RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 17:17:31)

IZVORNA PORUKA: Storm

Pa ja se ipak nadam da nece doci do nekog ovakvog udara jer tu i jaje ne spasi bas, tu moze tek prava as, mislim ona velika, biti od pomoci, a ovo je cisto sigurnost od nekih svakodnenih desavanja (naglo kocenje i sl.) zasto je i jaje namjenjeno. E sada to sto navodite zasto je navetta planirana, svako ima svoje misljenje, ona je absolutno i za zdrave bebe. Ja cu je koristiti min. do 3,4 mj., jer mi ne pada na pamet da svoju bebu do tada stavim u jaje. (Spavanje novorodjenceta u jajetu se veze sa smrcu novorodjencadi). Neko ce reci da su to gluposti, ali opet ponavljam, svi donosimo svoje odluke.
A vec sam gore napisala da mi se cisto isplati kao kolijevka [sm=smiley36.gif]

ja stvarno ne znam iz koje si ovo literature dokucila... jaje je najsigurnija vrsta AS, bas zbog polozaja u kom je dijete u njoj i zbog toga sto je beba okrenuta suprotno od smjera voznje, pa u slucaju udesa ne leti naprijed kao u AS grupe 1 niti leti bocno u sofersajbu kao u toj nivetti, nego udara ledjima od naslon jajeta... procitaj na autosjedalice.info super je stranica... udesi se takodjer vezu sa smrcu novorenceta, puno vise nego lezanje u jajetu[sm=zmeden.gif]

Hannica -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 17:29:15)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hannica

Zanimljivo.Vidjala sam ove korpe,ali nisam znala da se mogu vezati.Super za roditelje koje ne vole AS.Samo ovo ne bi moglo funkcionisati gdje ima vise djece,osim ako ne vozis autobus.[sm=smiley36.gif]

Nisu sve korpe ujedno i AS. Samo neki modeli su zapravo i AS, tj. auto-krevetići. Većina ih nije namjenjena za siguarn prevoz djeteta u automobilu.

Ma mi smo to sve prerasli,i jaje i korpe,i mislim da mi to vise nece trebati u zivotu.[sm=smiley36.gif] I ako bi slucajno zatrebalo opet bi se odlucila za AS,kako zbog sigurnosti i lakoce rukovanja istom,tako i zbog nepotrebnih troskova. Moje bebe su bas volile da se voze u AS,valjda im lijepo,tjesno,ususkaju se fino,ne puse sa svih strana.[sm=smiley36.gif] Cak sam ih i u kuci koristila,poredam po kuhinji,pomalo ljuljam i usput pravim rucak,perem sudje...[sm=smiley36.gif]

Storm -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 17:42:52)

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Storm

Pa ja se ipak nadam da nece doci do nekog ovakvog udara jer tu i jaje ne spasi bas, tu moze tek prava as, mislim ona velika, biti od pomoci, a ovo je cisto sigurnost od nekih svakodnenih desavanja (naglo kocenje i sl.) zasto je i jaje namjenjeno. E sada to sto navodite zasto je navetta planirana, svako ima svoje misljenje, ona je absolutno i za zdrave bebe. Ja cu je koristiti min. do 3,4 mj., jer mi ne pada na pamet da svoju bebu do tada stavim u jaje. (Spavanje novorodjenceta u jajetu se veze sa smrcu novorodjencadi). Neko ce reci da su to gluposti, ali opet ponavljam, svi donosimo svoje odluke.
A vec sam gore napisala da mi se cisto isplati kao kolijevka [sm=smiley36.gif]

ja stvarno ne znam iz koje si ovo literature dokucila... jaje je najsigurnija vrsta AS, bas zbog polozaja u kom je dijete u njoj i zbog toga sto je beba okrenuta suprotno od smjera voznje, pa u slucaju udesa ne leti naprijed kao u AS grupe 1 niti leti bocno u sofersajbu kao u toj nivetti, nego udara ledjima od naslon jajeta... procitaj na autosjedalice.info super je stranica... udesi se takodjer vezu sa smrcu novorenceta, puno vise nego lezanje u jajetu[sm=zmeden.gif]

Upravu si.

