Neca xxx -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 1:37:12)
|
Srecice, i ja sam bila u istoj dilemi kao i ti. Ukoliko nemas AS, onda ti je najbolje da kupis ona 3u1 kolica. Kada sam ja kupovala kolica prije 3 godine, cijena je bila takva da ona kosara dodje kao gratis. Tj. placas cijenu kolica i AS kao da ih odvojeno kupujes. E mi smo vec dobili AS na koristenje, pa mi se nisu davale pare jos za to. Malo mi je bilo zao propustiti kosaru, ali iskreno, za njom bas nema velike potrebe i bebe je brzo prerastu. Ko je ima, naravno da je koristi u pocetku, ali nije neophodna. Tako da sam i ja razmisljala slicno kao i ti i radije kupila kvalitetnija kolica. Mi imamo PegPerego Pliko P3 i prezadovoljni smo njima. Drndali smo ih svukuda i nista im nije bilo. Sada ce ih naslijediti i druga beba. Meni je bilo jako bitno da nisu preteska (mislim da su ova teska oko 6 kg), da se sklapaju u "kisobran" i da imaju nulti polozaj za malu bebu. Koristili smo ih skoro 3 godine i nismo nikada imali neka druga kolica, npr. obicna kisobran. Mislim da je najveca greska kupiti teska i glomazna kolica koja se ne mogu skroz sklopiti, jer iz iskustva svojih prijateljica vidim da su ih ubrzo mijenjali za neka manja, laksa, koja se bolje sklapaju, sto ti je opet dupli trosak. Ovaj model PegPerego kolica nema opciju da prebacujes rucku i gledas bebu u voznji. I ja sam to zeljela i pronasla sam takav model PegPerego, ali su bile teza za skoro 3 kg, sto mi je bilo previse. Da, i bila su skuplja za 200-300 KM. A uvijek mozes u kolica staviti AS koju ces okrenuti prema sebi da gledas bebu.
|
|
|
|