|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
30.7.2012 17:06:06   
Hanady RR
ja sam napravila kolač po receptu koji Imana dade
tarhanu kiselu...
musaku od junetine sa krompirom
topa, somuni
još ću dodat koju pureću šniclu i povrće iz woka

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 876
30.7.2012 17:09:50   
niki83
Eh ja kuham za svekra i svekrvu user posted image user posted image
Oni veceras prave iftar, pa smo pozvani, a ja kako ne postim rado sam se ponudila da napravim nesto.
Tako da nosim dva rolata sa fasiranim mesom i Dzenaninu jogurt tortu, koju sam pravila sa nektarinama.
Nadam se da ce se postacima svidjeti aBd.user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 877
30.7.2012 17:23:04   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hapymum

IZVORNA PORUKA: mamine oci

znate zene sta mene zamima postojila kakva sansa da organizujemo jedan zajednicki iftar, kao sto se organizuje BB samo RR iftar ne mora da se sprema nesto posebno svako neka donese po nesto, bino je nijet i druzenje samo ne znam gdje bi to mogli ono jedan zenski iftar :)

vjeruj da si me preduhitrila ,htjela sam i ja to da pitam samo nisam znala gdje bih org na kojoj lokaciji

ja sma kontla predložiti...ali gdje pitanje je svih pitanjauser posted image

ako neko uspije da nadje mjesto lako cemo ostalo:)
u mom komsiluku ima igraona ne radi nedjeljom ne znam da pitam dali bi nam je ustupili taj dan posto radi moja kona tu mogu se raspitati ako ste za, samo nez nam zbog lokacije ne pase svima najbolje bi bilo negdje skenderija,carsija grbavica ili mozda cak i Ilidza...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 878
30.7.2012 17:40:57   
canim
Mi sinoc bili na iftaru i probala sam Sandzacke susene jufke, pita sa piletinom user posted image preukusna je i bilo je jos ono jedno slatko sto se pravi od borovnica, niseste i vode, lici na puding,zaboravila sam ime, isto super.

Kod nas veceras

Hurme
Limuada
Topa
Buranija s mesom
Salata
Puding s orasima

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 879
30.7.2012 17:45:24   
Amam
Joj vidim mamine oci bila aktivna,interesuje me ove njene mantije s lisnatim,koliko tanko da razvijem tijesto,je li to ono obicno lisnato,sto dodju 2 u pakovanju user posted image ,hoce li mi biti malo jedno tijesto, i je li i njega zalijem jogurtom/vrhnjem user posted image  bilo ko nek me prosvijetli

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 880
30.7.2012 17:45:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hapymum

znate zene sta mene zamima postojila kakva sansa da organizujemo jedan zajednicki iftar, kao sto se organizuje BB samo RR iftar ne mora da se sprema nesto posebno svako neka donese po nesto, bino je nijet i druzenje samo ne znam gdje bi to mogli ono jedan zenski iftar :)

vjeruj da si me preduhitrila ,htjela sam i ja to da pitam samo nisam znala gdje bih org na kojoj lokaciji

ja sma kontla predložiti...ali gdje pitanje je svih pitanjauser posted image

ako neko uspije da nadje mjesto lako cemo ostalo:)
u mom komsiluku ima igraona ne radi nedjeljom ne znam da pitam dali bi nam je ustupili taj dan posto radi moja kona tu mogu se raspitati ako ste za, samo nez nam zbog lokacije ne pase svima najbolje bi bilo negdje skenderija,carsija grbavica ili mozda cak i Ilidza...

pa draga moja ako nađemo mjesto pogodno za iftar i još koga gratis'' smunatamo'' za njega ...nećemo sad u lokaciju bocat...skontat ćemos ed a se dogegamo do tamouser posted image

pitaj ti konu...ako je voljna...
fine smo mi ženeuser posted image
a i njoj ćemo iftara spremitiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 881
30.7.2012 18:59:08   
enči80

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja topu nikad probala nisam, a rado bih...ali ne vjerujem da bi moji htjeli, pa ne pravim.

