Rimljankaa
|
Medi,zasto ne kolica prva cetiri mjeseca??? Ti ces se aBd porditi krajem februara ili u martu. U pocetku ces biti kuci,a sigurno ces pozeljeti sto prije izaci,a tad je vec i proljece i lijepo vrijeme,da ces komotno moci izvoditi svoju bebicu. Kolica se stave u lezeci polozaj,pa beba lezi u njima do 6 mj. kasnije ih naravno podignes u sjedeci. Tebi bi zato mozda i odgovarao trio model. Ali svakako,moj ti je savjet,da ne zuris previse.Mozes ih kupiti pred porod,ili cak kad se porodis. Mi jos nismo kupili kolica. A od kad sam ugledal + na testu-trazimo i razgledamo ih. I stalno mi semjenjaju misljenja i prioriteti. Sad smao znam da necu uzimati trio model,jer mi ona korpa nema nikakve svrhe. Bebica se se aBd roditi uskoro,hladno je,zima,tako da cu izbjegavati bilo gdje da je izvodim. Kasnije mi vec ta korpa i netreba. Mozda kupimo duo model,jer nama je AS bas potrebna,stalno smo u pokretu,ili cemo kupiti sama kolica i posebno AS. Odlucila sma svakako kupovinu kolica odgoditi poslije pordjaja. Pa cu kupiti ona koja tad budem mislila da su mi najbolja inajprakticnija. U pocetku sam gledala velika kolica,jer su mi sigurnija,mocnija,ljepsa,udobnija isl. Sad samdrugog misljenja,gledacu da kupim neka manja,iz razloga da kad sam sama bez muza se ne mucim. Da mogu u svaku radnju uci bez previse muke,ubaciti sama kolica u auto,ili taxi isl. Kako zivimo u centru,ulice su uske,auta masu,bas mi nikako netrebaju jos velika kolica. Nego cu gledati da su mi prakticna,lagana i lako sklopljiva. I jos da vam kazem,u djecijoj radnji kod katedrale,nabavili su nekakve AS,koje mogu od tek rodjenog djeteta ,pa tamo negdje do 14-15 kg. Ne znam tacno. Uglavnom to su AS koje su podesive iz lezeceg u sjedeci polozaj. Ne znam da li valjaju! I cijena im nije skupa,a teta kaze da imaju atest.
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
|