|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudna sam!!!
3.1.2014 11:12:04   
dandi84

IZVORNA PORUKA: alenib

Evo i meneeeeeeee, 31.12. smo ugledali user posted image i sutra idem na prvi pregled, nadam se da ce sve biti ok.
A mojim trudnicama zelim ugodnu trudnocu !!!!! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke od srca...Najljepših 9 mjeseci ti želim...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu alenib)
Neposredna veza do poruke: 1676
4.1.2014 21:58:45   
*ina*
Drage moje, čestitam vam od srca :)) divno je vidjeti dosta user posted image u ovih par dana :)
želim vam ugodnu trudnoću i da nam se rodi živo i zdravo user posted image
našim trudilicama naaaajviše sreće u ovoj godini i da što prije ugledate svog malog anđela..

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1677
7.1.2014 9:12:58   
Nereida
Da vam se i ja pridruzim. :D Ja sam svoj user posted image ugledala sinoc. :)
I imam hrpu pitanja posto sam nova u svemu ovom. Nisam bas ocekivala da ce mi se ovako brzo desiti, vec drugi mjesec od kako sam poceli raditi na tome. :)
Sinoc me probudio ostar bol, nesto kao menstrualni grcevi, trajalo je nekih 10-tak minuta, malo sam masirala trbuh i smirilo se. Da li treba da se brinem ?
I kada otici na prvi pregled ? Negdje pise sa 7 sedmica, negdje od 8 do 12-te, pa sam malo zbunjena. :)

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1678
7.1.2014 9:16:57   
damma
Cestitke svim novim trudnicama user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Nereida)
Neposredna veza do poruke: 1679
7.1.2014 9:30:55   
elmaL

IZVORNA PORUKA: Nereida

I imam hrpu pitanja posto sam nova u svemu ovom. Nisam bas ocekivala da ce mi se ovako brzo desiti, vec drugi mjesec od kako sam poceli raditi na tome. :)
Sinoc me probudio ostar bol, nesto kao menstrualni grcevi, trajalo je nekih 10-tak minuta, malo sam masirala trbuh i smirilo se. Da li treba da se brinem ?
I kada otici na prvi pregled ? Negdje pise sa 7 sedmica, negdje od 8 do 12-te, pa sam malo zbunjena. :)

čestitke, ovakve vijesti me uvijek najviše obraduju user posted image user posted image a nove user posted image samo pristižu user posted image user posted image što se tiče pregleda, ja sam s prvom bebom otišla sutra dan nakon što sam vidjela user posted image naravno bilo je rano, vidjela se tačkica ali morala sam ponovo doći da bi se utvrdila uredna trudnoća tj.plod....zato ako možeš sačekati, sa 7-8 sedmica ti je najbolje, ili čak i malo poslije, ja sam u drugoj trudnoći sad otišla sa 6 sedmica i opet nisu se čuli otkucaji srca bebe, pa samo sebi uzbunu napravila, za 2 sedmice sve je bilo uredu hBuser posted image

draga imaš temu http://www.ringeraja.ba/forum/m_2034790/mpage_8/key_/tm.htm#2039173
tj. chat gdje svakodnevno razgovaraju trudnice, pridruži se i pitaj sve što te zanima,

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu Nereida)
Neposredna veza do poruke: 1680
7.1.2014 10:13:14   
idana1812

IZVORNA PORUKA: Nereida

Cestitam Nereida. Ja sam imala te ostre bolove u prve dvije sedmice nakon sto sam saznala da sam trudna. Malo sam se pazila u tom periodu da ne dizem tesko, ne jedem nesto sto mi moze donijeti dodatne probleme sa probavom, a na pregled sam isla u 11 sedmici, jer nisam zeljela da se izlazem stresu cuje li se srce ili ne. Ako ti bolovi za sedmicu popuste i ne pojavi se nikakva komplikacija, sacekaj malo.

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

(odgovor članu Nereida)
Neposredna veza do poruke: 1681
7.1.2014 10:48:28   
canim
Cestitke trudnicama user posted image

Ja sam na kontrolu otisla odmah, dobila sam dobroston zbog kontrakcija a isto sam imala menstrulne bolove.

Sretno.

(odgovor članu idana1812)
Neposredna veza do poruke: 1682
7.1.2014 14:02:17   
vila_7

IZVORNA PORUKA: canim

Cestitke trudnicama user posted image

Ja sam na kontrolu otisla odmah, dobila sam dobroston zbog kontrakcija a isto sam imala menstrulne bolove.

