nekako postao dalek. Dalje, ko zenu, pa kad ovo uzmem u obzir, cesto se pitam kakva je njegova ljubav prema meni. Nemam onu zastitu pred njegovim, nemam njegov stav koji govori da je uz mene pred njegovim, nemam onu zastitnicku ruku, imam nekog ko suti uglavnom ili i kad kaze nesto njima, kaze njezno i bojazljivo. Dalje i u drugim stvarima bas ne slusa moje potrebe. Sto puta sam mu rekla da mi treba da se odmaknem negdje, samo nas troje, on se samo oglusi, a toliko mi se toga izdesavalo. Krevet je tako rijedak. A ni sama vise nemam toliku zelju. a opet osjecam prema njemu tolku ljubav ili opsesiju ???
|
|
|
|