RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

sukibajro -> RE: Koja kolica su dobra? (28.1.2013 21:35:06)

Ja sam stvarno u dilemi koja kolica kupiti, ne znam bili uzimala ona tri u jedan dali se to isplati. Nekako su mi do sada najljepsa ona max cozi, bas se cine udobna.

minie -> RE: Koja kolica su dobra? (28.1.2013 21:54:22)

Ona koja se sklapaju kao kisobran kolica i da su lagana.
A ako  je u pitanju zimska beba, svima bih preporucila neka kisobran (sa 4 polozaja, kvalitetnija), da dva puta ne trosite pare [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

aida. -> RE: Koja kolica su dobra? (28.1.2013 22:09:57)

IZVORNA PORUKA: minie

Ona koja se sklapaju kao kisobran kolica i da su lagana.
A ako  je u pitanju zimska beba, svima bih preporucila neka kisobran (sa 4 polozaja, kvalitetnija), da dva puta ne trosite pare [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Takodjer [sm=smiley36.gif] samo gledajte da su sto laganija, a ta tri u 1 meni su bas super... samo, opet kazem, neka su lagana i prakticna za upravljati i lahko se sklapaju...

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (28.1.2013 22:17:22)

i radije 2u1, kolica i sjedalica,ako vec kupujete u kompletu, jer onu veliku korpu slabo ko koristi, a i ako korisi to to je da opravda trosak[sm=smiley36.gif]

aida. -> RE: Koja kolica su dobra? (28.1.2013 22:29:27)

IZVORNA PORUKA: animagical

i radije 2u1, kolica i sjedalica,ako vec kupujete u kompletu, jer onu veliku korpu slabo ko koristi, a i ako korisi to to je da opravda trosak[sm=smiley36.gif]

Vidis to si upravu [sm=smiley36.gif] meni je inace ona korpa bezveze... ne znam dal iko ono koristi [sm=zmeden.gif] ja to nisam ni imala...

drznica -> RE: Koja kolica su dobra? (4.2.2013 11:02:24)

Cao drage mame,

Zanima me da li znate gdje ima kupiti kolica marke Quinny??? Nekad su bila u Turbo Limacu :( Gledala sam u Importane centru ima samo jedan model!

HVALA

P.S. Ako znate nekog da prodaje Quinny javite :)))

Ramona11 -> RE: Koja kolica su dobra? (5.2.2013 19:28:33)

Ako je neka zainteresirana za kolica Cam Pretty Cros ja ih prodajem. Bas su nam ocuvana. Nismo imali prilike vozati ih duze od 3, 4 mjeseca. Cijenimo ih 400 KM.
Meni ih zao ali nemam izbora. Pored 3 kolica naredanih nemam kud s ovima. Obicno sada koristimo kisobran kolica, a kako je krenulo nece nam trebati ni jedna.

http://www.dodaj.rs/f/3U/Ix/1xwbnMoj/camdecijakolicaprettycro.jpg

Mozete se javiti na pp.

[sm=smiley31.gif]

Ramona11 -> RE: Koja kolica su dobra? (7.2.2013 21:39:17)

Evo i orginalne slike [sm=smiley2.gif]

http://i45.tinypic.com/ndmv4z.jpg

Elena_VK -> RE: Koja kolica su dobra? (17.2.2013 0:30:15)

Mi imamo sad Nuna Pepp kolica koja smo kupili u Njemackoj nakon dugog istrazivanja. Zbog jednostavnog sklapanja i lakoce nosenja super su za putovanja, jer stvarno zauzimaju jako malo prostora u autu. A i s druge strane nasa curica se obozavala voziti u njima nakon Peg Perego kolica koja su joj bila prva (uzeli smo model P3 Pliko Modular 3 u 1, i nakon sto smo prerasli autosjedalicu prestali smo sve koristiti, i mala nije htjela sjediti u sportskoj varijanti). I sto je zanimljivo bilo cim smo izasli prvi put u setnju ona zaspala i odlicno sjedila svaki put u novim kolicima iako nema precke za rukice (sto imaju obicno sva kolica). Uz kolica smo jos uzeli zimsku vrecu koja je fantasticna, kisnu navlaku i zastitu od komaraca (to je u kompletu). Sve se lako pere, i super u odrzavanju.
Tako da mozemo reci 100% smo zadovoljni za kolicima. Ako budete imali priliku kupiti - kupujte!!! :)
Sad cekamo drugu bebu pa smo jos uzeli adapteri za Maxi Cosi Cabriofix sjedalicu koja ide na ova kolica. 
Mi smo inace u Hrvatskoj i izgleda da smo jedini koji imaju takva kolica. Ne prica se o njima na forumima, niti itko zna u ducanima, niti je itko cuo da tako sto postoji! :) Ali su SAVRSENA (barem za nas! :)). 