Sretno.

potpisujem...bolje otici odmah ako imas bolove, drugo je kad te nista ne boli...Ni bolovi nista ne moraju znaciti,ali bolje otici . Ja sam u obje trudnoce imala bolove ali sve OK bilo,samo dobila dabroston

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1683
15.1.2014 12:15:12   
capricapri
Zdravo :) Evo i mene prvi put na forumu i postu...a nadam se da se družimo cijelih 9 mjeseci...Upravo idem od doktora,potvrdjena mi je trudnoca i jako sam sretna... :)

Kod mene postoji jedan "problem"...Imala sam spontani u Oktobru...od tad idem kod jednog doktora i rekao mi je da sasvim normalno ganjam trudnoću,i evo je..nego,kako on nije radio par dana ja odem privatno kod ginekologa,on mi potvrdi trudnocu i da ove tablete sto pominjete dobrosten...

Ja ne znajuci o cemu se radi,ne uzmem jer sam htijela da vidim sta ce mi moj doktor da kaze i odem danas ,on mi je dao folnu kiselinu i prenatal....Sad citam da je dobrosten ako je neko imao spontani...

Šta vi mislite o svemu? Jedan mi je dao jedne tablete,drugi druge...Da li bi trebala uključivati taj dobrosten i smijem li to sama ili mi je sasvim dovoljna folna kiselina i prenatal? user posted image user posted image

Molim na odgovoru,zaista sam poprilično isprepadana da nesto opet ne krene dobro :(

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1684
15.1.2014 12:25:27   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: capricapri

Zdravo :) Evo i mene prvi put na forumu i postu...a nadam se da se družimo cijelih 9 mjeseci...Upravo idem od doktora,potvrdjena mi je trudnoca i jako sam sretna... :)

Kod mene postoji jedan "problem"...Imala sam spontani u Oktobru...od tad idem kod jednog doktora i rekao mi je da sasvim normalno ganjam trudnoću,i evo je..nego,kako on nije radio par dana ja odem privatno kod ginekologa,on mi potvrdi trudnocu i da ove tablete sto pominjete dobrosten...

Ja ne znajuci o cemu se radi,ne uzmem jer sam htijela da vidim sta ce mi moj doktor da kaze i odem danas ,on mi je dao folnu kiselinu i prenatal....Sad citam da je dobrosten ako je neko imao spontani...

Šta vi mislite o svemu? Jedan mi je dao jedne tablete,drugi druge...Da li bi trebala uključivati taj dobrosten i smijem li to sama ili mi je sasvim dovoljna folna kiselina i prenatal? user posted image user posted image

Molim na odgovoru,zaista sam poprilično isprepadana da nesto opet ne krene dobro :(

Kao prvo, čestitam na trudnoći i školskih 9 mjeseci ti želim :)

Ja nisam imala nikad spontani, ali sam na početku trudnoće imala slabe kontrakcije. Tako da sam pila dabroston (išla sam kod dvije doktorice - privatno i u bolnicu, i obje su mi propisale te tablete)...Iskreno, nisam se raspitivala o nekim neželjenim efektima, jednostavno, pila sam ih (mislim neka 3 mjeseca)...Inače, trudnoća prošla OK, rodila hB zdravog dječaka u 42. sedmici :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu capricapri)
Neposredna veza do poruke: 1685
15.1.2014 12:28:50   
dandi84
Dabroston se propisuje trudnicama koje su imale prethodni spontani i kod kojih je rizična trudnoća...Krvare itd. Ti si tog svog doktore trebala pitati ima li potrebe da pijes Dabroston i da si prethodno isla kod drugog doktora koji ti je iste tablete i propisao...Ja sam takođe imala spontani i sutra idem na kontrolu, punih 7 nedelja i rekao mi je da ce mi propisati ili Dabroston ili Utrogestan upravo zato sto sam jednom imala spontani...Mozda bi bilo najbolje da ga nazoves i pitas ili si mu trebala reci sta je i kako bilo pa da vidis sta ce ti preporučiti...Ne znam, mozda je i zaboravio da si imala spontani...Ili jednostavno misli da nema potrebe za tim...Svakako na svoju ruku nemoj nista piti ni uzimati....
Cestitke na trudnoći i najljepših 9 mjeseci ti zelim...Opusti se sad i uživaj koliko mozesuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1686
15.1.2014 12:32:38   
Merylin

Čestitam na trudnoći!!!

