RE: djeci u nasljedstvo ...... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:34:49)

a mene opet strah Boga pre*****ati sa nekim skupim stvarima...Majke mi, odmah mi ona emisija ''Ispuni mi zelju'' pred oci dodje....Ono, podje ruka za necim, ali se odmah i vrati. Sto se tice odjece, gledam da je kvalitet, pamuk, da nije kicas_to...Uglavnom je HM, Zara, ali sa akcija[sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:35:35)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: minja_

Djetetu ti je lutka prenocila na terasi i snosi polugodisnju sankciju?! Sta ce nauciti, da svaki potez ima posljedicu, ili da nema pravo na gresku?

naučit će da lutka koja 100 Km i koja je mogla prehraniti jednu obitelj sedmično koja nema novce ima da se čuva i vjednjuje...
umjesto bebi pelene kupimo hranu za mace oko kuće...jer mace cijene pa predu kad im ja priđem...a moja H ne cijeni pa ostavi lutku od 100 km na livadi jer ko biva može dobit još njih....

e naučit će da cijeni...
poštuje i razumije...
i čuva svoje stavari...

ma Hanadi, male su one za te dugometrazne kazne. Ja to po kratkom i trenutnom postupku, pa se ona izvinjava, kaze nece nikad vise i mamma popusti. [sm=smiley36.gif]I tako Jovo nanovo. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] C'est la vie[sm=smiley1.gif]

moja nije mala...
savršeno poznajem svoje dijete...

nije mala ...
neće doboti pelene zadugo i tačka....nemojte me beze muntat

nije prvi put da se susrećemo sa sličnom situacijom...
tu nema rasparve...
izvinjenja su jedno...al nauk za ubuduće drugo...

pored svega ...
gospođica je imala baby born od nas u paketiću...
nakon toga željela je chiko belo...nani tražila za rođendan...nana ne nađe chiko belo i kupi zamjenu...u radnji joj daju bornicu novu...donse... nana koja od penzije to skuplja i kupi...
e ne može...
tu bornicu nosa ko svetinju...
voli je ...
zar se neko koga voliš ostavi da pokisne...
nema tu trte-vrte....
tako je kako je
kako znaš da poželiš...tako znaš i da cjeniš...

imaš sreću da dobiješ dvije bornice...dobro seki si dala staru...
al molim lijepo cijeni to ...
neko nema niti jedne..
neko nema ni kineske lutke...

ma ima da nauči...
i hljeb na stolu da cijeni...
nema bacanja hrane, nema neću to da jedem ( osim ako nešto u nju ne može to i ne pravim za nju, ima pravo da neku hranu jednostavno neće njen organizam) ...nema bolan da si mi na oko ispala...

nije nikada batine dobila za svih 6 godina....
nikada mi nije povukla živce jer saburam...gutam i gorko za njih...
i sad ona je mala da čuva i cijeni i poštuje...a nije mala da želi i uživa u ispunjeim željama...

nije mala...taman je ona[sm=smiley36.gif]

daaaaaaa MM mene hejbet puta ostavljao na kisi da se ljubimo...ja ko mis pokisnem.... [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:37:31)

Taj ni svoju cackalicu gdje ne zaboravlja niti ostavlja. Domacin ce to biti user posted image

heheh super i jako fascinantno
meni se svi prijatelji i rodbina ibrete jer A tako čuva svoje stvari

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:38:28)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: minja_

Djetetu ti je lutka prenocila na terasi i snosi polugodisnju sankciju?! Sta ce nauciti, da svaki potez ima posljedicu, ili da nema pravo na gresku?

naučit će da lutka koja 100 Km i koja je mogla prehraniti jednu obitelj sedmično koja nema novce ima da se čuva i vjednjuje...
umjesto bebi pelene kupimo hranu za mace oko kuće...jer mace cijene pa predu kad im ja priđem...a moja H ne cijeni pa ostavi lutku od 100 km na livadi jer ko biva može dobit još njih....

e naučit će da cijeni...
poštuje i razumije...
i čuva svoje stavari...

ma Hanadi, male su one za te dugometrazne kazne. Ja to po kratkom i trenutnom postupku, pa se ona izvinjava, kaze nece nikad vise i mamma popusti. [sm=smiley36.gif]I tako Jovo nanovo. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] C'est la vie[sm=smiley1.gif]

moja nije mala...
savršeno poznajem svoje dijete...

nije mala ...
neće doboti pelene zadugo i tačka....nemojte me beze muntat

nije prvi put da se susrećemo sa sličnom situacijom...
tu nema rasparve...
izvinjenja su jedno...al nauk za ubuduće drugo...