srećicaa -> RE: Koja kolica su dobra? (17.2.2013 11:42:56)

Drage mame,

meni je za nešto više od mjesec dana termin poroda i još nemam pojma koja kolica kupiti. S obzirom da je prvo dijete sve mi je to oko kolica špansko selo. I evo ja kao ovisnik-shopingholičarka prvi put u životu dolazim u situaciju da mi je muka razgledati raznorazna kolica, jer više nemam pojma šta je dobro, a šta nije, a ne volim kada ne vladam materijom.
Budžet je do 700 KM, a kada bih našla polovna kvalitetna kolica ne bih bježala ni od toga. Ono što sam ja skontala da bih volila je: da se ručka ili sjedište mogu okretati u 2 pravca, 4 točka srednje veličine-da su makar 2 rotirajuća i ako nisu gumeni da su makar 2 dupla (živim u kući pa mi stepenice nisu problem, auto je srednje veličine-opel astra znači prosječan gepek i s obzirom da sam u Švrakinom uglavnom ćemo do Vilsonovog, centra grada ili Vrela Bosne s autom pa onda lagana šetnja), treba mi sjedalica jaje, a ne bih u početku bježala ni od korpe da ja mogu sa prijateljicom 2 sata popiti kafu i da ne razbijam glavu što je dijete u as jaje više od preporučenog vremena-dakle 2u1 i 3u1 dolaze u obzir, podložak za nogice da mu poslije ne vise, ručkica iz jednog dijela da dijete mogu poslije držati za rukicu, a i dalje voziti prazna kolica, navlaka za zimu i kišu su poželjni, naravno 3 nivoa podešavanja, po mogućnosti kočnica...

Ponavljam sve je ovo ono što sam pohvatala na internetu da je prednost, pa ako griješim ispravite me, a od vas bih molila da mi napišete koja kolica ste vi u ovom cjenovnom rangu isprobali, date ocjeno od 1-10 i napišete šta su vam glavne prednosti i mane (osim dizajna-to mi je najmanje bitno).

Unaprijed se zahvaljujem i izvinjavam na malo dužem postu [sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (17.2.2013 12:04:57)

samo da ubijem temu i kazem da su ta ocekivanja o dvosatnim ispijanjima kafe previsoka[sm=smiley36.gif] to rijetko koj beba dopusti... moj sin nije htio biti u kolicima duze od pet min i to ako se krecemo[sm=smiley36.gif] kisobran kolica sa 6 mj je odlicno prihvatio... ja ove pameti ne bih nikada dala neke velike pare na kabasta kolica za male bebe,do pola godine...jeste da se ona mogu koristiti i poslije,ali svako radije predje na kisobran cim beba pocne da sjedi.

Emica_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (17.2.2013 12:28:06)

Ja imam peg perego si i peg perego pliko p3,koristila sam ih milion puta,ja mislim da niko nije vise iskoristio kolica od mene jer sam ja od samog pocetka forsirala kolica tako da su moja djeca i po 3-4 sata mirovala u kolicima bez problema.Ovo sto ti trazis ces tesko naci za ove pare koje imas,ali po meni ti ova korpa nije potrebna,kratko je koristis a skupa je.

Ja sam vidila ova kolica nova gracova imas ih naruciti na bimaco-grupa.com

Zovu se Graco EVo,malo pogledaj na stranici ima ih u vise boja kostaju 734 KM,al su fenomenalna,bas su dobra i prelijepo izgledaju.sretno[sm=smiley1.gif]

Storm -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 9:43:57)

Srecicae ja imam kolica Peg Perego 3u1 tj. ta koja ispunjavaju sve tvoje navedene uslove i kao sto ti je Emica vec rekla tesko ces za taj iznos naci tako nesto novo, ali pokusaj na piku budu polovna takva a bilo je i takvih chiccovih te cijene.
Sto se tice iskoristivosti tih svih dodataka, evo nasa bebica jos malo pa mjesec dana stara [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] nismo jos nigdje isle sa kolicima, ali ona korpa se vec sada isplatila. Cesto spava u njoj narocito kad je muce grcici, jer je ona ustvari neka vrsta kolijevke, pa je ja malo ljuljnem [sm=smiley1.gif] a kada smo sami spava u dnevnoj u njoj, u autu se vozi sama nazad svezana, jer je korpa pravo cvrsta i prosla je sve moguce testove, tako da je moja savjest mirna a moj bebi siguran koliko moze biti u saobracaju.... eh sada svako ima svoje misljenje, neko ce prije sjediti nazad s bebom u krilu...svako neka odluci za sebe ali meni je korpa vec vratila svoje para. AS ne planiram uopste koristiti tamo do 3,4 mjeseca tako da cu korpu koristiti jos, kada krenemo u hodanje hihihi. Kako ce dalje teci vidjecemo pa javim.

