malena sharena -> RE: sulejman veličanstveni (13.2.2013 9:46:54)
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: malena sharena andjelo, dijelimo misljenje, ja stvarno ne mogu ovu seriju gledati ignorisuci historiju. I nije mi jasno zasto serija ne prati dosljedno historijske izvore, ovaj period je toliko zanimljiv da se mogla napraviti pravo dobra, kvalitetna poludokumentarna serija. Iskreno, meni je ovo sprdnja s vlastitom historijom sto su na ovaj nacin napravili seriju. E pa sad ga i vi pretjeraste - da je dokumentarnog tipa kao prvo, ne bi dozivjela ovoliki publicitet - mislim, i ja volim gledati dokumentarce, ali njih gledam s puno vise koncentracije s namjerom da iz njih nesto naucim ako je tema zanimljiva - ali kada konkretno gledam ovu seriju, tu nastojim da se opustim, pobjegnem od svakodnevnice, uzivam u lijepim haljinama, nakitu, glumi... I sami glumci su zaista dali sve od sebe, sto se i vidi...da nije tako ne bi obarala sve rekorde gledanosti, niti bi bio toliki interes za glumce, mjesto snimanja, produkciju... I na ovoj temi ima jos forumasica s fakultetom..ali mjesto za dokazivanje nivoa znanja je ipak negdje drugo..u stvarnom zivotu, na primjer [sm=smiley1.gif] hahhahahahahaha bas kao da nikad niko nije cuo ni citao o Osmanskom carstvu al nejse. a slazem se i sa ostatkom posta ja sma bas dugo izbjegavala ovu seriju iz razloga trista znala sam da cu se iznervirati al sad sam se uzivila u seriju :)))) mada mi pomalo i dojadi :)))). A Posto je citiran moj post...da odgovorim [sm=smiley1.gif] Naravno da tip serije koji spominjem ne bi dozivio toliki publicitet. Niti je moguce, niti treba. Ali valjda imam pravo na misljenje isto kao i vi, bez nekog iscudjavanja [sm=zmeden.gif] Divne serije je BBC pravio o velikim vladarima koje ne zahtijevaju nikakvu aman zaman koncentraciju i JA bih vise voljela pogledati jednu takvu seriju, nego ovu sapunicu. Postujem tudje afinitete i sklonosti, pa bih voljela da se postuju i moji [sm=smiley1.gif] Iako i ja pratim ovu seriju, mislim da su se bar trebali drzati historije. A drugo, nemam fakultetsku diplomu, tako da se ne razbacujem nikakvim znanjem po forumu, a koliko sam primijetila to ne rade ni druge ucesnice diskusije, jednostavno svako iznosi svoje misljenje na datu temu [sm=smiley2.gif]
|
|
|
|