I ja sam pila dabroston u prva tri mjeseca da bi sačuvala trudnoću. Ne vjerujem da ima ikakvih nus pojava, vjerovatno ti je to doktor preporučio kao mjeru predostrožnosti, ako ti ne pomogne, ne vjerujem da može odmoći.
Ti se opet konsultuj sa svojim doktorom ako se ne osjećaš lagodno po pitanju tih tableta, ali ja sam pored dabrostona primala i injekcije progesterona da se plod učvrsti.

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

Neposredna veza do poruke: 1687
15.1.2014 13:24:17   
Lala87
I meni je ukljucio dabroston za svaki slucaj, tri puta po pola tabletice...I nekako se osjecam sigurnije od kad sam krenula da pijem, svi ih spominju kao cuvara trudnoce.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 1688
15.1.2014 13:46:36   
capricapri
heej :) pa ovaj forum je super...Žene odma pišu user posted image Baš se nekako sigurnije osjećam sa vama,a generalno sam prvi put na nekom forumu...

Ja svom doktoru nisam rekla da sam išla privatno,čisto iz neke te njihove sujete,ali sad i sama mislim da sam pogriješila...Nisam pametna šta da radim,naručio me na UZ tek 27.1.2014. i da ponesem sve ostale nalaze sto treba da uradim...od urina pa na dalje...

Vjerujem da mi je doktor privatno dao dabrosten jer sam mu rekla za spontatni,a da je moj doktor zaboravio...Sad razmisljam da ih ipak uzmem...

Hvala svima na čestitkama :)) Samo sam sa suprugom i vama i podjelila svoju tudnocu...jos niko ne zna :)

(odgovor članu Lala87)
Neposredna veza do poruke: 1689
15.1.2014 14:20:04   
dandi84
Nije ti kasno ni kad odes n narednu kontrolu da ga pitas za Dabroston...Reci zbog ranijeg spontanog sta on misli da ti ih uvede...Ipak 10-tak dana nije puno za sacekati...Ja sam na prvu kontrolu isla sa 4+2 odmah kad mi je vjestica izostala i kad sam ugledala user posted image i nije mi ih htio propisati do ove kontrole sto cu ići sutra al mi je tada rekao ako sve bude bilo ok na sledećoj kontroli ici cemo sa Dabrostonom ili Utrogestanom...Ako nemas nikakvih tegoba ili ne daj Boze krvarenja i sl. sačekaj do sledeće kontrole pa ga pitaj...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1690
15.1.2014 14:21:08   
KIKIRIBA
da se i ja pridruzim cstitkama, zelim ti da lagano i bez problema izneses trudnocu...
i ja sam pila dabroston prva 3mjeseca, jer je postojala mogucnost spontanog...al poslije toga sve je bilo super...cuvaj se ova 2-3 mjeseca, ne naprezi se i sve ce proci bez problema, vidjet ces...

Neposredna veza do poruke: 1691
15.1.2014 15:40:01   
capricapri
evo u međuvremenu dok sam čekala vaše odgovore,otišla sam kod doktora,dao mi je Dabroston... 2x1...

Nego kako se vratih,vidim tamnije nešto na gaćicama,kao zadnjih dana menstuacije...

Da li je to normalno?
Bože sva sam "istrzana"...

(odgovor članu KIKIRIBA)
Neposredna veza do poruke: 1692
15.1.2014 15:44:37   
MicoTico

evo u međuvremenu dok sam čekala vaše odgovore,otišla sam kod doktora,dao mi je Dabroston... 2x1...

Nego kako se vratih,vidim tamnije nešto na gaćicama,kao zadnjih dana menstuacije...

Da li je to normalno?
Bože sva sam "istrzana"...

Draga capricapri, čestitke na trudnoći!!!

Iimaš našu temu gdje se javljaju trudnice, pa da proba pitati tamo user posted image     http://www.ringeraja.ba/forum/m_2034790/mpage_24/tm.htm

Tu se javlja puno trudnica, tema je ba aktivna, sigurno e nai odgovor.