Eto moje iskustvo....[sm=smiley1.gif]

dady -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 10:18:16)

Mi imamo sada Graco trekko i prezadovoljni smo,pravo su komforna za bebu ,a meni Boga mi fancy [sm=smiley36.gif],s tim da jesu velika ali su stabilna,a cijena ti je 580km!Imaju veliku korpu za odlaganje,i precku na kocnici koja je cvrsta,nama je bitna za onaj dodatak za starije dijete,jer se moze fino namontirati! I što je jako vazno sklopit ih možeš jednom rukom! [sm=smiley1.gif]Prvi put smo imali isto neka Graco,na 4 tocka ni ona nisu bila losa,al ova su puno bolja!Uglavnom pogledaj klipove!

Hannica -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 10:25:51)

IZVORNA PORUKA: Storm

Srecicae ja imam kolica Peg Perego 3u1 tj. ta koja ispunjavaju sve tvoje navedene uslove i kao sto ti je Emica vec rekla tesko ces za taj iznos naci tako nesto novo, ali pokusaj na piku budu polovna takva a bilo je i takvih chiccovih te cijene.
Sto se tice iskoristivosti tih svih dodataka, evo nasa bebica jos malo pa mjesec dana stara [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] nismo jos nigdje isle sa kolicima, ali ona korpa se vec sada isplatila. Cesto spava u njoj narocito kad je muce grcici, jer je ona ustvari neka vrsta kolijevke, pa je ja malo ljuljnem [sm=smiley1.gif] a kada smo sami spava u dnevnoj u njoj, u autu se vozi sama nazad svezana, jer je korpa pravo cvrsta i prosla je sve moguce testove, tako da je moja savjest mirna a moj bebi siguran koliko moze biti u saobracaju.... eh sada svako ima svoje misljenje, neko ce prije sjediti nazad s bebom u krilu...svako neka odluci za sebe ali meni je korpa vec vratila svoje para. AS ne planiram uopste koristiti tamo do 3,4 mjeseca tako da cu korpu koristiti jos, kada krenemo u hodanje hihihi. Kako ce dalje teci vidjecemo pa javim.

Eto moje iskustvo....[sm=smiley1.gif]

A kakva je to korpa koja je sigurna i koja moze zamjeniti AS? Ja do sada nisam cula za to.[sm=zmeden.gif]

Storm -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 10:58:46)

evo ovdje je prilicno dobro prikazano http://www.youtube.com/watch?v=xqKWhLhniJc

to su ova kolica http://www.pegperego.ba/products-page/modular-sistem/pliko-switch-compact-on-track-modular/

dady -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 11:20:48)

evo ovdje je prilicno dobro prikazano http://www.youtube.com/watch?v=xqKWhLhniJc

to su ova kolica http://www.pegperego.ba/products-page/modular-sistem/pliko-switch-compact-on-track-modular/

Ovo je odlicno![sm=bravo.gif]

Hannica -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 11:49:58)

Zanimljivo.Vidjala sam ove korpe,ali nisam znala da se mogu vezati.Super za roditelje koje ne vole AS.Samo ovo ne bi moglo funkcionisati gdje ima vise djece,osim ako ne vozis autobus.[sm=smiley36.gif]

ena23 -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 14:02:22)

samo da ubijem temu i kazem da su ta ocekivanja o dvosatnim ispijanjima kafe previsoka[sm=smiley36.gif] to rijetko koj beba dopusti... moj sin nije htio biti u kolicima duze od pet min i to ako se krecemo[sm=smiley36.gif] kisobran kolica sa 6 mj je odlicno prihvatio... ja ove pameti ne bih nikada dala neke velike pare na kabasta kolica za male bebe,do pola godine...jeste da se ona mogu koristiti i poslije,ali svako radije predje na kisobran cim beba pocne da sjedi.

od bejbi opreme u zivotu su mi se najvise isplatila graco mirage kolica. em lagana za nositi uz stepenice, hem u nastavku-autosjedalici su oboje djece prebolili tri mejseca grceva... evo 3 i po godine rade bez prestanka, jada kolica vec skripe i stenju od umora, svaski dan voze veliku razdaljinu, letili su s nama i na godisnje domore i kad smo se selili, natovarim na njih jedno djete naprijed a drugi, veci, stane na njih pozadi na onu korpu i tako vozim na njima i njih dvojicu i podmjeru i sve... a cjena je bila cini mi se 200 KM? ako se ne varam...
posto si sad vec stvarno dala sve od sebe ja bi volila kupiti nova kolica ali opet ista ova, graco mirage, ali ih ovdje nema, ne mogu nigdje naci graco, sve neke marke napucane, skupe, a meni ta nova skupa kolica izgledaju sva uzasno neprakticno... nenammm

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 14:11:46)

sigurnost navette i autosjedalice jaje nije ni izbliza uporediva, evo ti crash test
http://www.youtube.com/watch?v=L344S53qVzA
..one se koriste za prevoz beba jako male porodjajne tezine,koja imaju apneje ili druge problema sa disanjem te zbog toga ne smiju biti smjestene u jaje, jer bi im glava padala na prsa...

