RE: Molim pomoć! (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 14:50:03)

Ti napravi sastanak sa citavim obdanistem i reci im sta ti je na umu. I direktora pozovi, i nacelnika, itd. Nek svi budu upuceni. Ipak se radi o tvom kinderu. On je centar ovog svijeta. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

jasmin -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 14:55:57)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ti napravi sastanak sa citavim obdanistem i reci im sta ti je na umu. I direktora pozovi, i nacelnika, itd. Nek svi budu upuceni. Ipak se radi o tvom kinderu. On je centar ovog svijeta. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Ja pomislih ti se uozbiljila danas [sm=jezicek.gif]...

grozđe -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 14:56:24)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Molim pomoć.

Problem nije ni muž ni svekrva.

Više bih trebala vaš savjet kako da se postavim u situaciji a tiče se mog djeteta.

Evo o čemu se radi.U vrtić koje ide moje djete upisan je jedan dječak koji je inače naš poznanik od ranije.Živi u našoj zgradi samo drugi ulaz.
Dok su bili manji družili su se intezivno8takođe ja sa njegovom mamom).

Međutim ta žena je jako komplikovana -dosta isfrustrirana vlastitim životom.Dobar je drug ali ima periode kad je sa njom svaki razgovor nemoguć.
Njen sin jedinac je pravi mamin sin.Želi da se cjeli svjet vrti oko njega ako to nije slučaj u stanju je da udari djete.A kad mu neko vrati ona se jada mami koja je u stanju da napravi haos od toga.Jer njenog sina nesmije niko dirati.

Mali je takođe jako nezadovoljan sobom[sm=zmeden.gif],u parku ne želi da se igra sa bilo kim jer su mu svi glupi i dosadni jedino je on pametan i dovoljno dobar.
Takvi su mu i roditelji niko im živ nevalja i svakom naći manu za tren.

E sad sam u dilemi da li da to kažem vaspitačici u vrtiću jer vrlo lako može doći do problema.Majka je u stanju prijaviti vaspitačicu direktoru jer je neko od djece vratio udarac njenom sinu.Jer vrlo lako to može biti moje djete koje je naučeno da se brani.

Šta vi mislite o tom,ta li je OK sa moje strane da kažem vaspitaču o kakvom se djetetu odnosno roditeljima radi.[sm=smiley13.gif]

Ovo je bas budalescina [sm=smiley36.gif]

Cisto mahalanje....druzis se sa zenom i tvoje dijete sa njenim, pa ti onda ne valja... vidi se da se ne podnosite...

Mali jako nezadovoljan sa sobom?..pa ti pises kao da je njemu najmanje 30.godina [sm=smiley36.gif]..sta ce dijete znati je li zadovoljno ili nije?! ... pa onda dijete odjednom smatra da je najpametnije...

Ti si ljubomorna...

mozes slobodno reci vaspitacicama, samo se upitaj kako ces izgledati?

Galicia -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 15:01:17)

Ovo samo jedna forumasica moze ovako napisati, i jos se sakriti pod anonimno. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Master of transparency. [sm=smiley36.gif]

AnLu -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 15:45:03)

Sorry ali meni ovdje zvuci kao da ti mislis da je tvoje djete centar svjeta, a ne to drugo djete. Djeca su, normalno ej da se biju, da se gurkaju, stipkaju... moje dvoje koje sam ja rodila tuku se, ujedaju, cupaju, stipaju, nema sta ne rade, kome da se ja zalim[sm=sad.gif], dok nasuprot svemu tome moje djete u vrticu drugu djecu ne tuce, ne udara, ne gura, ne stipa, cak nju udaraju, a ona i ne vrati... tako da tvoja briga, koja uopste mislim da nije ni b od brige je po meni skroz neosnovana. Imaju tete u vrticu koje su placene za taj posao i kojke dobro znaju da ga rade, a tebi ako se ne svidja okruzenje promjeni vrtic, jer njima da nije odgovaralo da im djete ide sa tvojim djetetom sigurno ne bi upisali djete u isti vrtic.

animagical -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 15:53:32)

da saznam da mi neko olajava dijete, koje nije nista ni uradilo, ja bih ga zadavila[sm=smiley1.gif]

muaaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:02:47)

IZVORNA PORUKA: animagical

da saznam da mi neko olajava dijete, koje nije nista ni uradilo, ja bih ga zadavila[sm=smiley1.gif]

Ovo je bilo ostro na prvu.....odoh dalje citati[sm=smiley2.gif]

muaaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:08:09)

Molim pomoć.

Više bih trebala vaš savjet kako da se postavim u situaciji a tiče se mog djeteta.

Evo o čemu se radi.U vrtić koje ide moje djete upisan je jedan dječak koji je inače naš poznanik od ranije.Živi u našoj zgradi samo drugi ulaz.

Međutim ta žena je jako komplikovana -dosta isfrustrirana vlastitim životom.Dobar je drug ali ima periode kad je sa njom svaki razgovor nemoguć.
Njen sin jedinac je pravi mamin sin.Želi da se cjeli svjet vrti oko njega ako to nije slučaj u stanju je da udari djete.A kad mu neko vrati ona se jada mami koja je u stanju da napravi haos od toga.Jer njenog sina nesmije niko dirati.

Mali je takođe jako nezadovoljan sobom[sm=zmeden.gif],u parku ne želi da se igra sa bilo kim jer su mu svi glupi i dosadni jedino je on pametan i dovoljno dobar.