pored svega ...
gospođica je imala baby born od nas u paketiću...
nakon toga željela je chiko belo...nani tražila za rođendan...nana ne nađe chiko belo i kupi zamjenu...u radnji joj daju bornicu novu...donse... nana koja od penzije to skuplja i kupi...
e ne može...
tu bornicu nosa ko svetinju...
voli je ...
zar se neko koga voliš ostavi da pokisne...
nema tu trte-vrte....
tako je kako je
kako znaš da poželiš...tako znaš i da cjeniš...

imaš sreću da dobiješ dvije bornice...dobro seki si dala staru...
al molim lijepo cijeni to ...
neko nema niti jedne..
neko nema ni kineske lutke...

ma ima da nauči...
i hljeb na stolu da cijeni...
nema bacanja hrane, nema neću to da jedem ( osim ako nešto u nju ne može to i ne pravim za nju, ima pravo da neku hranu jednostavno neće njen organizam) ...nema bolan da si mi na oko ispala...

nije nikada batine dobila za svih 6 godina....
nikada mi nije povukla živce jer saburam...gutam i gorko za njih...
i sad ona je mala da čuva i cijeni i poštuje...a nije mala da želi i uživa u ispunjeim željama...

nije mala...taman je ona[sm=smiley36.gif]

daaaaaaa MM mene hejbet puta ostavljao na kisi da se ljubimo...ja ko mis pokisnem.... [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

...a ti u bijeloj majici, bez drudnjaka...joj i ti muski su izgleda svi isti[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:38:34)

daaaaaaa MM mene hejbet puta ostavljao na kisi da se ljubimo...ja ko mis pokisnem.... user posted image user posted image

a neki na kiši samo pokisnu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:39:09)

sve znas...nemoram ti nista pisati [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:39:55)

Neke reče dobro šta djeca znaju koliko lutka košta. To je sam igračka. Moji se uvijek lijepe za nešto šareno, curica za roze i sa šljokica koje najčešće bude i jeftino i najbolje se sa tim i igra.
A nekretnine su najbolja ulaganja i obezbjediti svom djetetu krov nad glavom, da se nora mučiti, grcati u kreditu ili biti podstanar, ako već imaš mogućnost da im to obezbjediš, zašto ne?
Moji roditelji su meni dali zemlju na dobroj lokaciji, a mm i ja digli kredit i napravili kuću. Zahvalna sam im do neba jer nismo krenuli bukvalno od nule. Imamo kredit, ali znatno manji i na kraći rok nego da smo morali sve sami. I nisu samo meni na taj način pomogli, nego i mojoj djeci.

Galicia -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:40:44)

Ostacu i ja na kisi ako se isplati, mislim ako ce mi ostaviti sta u nasljedstvo. Jesi Visnja preracunata. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:41:56)

sve znas...nemoram ti nista pisati [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley9.gif]

Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:43:35)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ostacu i ja na kisi ako se isplati, mislim ako ce mi ostaviti sta u nasljedstvo. Jesi Visnja preracunata. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nisam bona proracunata [sm=smiley36.gif]
ali u nasljedstvo mi ostadose lijepe uspomene ...treba to ponavljati da se ne zaboravi [sm=smiley36.gif]

pa da nisam vise OT

u nasljedstvo djetetu zelim ostaviti i najljepsa sjecanja, uspomene kojih ce se rado sjecati cijeli svoj zivot ...i kad me ne bude ...

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:44:29)

IZVORNA PORUKA: vjestica

ja ću se truditi da svoju curu naučim da jednako vrednuje lutku od 100 km , kao i onu od 5 km

et poente...

i loptu da je ostavila vani...znala bi kasnije da nije trebala...

vama su djeca mala...nekima dečkići a neke ih nemate uopšte...
moja djeca se druže, hodaju i vide...izlaze i provde se...
one traže, ja ih slušam...osluškujem i želje ispunjavam po zaslugama...
svaku su igračku zaslužile...
savu haljinu, majicu i prolsavu...

sve su zaslužile jer slušaju nanu, mene i babu...
postuju sve starije...
nikada nisu rekle neću...
pospremaju svoje krevete
jedu što mama napravi
ne bacaju se po cesti i traže sve što vide....
u granapu domet im je žvake i čips...
poklanjaju svoje stavri drugima ako oni nemaju...
etc...

male su al takve su...a i ja sma vaka i tako će ubuduće biti...

haljinu od 1000 da mi se dopala ( meni ili njoj u skladu sa stilom koji smo izgradile, neće ni one svašta) ću da kupim djetetu koje je testiranje za školu poršlo ko velika djevojka...
pozdravila se, nije divljala, odradila zadatak perfektno, zaplakala jer je ustreptala kad je vidjela učionicu...

e to ću da nagradim...