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (18.2.2013 21:52:54)

izvini, nisam htjela da zvucim grubo,ali evo jedan banalan primjer..mm se prije par mjeseci vracao s posla, pet popodne...na cistu miru ga udari neki pijanac odzada i pobjegne s mjesta udesa[sm=zmeden.gif] toliko ga je klepio da je iskocio mehanizam vozackog sjedista... sad ne bih ni da zamisljam sta bi bilo da je dijete bilo u autu...mene je udesa strasno strah, jer jedino mozes znati kako ti vozis, a nikako koja budala ti ide u susret...

srećicaa -> RE: Koja kolica su dobra? (19.2.2013 0:52:03)

Drage ženice, hvala vam puno na postovima i prijedlozima za kolica. Nadam se da imam još petnaestak dana da odlučim koja ću. Iskreno ne bježim ni od polovnih kolica-radije ću dati 300-400 KM za dobra polovna kolica, nego nova koja su loša. Znam da će polovna koja nisu rasklimana biti teško naći, ali pokušati ću i to. Sutra idem da pogledam jedan model Pierre Cardin kolica PS 646 u radnji-cijena kolica+as jaje oko 500 KM, a prodavačica ih najviše hvali. Ako ih je neka od vas koristila ili zna nekoga ko ih koristi molim informacije. Pišite i o ostalim modelima s čim ste zadovoljni, a s čim niste-ja ovih dana aktivno čitam o kolicima-sjetila se mama mjesec dana pred porod [sm=smiley36.gif] ali imam opravdanje-bh telecom nam 2 mjeseca nije otklonio kvar vezan za konekciju pa sam se samo ponekad brzinski negdje konektovala i mrvicu surfala, ali konačno i to rješismo. Danas bila u Amku na Mojmilu, gledala Graco kolica i brzo odustala, jer mi radnica kaže da se ni kod jednog modela ručka ne može okretati, a ja sve nešto mislim da mi je to bitno jer ću nekada i kada beba ne bude u as jaje u kolicima imati želju da gledam u nju dok šetamo i da pričam sa svojim momčinom-kakva su vaša iskustva?

Lejla Ka -> RE: Koja kolica su dobra? (19.2.2013 8:56:45)

Srećice, možda ćeš ti željeti gledati momčinu, ali momčina tad već neće htjeti gledati tebe [sm=jezicek.gif] tako da ti to ne bude ograničavajući faktor kod izbora kolica.

miracle -> RE: Koja kolica su dobra? (27.2.2013 15:24:05)

Pozdrav:))

Moze li mi neko ko ima multiway chicco kolica da iznese svoje misljenje?
Zadovoljni /nezadovoljni?

Hvala

p.s.nasla sam u pretrazivacu par postova gdje ih hvale...al,i eto nije na odmet vise misljenja...da padne def.odluka[sm=smiley1.gif]

malena sharena -> RE: Koja kolica su dobra? (10.3.2013 22:41:42)

Eh, ovako, gledam kakvih kolica ima i ne znam sta da radim. Na cetvrtom sam spratu, lifta nema, tako da mi ova glomazna kolica za male bebe nisu opcija (imam jedna takva, stoje mi u podrumu i nemoguce je da ih izvucem bez necije pomoci, a ne mogu uvijek cekati mm da idem u setnju s djecom). S prvim djetetom, kad je navrsio sest mjeseci, kupili smo ova
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/a-passeggio/b-light.html
Prezadovoljna sam njima, lagana, cvrsta, prakticna. E sad bih ja uzela takodje Brevi kolica, ali za male bebe, pa sta mislite o ovim
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/a-passeggio/marathon.html
Jesu li pogodna za novorodjence (bebu ocekujemo u maju aBd), ako jesu, jesu li teska za ponijeti (6.5 kg), gdje ih ima kupiti kod nas?
Pomagajte drugovi [sm=smiley1.gif]

srećicaa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 0:46:43)

Kolica od 6,5 kg sigurno nisu teška, nego baš lagana kolica i imaš ih u Bimaco-u http://bimaco-grupa.com/podkategorija.aspx?p=KOLICA

Eh ja imam jedno pitanje za sve vas koje već imate iskustva sa malim bebicama i kolicima-ukoliko kolica imaju baš pravi nulti položaj i pogodna su za bebu od rođenja da li mi uopšte treba košara i kakav je smisao montiranja autosjedalice jaje na njih (osim one priče ako beba zaspe da je nećete buditi kada je premještate u auto ili kuću iz kolica). Razlog ovog mog pitanja je da bih odlučila da li da kupujem kolica 3u1 za kohja mi je jedini nedostatak cijena. Recimo Cam ili Peg Perego verzija 3u1 su mi oko 1000,00 KM, košara mi je super stvar ako budemo išli na more da beba može spavati u njoj čak i u apartmanu, jer neće imati svog krevetića, autosjedalica jaje je obavezna za vožnju, a opet od obje marke bi mogla kupiti kolica iz iste serije za 500-600 KM, umjesto košare bi mogla kupiti putni krevet koji poslije može služiti i kao igraona i mada imada smo dobili sjedalicu na kojoj piše da je od 0-13 i od 0-18 mogla bih kupiti čak neku polovnu jaje sjedalicu za male pare, jer ih je većina dobro očuvana zato što ih ljudi koriste par mjeseci.
Molim vaša mišljenja.

