anđelo -> RE: sulejman veličanstveni (14.2.2013 19:22:14)
|
IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: anđelo ovo mi je drago čuti.Ako si historičar onda razumiješ šta hoću da kažem, ne moram ti puno objašnjavati.Nema potrebe da dokazujem svoje znanje ovdje bilo kome to sam na faxu radila a i danas u izdavaštvu :)Ja samo htjela malo rasvjetliti o liku Hurem kakvu je pamti historija i ništa više.Izgleda da nisam trebala :) Ne, nisam historičar...ko sam i što sam nemam namjeru dokazivati na forumu, niti ovdje mahati diplomama...[sm=smiley1.gif] Eh vidiš ni ja nisam imala namjeru nikome mahati diplomama(važnije mi je obavljati namaz na vrjeme nego imati sve diplome svjeta)[sm=smiley1.gif]Spomenula sam svoju struku da biste znale da ne dajem svoje mišljenje tek onako ,kako mi prahne, već da su to činjenice.Vi sve ovdje dajete svoje mišljenje slobodno ,a meni se to isto ovdje zamjera.Zašto? No, kako ti kazes, imam malu "profesionalnu deformaciju" da i u ovom virtuelnom svijetu biram riječi i pazim šta govorim, tj. pišem. Vjerujem ti da historiju poznaješ bolje od mene, pa kad je tako i kad su već moderatori dozvolili da se i tome razgovara, zanimalo bi me, a vjerujem da ti znaš odgovor, s obzirom da su Hurem i njeni nasljednici, po tvom miljenju,(To nije moje mišljenje, već mišljenje struke, da počevši od njih počinje opadati Osmanka imperija) krivi za propast Osmanske imperije, jesu li krivi i za to što su nas Turci "prodali" Austrijancima, hajd nas sve fino prosvijetli, vidim da imaš zelju [sm=smiley1.gif] Ne poznaješ me i krivo si me skroz procjenila na osnovu nekoliko mojih postova.Nemam ja želju nikome ništa ovdje dokazivati.Šta je žene vama?Šta ste se pobunile?Ja imam pravo iznjeti činjenice ovdje ,kao i vi svoje mišljenje.Zašto vam smeta ono što ja napišem?Zašto vas pogađa toliko istina o Hurem?U čemu je problem? A pitanej koje si mi postavila nemam namjeru ovdje odgovarati.Otvori novu temu pa ću te uputiti na literaturu...Možda tad skontaš da mješati događaje od 1566 sa događajima iz 1878 nema smisla,i potpuno je besmisleno mješati kruške i jabuke
|
|
|
|