E sad sam u dilemi da li da to kažem vaspitačici u vrtiću jer vrlo lako može doći do problema.Majka je u stanju prijaviti vaspitačicu direktoru jer je neko od djece vratio udarac njenom sinu.Jer vrlo lako to može biti moje djete koje je naučeno da se brani.

Šta vi mislite o tom,ta li je OK sa moje strane da kažem vaspitaču o kakvom se djetetu odnosno roditeljima radi.[sm=smiley13.gif]

Sve ovo sto si navela za ovu zenu,nekako mi na tebe tukne

A djete necu uzimati jer nemam pravo tudju djecu razmatrati....ipak su to djeca

A ako budes reagovala a nista se desilo nije,neces biti u pravu jer ko si ti da se mjesas u tudji zivot i mahalas po vrticu o nekome.....neosnovano je to,nije ti dirao dijete a mozda i nece.

A iako dirne ta djeca su se uvjek koskala.....ha ya

veeseelaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:09:10)

ne kontam
prestanite se družiti, distancirtaj se i vodi svoju brigu a bit će što će biti, ha ya
o tome dumaj kasnije

muaaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:10:55)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne kontam
prestanite se družiti, distancirtaj se i vodi svoju brigu a bit će što će biti, ha ya
o tome dumaj kasnije

pa prestala se druziti,jer je ta zena frustrirana....idu djeca u vrtic skupa

palachinken -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:13:03)

Ja ne znam da se ovdje iko požalio i dobio odobravanje forumskog tijela [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:15:08)

IZVORNA PORUKA: muaaa

sta je muaa, bas sam ja blaga i fina, na ranu me priviti[sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:16:18)

A jesi li i uzivo takva?

muaaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:16:41)

IZVORNA PORUKA: muaaa

sta je muaa, bas sam ja blaga i fina, na ranu me priviti[sm=smiley36.gif]

Ja,ja...mi se raspisale a aMonimna kidnula[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:16:56)

da saznam da mi neko olajava dijete, koje nije nista ni uradilo, ja bih ga zadavilauser posted image

ne bi ja, meni to sve normala, pa mora gori nešto blebetat za boljeg
nek se dijete navikne, takav je život

grozđe -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:18:37)

da saznam da mi neko olajava dijete, koje nije nista ni uradilo, ja bih ga zadavilauser posted image

Za dobrim "konjem" se prasina dize [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:18:38)

IZVORNA PORUKA: palachinken

A jesi li i uzivo takva?

blaga i fina jel? [sm=smiley36.gif] pa naravno da jesam... osim naravno kada bih se nasla u situaciji da odrasla osoba komentarise moje diejte po vrticu...

tinkivinki -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 16:24:33)

skontaju ljudi ko valja, ko ne valja,može anonimna reći šta hoće,vaspitačice su svaki dan s djecom i vidjeće kakvo je čije dijete[sm=smiley1.gif].a i roditelji kakvi su

hanabanana -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:07:27)

Molim pomoć.

Tebi treba pomoc, fakat.
Ali strucna.
Ovakvu kamaru frustracija mi se neda i komentarisati.

Hanady RR -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:10:22)

joj[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]

ženo draga[sm=smiley13.gif]

madam x -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:38:33)

Naravno da ne bih ništa govorila.
Ako bi se desio neka situacija u kojoj bi moje dijete bilo oštećeno, skrenula bih pažnju tetama.
Govoriti unaprijed zvuči mahalski.

A nekako mi oštro reagujete.
Kad se neka forumašica s nickom požali na neku drugu mamu ili dijete, sve ste za to da treba reći, ukazati , reagovati itd. A sad žena iznijela svoju dilemu, za koju je svjesna da nije baš za pohvalit se s njom, inače ne bi bila anonimna, i odmah je proglašavate bolesnom.
A možda baš sa njom fino komunicirate inače na forumu.[sm=smiley36.gif]

Mislim da sam prepoznala rukopis.[sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:39:51)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Zar i ti?[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:43:37)

IZVORNA PORUKA: R&T@

IZVORNA PORUKA: zinanina

Zar i ti?[sm=smiley36.gif]

Namah...[sm=smiley36.gif] iznenadih se kad sam vidjela da piše anoniman, ja od prve prepoznala, ko kad prepoznaš avatar.....a možda griješim.

Hanady RR -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:47:34)

meni je zaista strašno da neko priča vapitačici u vrtiću o nekome djetetu i njegovim roditeljima iz pritvanoga poznastav...to su školovane osobe koje će same vdijeti do koje mjere i na koji način komunikacija će se tu vršiti...

sad...da ona pita...nakon nezadovoljstav siakzanom u njihovoj komunikaciji dal da prepiše dijete kako da regurje da se dalje ponaša...pa da čovjek razmisli, pormisli...

al dal da ona priča vapitačicama o tuđem djetetu i njegovim roditeljima i to na način ličnoga suda...donošenja zaključaka da su ''Takvi su mu i roditelji niko im živ nevalja i svakom naći manu za tren. ''
meni je van svake pameti i pomisliti[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: Molim pomoć! (7.9.2013 22:49:05)

Molim pomoć.

draga moja ne bih da me pogrešno shvatiš ali ovo mi djeluje malo djetinjasto.....nije tvoje da panjkaš malo dijete...ako se nešto i desi onda reaguj ali dotle bolje ćuti......

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>