< Poruku je uredio MicoTico -- 15.1.2014 15:45:53 >

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 1693
17.1.2014 15:25:23   
Nereida
Evo mene opet. :) Nisam smjela ni da ulazim na forume, odmah me vuče da čitam oko tih bolova i samo se nasikiram. Dobila sam dabroston, u 6-toj sedmici se vidio gestacijski mješak, a nakon samo 4 dana, tj, danas vidjela sam i malo srce kako kuca. user posted image
Tako da sam se tek danas konačno smirila i opustila tako da napokon uživam u svemu, pa i u mučninama. :)
Zahvaljujem mnogo na podršci i savjetima. :)

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1694
18.1.2014 18:22:15   
lovepower
evo i mene da prijavim svoje user posted image ,najljepsi prizor na svijetuuser posted image ,neopisiva sreca,strah,njeznost,panika i nadasve ljubav!iako sam prvi test radila proslu nedjelju dva dana prije ocekivane i linija je bila jedva vidljiva ja sam jednostavno znala,otisla sam MM u spavacu i pustila pjesmu od zabranjenog pusenja zoka ja sam trudna i pokazala jedva vidljivu liniju koliko smo samo plakali i skakali hjojjj najljepsi dan mog zivota!5 dana poslije izostanka ocekivane maloprije radjen test dvije debele crte i opet sve istouser posted image !!!hvala ti Boze na ovom daru!morala sam da podjelim sa vama znamo nas dvoje i sad viuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nereida)
Neposredna veza do poruke: 1695
18.1.2014 22:39:59   
elmaL

IZVORNA PORUKA: lovepower

evo i mene da prijavim svoje user posted image ,najljepsi prizor na svijetuuser posted image ,neopisiva sreca,strah,njeznost,panika i nadasve ljubav!iako sam prvi test radila proslu nedjelju dva dana prije ocekivane i linija je bila jedva vidljiva ja sam jednostavno znala,otisla sam MM u spavacu i pustila pjesmu od zabranjenog pusenja zoka ja sam trudna i pokazala jedva vidljivu liniju koliko smo samo plakali i skakali hjojjj najljepsi dan mog zivota!5 dana poslije izostanka ocekivane maloprije radjen test dvije debele crte i opet sve istouser posted image !!!hvala ti Boze na ovom daru!morala sam da podjelim sa vama znamo nas dvoje i sad viuser posted image user posted image user posted image user posted image

najezih se citajuci tvoj post user posted image cestitam user posted image user posted image uzivaj u lijepom osjecaju koji ce se samo pojacavati i na kraju kulminirati sa user posted image pridruzi nam se na temi http://www.ringeraja.ba/forum/m_2034790/mpage_24/tm.htm

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu lovepower)
Neposredna veza do poruke: 1696
19.1.2014 12:04:27   
dandi84

IZVORNA PORUKA: lovepower

Cestitke I od mene. Najljepsih 9 mjeseci ti zelim. user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1697
19.1.2014 16:19:24   
lovepower
hvala vam na cestitkama,citam ja redovno vas na temi ali cekam da prodje ovaj kriticni period pa cu onda da se pridruzim aBd,sve sto mi treba ja pronadjem na forumima i u iskustvima zenica ovdje na rr.user posted image user posted image jedva cekam period u kojem cu tipkati o tome koliko mi je masina ostalo da operem dok ne dodje moje prvo zlatouser posted image user posted image user posted image i uzivam ne skidam osmijeh sa lica user posted image

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 1698
24.1.2014 18:45:29   
sara09
evo da se pritefterimuser posted image U srijedu smo ugledaliuser posted image i napokon nasoj djevojcici dolazi dugo ocekivana seka,ili manje pozeljni bracouser posted image e sad od simptoma ne osjecam jos uvjek nista posebo ,osim bolova po dnu stomaka,pretpostavljam da bi oni tebali biti normalniuser posted image (imala sam ih i u prvoj trudnoci,al je bila rizicna) ako ima neka iskusna mamica ili trudnica da savjet za sljedece,naime nalaz urina je ok,al ja osjecam dolje jako pecenjeuser posted image s obzirom da sam kod ginekologa narucena tek iduce sedmice,da li je neka od vas imala isto i kako je to rijesilauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1699
24.1.2014 18:52:11   
veeseelaa
čestitke
trebaš uraditi urinolukulturu, dr opće prakse ti treba dati uputnicu

inače nisam imala problema sa tim al sam redovno preventivno radila urinokulturu, par puta u trudnoći

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sara09)
Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *