snijeg -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (2.8.2012 22:37:22)
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Ja sam majka snijeg, na svakoj temi prvenstveno, a moderator sam samo kad moram čistiti teme. I moji boldirani postovi su znak da ih neko čita.[sm=smiley1.gif] A može se složit sa mnom ili ne mora, to je stvar lične percepcije života i viđenja istog, i izuzetno je pohvalno što nemamo svi ista viđenja jer bi ili bili savršeni (što je samo Uzvišeni), ili bi nastupio totalni haos. Odnosno već je nastupio, samo se to vješto krije od puka. Helem - uvijek sam bila stroga prema moralnim načelima, prema odgojnim metodama, i sve je bilo prema zasluzi. Ne odgajam niti jednu od vas (hvala Bogu) već jedno svoje dijete, i usput sebe, po potrebi. Je li taj odgoj dobar ili ne, hoće li on imati pozitivne reflekse po njen karakter, ljudskost iline, pokazat će vrijeme. Samo se nadam se ćemo (kao što sam rekla i u svom prvom postu iz kojeg je izvučeno samo ono što je očito nekog povrijedilo-bespotrebno) se sastajati ovdje i dalje kad nam djeca budu mlađi maloljetnici, ili punoljetne osobe - i baš bih voljela vidjeti / čitati učinak nas kao roditelja. Vjerujem da će ih biti izuzetnih i već sada se zna koji su ... makar sa moje tačke gledišta. A oni drugi ... njih ću ipak bolje poznavati - nažalost. Fino ti to....samo naprijed...u životu je vještina komuniciranja jako važna i kad si u ulozi majke i na poslu, pa i na forumu...a nazvati nekog suludim ili nečije mišljenje svoditi na taj nivo nije nikakva vještina nego slabost, nedostatak sigurnosti, ne argumentovanost i na kraju bezobrazluk......ali šta te briga tvoje postove čitaju [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|