Lejla Ka -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 14:26:22)

IZVORNA PORUKA: dady

Ovo je odlicno![sm=bravo.gif]

Negdje sam ranije napisala čitavu opservaciju za ove korpe.

U kratko. One su namjenjene prvenstveno djeci koja iz bilo kojeg razloga (najčešće zdravstvenog) ne mogu u poluležeći položaj jajeta. Naravno da u njih mogu i potpuno zdrava djeca, no ovaj položaj nije siguran kao onaj u kojem se nalaze kad se voze u jajetu.

Obratite pažnju da je korpa od 0 do 10kg težine. Sjedalice "jaje" koje su bile do 10kg su izbačene iz proizvodnje jer današnja djeca dostižu 10kg u uzrastu kad još nisu spremna za veću sjedalicu grupe I okrenutu u smjeru vožnje (da se samostalno dižu na noge). Tako da će te vrlo vjerovatno doći u situaciju da je dijete težinom preraslo korpu, a nije steklo fizičke uslove da pređe u sjedalicu slijedeće grupe što će vam ostaviti opciju ili da kupite "jaje" koje će te koristiti mjesec dva, ili da kupite sjedalicu iz kombinovane grupe 0/I, koja se može montirati suprotno od smjera vožnje, ali će vas zeznuti kasnije kad dijete po visini preraste sjedalicu, a ne bude spremno da pređe u onu koja se veže samo auto pojasom.

Ako imate zdravo dijete, iskustvena preporuka je da za vožnju u kolima kupite standardno "jaje" iz grupe 0+.

Lejla Ka -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 14:30:13)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Zanimljivo.Vidjala sam ove korpe,ali nisam znala da se mogu vezati.Super za roditelje koje ne vole AS.Samo ovo ne bi moglo funkcionisati gdje ima vise djece,osim ako ne vozis autobus.[sm=smiley36.gif]

Nisu sve korpe ujedno i AS. Samo neki modeli su zapravo i AS, tj. auto-krevetići. Većina ih nije namjenjena za siguarn prevoz djeteta u automobilu.

Storm -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 15:19:06)

Pa ja se ipak nadam da nece doci do nekog ovakvog udara jer tu i jaje ne spasi bas, tu moze tek prava as, mislim ona velika, biti od pomoci, a ovo je cisto sigurnost od nekih svakodnenih desavanja (naglo kocenje i sl.) zasto je i jaje namjenjeno. E sada to sto navodite zasto je navetta planirana, svako ima svoje misljenje, ona je absolutno i za zdrave bebe. Ja cu je koristiti min. do 3,4 mj., jer mi ne pada na pamet da svoju bebu do tada stavim u jaje. (Spavanje novorodjenceta u jajetu se veze sa smrcu novorodjencadi). Neko ce reci da su to gluposti, ali opet ponavljam, svi donosimo svoje odluke.
A vec sam gore napisala da mi se cisto isplati kao kolijevka [sm=smiley36.gif]

Storm -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 15:21:00)

IZVORNA PORUKA: Hannica

E ovo si upravu. KOd nas je samo nasa jedna bebica tako da moze ali za vise hmm, sto kazes neki mini-bus ili da das povoda muzu da kupuje novo, vece auto [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 16:48:36)

IZVORNA PORUKA: ena23

od bejbi opreme u zivotu su mi se najvise isplatila graco mirage kolica. em lagana za nositi uz stepenice, hem u nastavku-autosjedalici su oboje djece prebolili tri mejseca grceva... evo 3 i po godine rade bez prestanka, jada kolica vec skripe i stenju od umora, svaski dan voze veliku razdaljinu, letili su s nama i na godisnje domore i kad smo se selili, natovarim na njih jedno djete naprijed a drugi, veci, stane na njih pozadi na onu korpu i tako vozim na njima i njih dvojicu i podmjeru i sve... a cjena je bila cini mi se 200 KM? ako se ne varam...
posto si sad vec stvarno dala sve od sebe ja bi volila kupiti nova kolica ali opet ista ova, graco mirage, ali ih ovdje nema, ne mogu nigdje naci graco, sve neke marke napucane, skupe, a meni ta nova skupa kolica izgledaju sva uzasno neprakticno... nenammm

Pogledaj da ih narucis preko interneta, ili vidi na eBay. I kod nas imaju samo neke astronomski skupe marke, i kolica koja su teska 12kg pa dalje; sto je zaista preteskoooo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>