a bornica će biti gologozua još...a mace će da me salijeću jr im wishkas hranu kupujem za novce koje su išle za pelene[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:45:10)

a mene opet strah Boga pre*****ati sa nekim skupim stvarima...Majke mi, odmah mi ona emisija ''Ispuni mi zelju'' pred oci dodje....Ono, podje ruka za necim, ali se odmah i vrati. Sto se tice odjece, gledam da je kvalitet, pamuk, da nije kicas_to...Uglavnom je HM, Zara, ali sa akcija[sm=jezicek.gif]

meni to sve nije važno, to su djeca, a curice vole kičasto, nek uživaju, samo laganini
ne živim za narod a stil mi niko ne nameće, jer niko od ekipe koju znam nije expert za isti
meni su smiješni oni koji se slomiše da "srede" svoje dijete u svakoj prilici, de ba šorčić i maica, sandale i vozdra, čemu sve to? liječenje ličnih kompleksa preko djece, kao na sebi ne mogu niš uraditi ajde da mi dijete "sine"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], nidje veze

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:47:17)

u nasljedstvo djetetu zelim ostaviti i najljepsa sjecanja, uspomene kojih ce se rado sjecati cijeli svoj zivot ...i kad me ne bude ...

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:47:24)

Hanady imam prijedlog...sasij bornici platnene pelene ... ukradi od mamine cure snit [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:48:18)

Moji se uvijek lijepe za nešto šareno, curica za roze i sa šljokica koje najčešće bude i jeftino i najbolje se sa tim i igra.

a đeš to, šta će raja reć [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MicoTico -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:51:21)

Ja sam prilično stroga mama, ali ti si me Hanadi prešišala i to dobro....
I djeca su ljudi i moraju pogriješiti. Možda je lutku zaboravila vani na kiši jer nije spremila sobu, pa je požurila da je ne grdiš, a na lutku zaboravila???
Moja je curica kao i tvoja starija i znam o čemu ti pričam. Nemoj dozvoliti da pomisli da nije dovoljno dobra za tebe i da te se boji. To sam ja primjetila kod svoje curice i dobro sam popustila.

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:51:46)

A nekretnine su najbolja ulaganja i obezbjediti svom djetetu krov nad glavom, da se nora mučiti, grcati u kreditu ili biti podstanar, ako već imaš mogućnost da im to obezbjediš, zašto ne?

pored ljubavi, obrazovanja, divnih uspomena najbitnije je navedeno
ja ne želim da moja kći bude podstanar, da bude u kreditu do guše il da živi u zajednici jer nemaju mogućnosti iči dalje
a ako zaradi si za još nekretnina uvijek onu što joj roditelji poklone može izdavati i imati novac na raspologanju po svojim željama
isto tako ne želim da ovisi u svom partneru materijalno, to bi mi bilo prestrašno pa da je taj jen suprug dobar ko panjo, ne ne i ne
finansijski neovisna žena je jedan od preduvjeta za sretnu ženu

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:53:01)

Hanady imam prijedlog...sasij bornici platnene pelene ... ukradi od mamine cure snit [sm=smiley36.gif]

uopšte me ne zanima dupe bornice...[sm=smiley36.gif]
kad nju nije zanimalo da je čuva...[sm=smiley1.gif]

ja tu bornicu mogu i da bacim...
al ona će se uvijek sjećati da je pogriješila...
a isto će se sjećati kako je dobila....
i jednu i drugu...

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:53:12)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni to sve nije važno, to su djeca, a curice vole kičasto, nek uživaju, samo laganini
ne živim za narod a stil mi niko ne nameće, jer niko od ekipe koju znam nije expert za isti
meni su smiješni oni koji se slomiše da "srede" svoje dijete u svakoj prilici, de ba šorčić i maica, sandale i vozdra, čemu sve to? liječenje ličnih kompleksa preko djece, kao na sebi ne mogu niš uraditi ajde da mi dijete "sine"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], nidje veze

Joj Vesela al' ga i ti mozes pogodit'[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja volim da su mi djeca sredjena, ono u smislu da jedne jedno s drugim i da npr. na trenerku ne idu lakne cipele[sm=smiley36.gif], mada vec sad F. ima svoj fazon sta zeli da obuce, a sta ne. mada ne volim nikakva pretjerivanja u zivotu. Ne opterecujem se koliko imam, stas moram sparit', sta ce drugi reci...zivim da smo naokupu, da sto laganije i lagodnije zivimo, pomognemo koliko mozemo najblize i one najugrozenije... Stalno smo u pokretu, samo nam klikne 'hamo, tu i tu' i zacas se spremimo i odemo...Mi smo najbolji primjer nasoj djeci...zelim im dati nasmijanu, opustenu, pozitivnu mamu!