Neca xxx -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 1:37:12)

Srecice, i ja sam bila u istoj dilemi kao i ti. Ukoliko nemas AS, onda ti je najbolje da kupis ona 3u1 kolica. Kada sam ja kupovala kolica prije 3 godine, cijena je bila takva da ona kosara dodje kao gratis. Tj. placas cijenu kolica i AS kao da ih odvojeno kupujes. E mi smo vec dobili AS na koristenje, pa mi se nisu davale pare jos za to. Malo mi je bilo zao propustiti kosaru, ali iskreno, za njom bas nema velike potrebe i bebe je brzo prerastu. Ko je ima, naravno da je koristi u pocetku, ali nije neophodna. Tako da sam i ja razmisljala slicno kao i ti i radije kupila kvalitetnija kolica. Mi imamo PegPerego Pliko P3 i prezadovoljni smo njima. Drndali smo ih svukuda i nista im nije bilo. Sada ce ih naslijediti i druga beba. Meni je bilo jako bitno da nisu preteska (mislim da su ova teska oko 6 kg), da se sklapaju u "kisobran" i da imaju nulti polozaj za malu bebu. Koristili smo ih skoro 3 godine i nismo nikada imali neka druga kolica, npr. obicna kisobran. Mislim da je najveca greska kupiti teska i glomazna kolica koja se ne mogu skroz sklopiti, jer iz iskustva svojih prijateljica vidim da su ih ubrzo mijenjali za neka manja, laksa, koja se bolje sklapaju, sto ti je opet dupli trosak.

Ovaj model PegPerego kolica nema opciju da prebacujes rucku i gledas bebu u voznji. I ja sam to zeljela i pronasla sam takav model PegPerego, ali su bile teza za skoro 3 kg, sto mi je bilo previse. Da, i bila su skuplja za 200-300 KM. A uvijek mozes u kolica staviti AS koju ces okrenuti prema sebi da gledas bebu.

canim -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 8:47:57)

Jeli neko zna ko je zastupnik za Maclaren kolica BiH ili nemamo zastupnika [sm=zmeden.gif]

Prije se je moglo naruciti u Baby centru u BBI ali vise nemoze [sm=smiley13.gif]

kleoopatra -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 9:56:42)

graco je meni zakon

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 12:02:33)

Srecice iskreno meni kosara nema nekog velikog smisla, vise mi je ono (ovo je sad in da se ima [sm=smiley1.gif]); punoooo vise ces iskoristiti putni krvetic. Takodjer u njoj se beba u autu ne moze voziti; mislim nije prosla sigurnosne testove, tako da nije preporuceno; znaci sluzi ti prvih 4mj da vozis bebu u njoj dok je u kolicima. Takodjer sto se tice AS koja se montira na kolica, meni je bilo jako prakticno vecinom kad sam setala sama sa malom bebicom vozila bih je uvijek u AS na kolicima; jer sam je tako direktno gledala.

Pikapolonica -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 12:43:30)

IZVORNA PORUKA: canim

Jeli neko zna ko je zastupnik za Maclaren kolica BiH ili nemamo zastupnika [sm=zmeden.gif]

Prije se je moglo naruciti u Baby centru u BBI ali vise nemoze [sm=smiley13.gif]

Ne znam bas za zastupnika, ali znam da je McLarena osim u BBI-u bilo i u Adax-u na Koreji.

mama_mo -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 13:39:37)

Znam za Todor u Mostaru, imaš njihovu web stranicu http://www.dotea.ba/novi-web/.

Latinka -> RE: Koja kolica su dobra? (11.3.2013 13:41:22)

Mi imamo Quinny sporty i skroz smo zadovoljni

srećicaa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 0:52:53)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Srecice iskreno meni kosara nema nekog velikog smisla, vise mi je ono (ovo je sad in da se ima [sm=smiley1.gif]); punoooo vise ces iskoristiti putni krvetic. Takodjer u njoj se beba u autu ne moze voziti; mislim nije prosla sigurnosne testove, tako da nije preporuceno; znaci sluzi ti prvih 4mj da vozis bebu u njoj dok je u kolicima. Takodjer sto se tice AS koja se montira na kolica, meni je bilo jako prakticno vecinom kad sam setala sama sa malom bebicom vozila bih je uvijek u AS na kolicima; jer sam je tako direktno gledala.

Ma i ja sam tako mislila, pogotovo zato što nama ide taj period proljeće-ljeto, a ona je više za jesen-zimu. Eh zato i mislim da mi se isplati kupiti kvalitetna kolica kod kojih je nulti položaj baš nulti, a ne 45 stepeni, pa ih ako Bog da za par godina iskoristiti i za drugu bebicu. Meni je još sreća što živim u kući, pa se ne moram patiti sa stepenicama, a svakako mi je prijateljica već posudila kišobran kolica, ali mi ona ne izgledaju dovoljno čvrsta za tek rođenu bebu, a mi ćemo aBd ako bude lijepo vrijeme 3-4 sedmice nakon poroda već pomalo u šetnju.

canim -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 8:14:37)

Hvala, znam i ja za njih, ali oni nisu zastupnici, vjerovatno kupuju u Zg,Bg robu ili slicno ali pitat cu i njih moze li se naruciti.

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 11:33:24)

IZVORNA PORUKA: srećicaa

Ma i ja sam tako mislila, pogotovo zato što nama ide taj period proljeće-ljeto, a ona je više za jesen-zimu. Eh zato i mislim da mi se isplati kupiti kvalitetna kolica kod kojih je nulti položaj baš nulti, a ne 45 stepeni, pa ih ako Bog da za par godina iskoristiti i za drugu bebicu. Meni je još sreća što živim u kući, pa se ne moram patiti sa stepenicama, a svakako mi je prijateljica već posudila kišobran kolica, ali mi ona ne izgledaju dovoljno čvrsta za tek rođenu bebu, a mi ćemo aBd ako bude lijepo vrijeme 3-4 sedmice nakon poroda već pomalo u šetnju.

Ja sam evo trudna drugi put, i ne mislim kupovati kosaru [sm=smiley1.gif]. Sto se tice setnje mi smo poceli setati od 5og dana po rodjenju [sm=smiley36.gif], kratke setnjice koje su godile i meni i bebi [sm=smiley1.gif]

loomasa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 11:57:35)

ako može neka pomoć, možda neko ima iskustva...evo već nekoliko dana bebacha (8mj) neće nikako da sjedne u kolica, samo se počne kočiti, histerisati i plakati! uvalim ja nju na kraju nekako, ali muku namučim!! imate li neki savjet kako bi to moglo "bezbolnije"???

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 12:03:05)

I moj djecak je imao jednu takvu fazu otprilike u 8om mjesecu; njemu je tad smetalo sto je sav zbundan u skafanderu i nije mu komotno. Otplakao je par puta i na kraju je opet poceo normalno da se voza u kolicima. Mislim da ne postoji bezbolnije rjesenje [sm=smiley13.gif]

loomasa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 18:39:45)

I moj djecak je imao jednu takvu fazu otprilike u 8om mjesecu; njemu je tad smetalo sto je sav zbundan u skafanderu i nije mu komotno. Otplakao je par puta i na kraju je opet poceo normalno da se voza u kolicima. Mislim da ne postoji bezbolnije rjesenje [sm=smiley13.gif]

hvala na odgovoru, i ja nešto kontam da će proći kako je i došlo, samo me zbunila, kontam šta joj bi odjednom?? :D

sporty mamaa -> RE: Koja kolica su dobra? (12.3.2013 23:33:47)

IZVORNA PORUKA: loomasa

ako može neka pomoć, možda neko ima iskustva...evo već nekoliko dana bebacha (8mj) neće nikako da sjedne u kolica, samo se počne kočiti, histerisati i plakati! uvalim ja nju na kraju nekako, ali muku namučim!! imate li neki savjet kako bi to moglo "bezbolnije"???

da joj kupis recimo neku igrackicu i zaveses za kolica? to je samo faza, proci ce kako je i doslo.

Ramona11 -> RE: Koja kolica su dobra? (13.3.2013 8:13:21)

Imate li iskustva s Cam Flip kolicima?

Meni se cine super sada za ljeto pa sam mislila poruciti iz Dotee iz Mostara.
Inace imamo Cam Prety Cross kolica i ja sam prezadovoljna s njima. Jedva sam muza odgovorila od prodaje da ih ostavimo za drugu bebu [sm=smiley36.gif]

melin -> RE: Koja kolica su dobra? (15.3.2013 15:16:20)

Mi smo imali kolica chicco 3 u 1 i uvijek sam bila prezadovoljna njima,ma ukakvoj se situciji nasla u njima sam pronalazila resenje,koristili smo ih maximalano do 3 godine i poslije smo ih proslijedili,kasnije sam uzela isto kisobran chicco lite way koja su takodje predobra a kome tebaju kolica bez dodatnih korpi mogu se koristiti od 0+,ccijena solidna,tako da toplo preporucujem chiccova kolica koja god izaberete necete se pokajati...[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>