MicoTico -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:54:15)

Moji se uvijek lijepe za nešto šareno, curica za roze i sa šljokica koje najčešće bude i jeftino i najbolje se sa tim i igra.

a đeš to, šta će raja reć [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ma raja kad vidi, oduševi se, em svijetli, svjetluca, sjaji, još ako i svira neku iritantnu ojesmicu na kineskom, vrhhh[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 0:56:33)

jel stvarno ne smije reci necu? meni je nekako vazda bilo cudno kad se djetetu slomi volja,pa ne smije nista da odbije, ili ga tjeraju da slaze pa kaze da nesto ne moze,jer je necu zabranjeno... ja volim kad su djeca malo ters, malo tvrdoglava i kad odlicno znaju kad nesto nece...i naravno da smiju da kazu bilo sta, osim psovki jel

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:01:31)

IZVORNA PORUKA: animagical

jel stvarno ne smije reci necu? meni je nekako vazda bilo cudno kad se djetetu slomi volja,pa ne smije nista da odbije, ili ga tjeraju da slaze pa kaze da nesto ne moze,jer je necu zabranjeno... ja volim kad su djeca malo ters, malo tvrdoglava i kad odlicno znaju kad nesto nece...i naravno da smiju da kazu bilo sta, osim psovki jel

Ja to kazem, volim kad su djeca svoja.

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:02:21)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ja sam prilično stroga mama, ali ti si me Hanadi prešišala i to dobro....
I djeca su ljudi i moraju pogriješiti. Možda je lutku zaboravila vani na kiši jer nije spremila sobu, pa je požurila da je ne grdiš, a na lutku zaboravila???
Moja je curica kao i tvoja starija i znam o čemu ti pričam. Nemoj dozvoliti da pomisli da nije dovoljno dobra za tebe i da te se boji. To sam ja primjetila kod svoje curice i dobro sam popustila.

ja nisma uopće stoga mama...
ja sam mama sa autoritetom...
a baška što imam šlifa kupit haljinu za 20 kermića koja je hit [sm=smiley36.gif]

uopšte ne poznaju strah moja djeca...
u smislu mene da se boje...
ja sam najčšeće dijete sa njima...

mislim ja sma majka koja je grad sa paprinom krunom na glavi prešla komlet grad da bi one bile na maskembalu...
ja sma majka koja na plaži sladoledom maže kotim jer moja mlađa curica isprljala je nogu i plakala ne kontajući da nam je more tu...
ja sma mama koja se igra i konja i mace i žmire...

al sma mama koja odgaja ...
znaš li šta znači da ja nikada nisma istukla svoje curice...
meni se ibrete i objašanjavaju da je i to moja greška...

znaš koliko me tangira...
sekunde jedne...
jer za ovih 6 godina koliko mi je starijoj...mi smo porodica koja zna šta je porodični ručak, šta vrijeme igranja, šta vrijeme spavnja...
i naučit ćemo i šta je potrebno cijeniti...ako nismo do sada imamo kada....

ako je bronica zaplatila...neka je...
mama će i treću kupiti...al ti ćeš lutko naučiti osnovne moralne vrijednosti svega na ovom dunjaluku...pa i poštovanja kupljenoga poklona...

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:02:29)

Mi smo najbolji primjer nasoj djeci...zelim im dati nasmijanu, opustenu, pozitivnu mamu!

da i kud ćeš bolje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
i moram napomenuti iako se ovdje tvrdi da materijalno kao nije bitno na svakom ćošku slušam spiku o tome "vidi je šta je djetetu obukla, jeftino" , "ah ta se oblači na pijaci" i sl
Boga mi nam je pijaca skuplja od pola radnji gdje kupujemo odjeću za djecu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

strašno mi je odvratno kad neko komentira djecu u lošem kontekstu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

al taj naš mentalitet , taj prestiž, ma da ti pozli

no bitno je takvih dilajlama dati do znanja ko su i šta su

i da neki su IN rodjeni, jbg, ne treba da se trude
a džaba ti zlatna garderoba kad ti je srce prazno a glava za Karabega, ha ya

Anoniman -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:05:22)

Mi smo najbolji primjer nasoj djeci...zelim im dati nasmijanu, opustenu, pozitivnu mamu!

da i kud ćeš bolje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
i moram napomenuti iako se ovdje tvrdi da materijalno kao nije bitno na svakom ćošku slušam spiku o tome "vidi je šta je djetetu obukla, jeftino" , "ah ta se oblači na pijaci" i sl
Boga mi nam je pijaca skuplja od pola radnji gdje kupujemo odjeću za djecu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

strašno mi je odvratno kad neko komentira djecu u lošem kontekstu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

al taj naš mentalitet , taj prestiž, ma da ti pozli

no bitno je takvih dilajlama dati do znanja ko su i šta su

i da neki su IN rodjeni, jbg, ne treba da se trude
a džaba ti zlatna garderoba kad ti je srce prazno a glava za Karabega, ha ya

joj Vesela[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] veceras mi bas lezis[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a nekad vala i nisi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]al' ko me to pita[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Je l de?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>