Enči, vidim da si sinoć pitala. Fazon kod ovih beze kora što idu u ove japanske, ledene, španske vjetroveuser posted image jest da dobro umutiš bjelance, pa dobro smutiš sa šećerom, na kraju dodaješ kašiku sirćeta i to kratko spojiš i pečeš na temperaturi navedenoj u receptu, na pak papiru ali NE OTVARAŠ rernu. Dakle, zaboravi na njega tih sat vremena. Naravno, rerna mora biti dobra, a ako jest, ništa mu biti neće tih sat vremena.
Jednom kad otvoriš rernu, nema zatvaranja i vraćanja kora, to je to.

Ljubi ljepotice slatke user posted image

Ja pojma nemam šta ćemo danas za iftar, sveki će već nešto namisliti, pa ću dopisati kasnije.

Medić slatki, iskrene čestitke, da bebara bude živa i zdrava.

Hvala user posted image ..pusa i za tvoju curuuser posted image

Amam ja znam da se prelije jogurtom i bijelim lukom a sad da li 1 i 2 lisnata sačekaj ove profesionalke da ti odgovore...ljubi m i zetauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 882
30.7.2012 19:10:48   
veeseelaa
Mi sinoc bili na iftaru i probala sam Sandzacke susene jufke,

kakve jufke???
misliš one što se peku direkt na plati šporeta pa se zalijevaju temeljcem od odredjenog mesa i na isti se stavlja meso?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 883
30.7.2012 19:22:23   
palachinken
Kod mene u završnoj fazi krem juha od gljiva, pileći file sa sirom, senfom i corn flakesom (ono neki dan nesto iskrslo pa nisam pravila), rižoto sa carskim povrćem, burek albanac, paradajz-c luk salata, a desert sprema muž i napravio je lubenicu i mars čokoladice. user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 884
30.7.2012 19:36:22   
Amam
Enci user posted image user posted image user posted image ,za vas tri,poljubac uzvracamo,cuvaj mi snahu user posted image .

Ja napravih pa sta bude od toga,za iftar imamo jos paprike u kajmaku,krem supu od povrca,sok,lubenica hurme,kaidaif...

Chinko sto ti je vrijedan co'jk user posted image

Ja topu pravim ovako k'o Medic jos stavim i zdenke i svih mogucih sireva,ali nam nije tradicija,nego kad se mm sjeti,a nije jos sreca,jer nema u njega malo,on to kao glavno jelo user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 885
30.7.2012 19:46:11   
Leena
Ja nisam nista napravila, odoh kod zaove na iftaruser posted image
Inace, ja cekam dane da ne mogu postiti da bih zvala ljude na iftar... Sinoc mi je bila zaova, ali ona ne posti, pa mi nije crnjak ni da nesto nije ok, mada je bilo... Ali sam jedan dan napravila takav iftar sebi, Boze mi oprosti, sreca pa niko drugi nije postio... Dovoljno da kazem da je tjestenina bila raskuhana k'o za supe i da sam sutliju zaboravila pošećeritiuser posted image ...
A, vidim pricalo se o topi... Moja je kombinacije ove sa jajima i ove bez jaja, jer ja stavim samo jedno umuceno jaje pred kraj, da bi dobila žućkastu boju, a inače se ne osjeti jaje uopste.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 886
30.7.2012 19:56:25   
Medić*
kod nas mashalah sve spremno i servirano. Samo da gosti stignu i domacini ( muski ) user posted image koji odose po somune.

Amam sigurno je kasno, vec si ih napravila, unazad dvije tri stranice imajo je recept za mantijice :) Lisnato se samo razvalja i sijece na kockice, puni se filo i satavljaju krajevi. Oba dijela lisnatog tijesta na taj nacin. Razvalja se sto tanje mozes a li da se ne pocijepa user posted image Pecene zalijes jogurtom i bijelim lukom po zelji, ili u malo vode stavis malo putera i zalijes. Lisnato niscim prije filovanja ne mastis, masno je od sebe. Za vecu grupaciju ja uzimam dva pakovanja, sam muz moze pojesti haman pa jedno user posted image

Da vam Allah ukabuli danasnji post i vase dove aBg user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 30.7.2012 19:59:26 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 887
30.7.2012 20:02:38   
palachinken

IZVORNA PORUKA: palachinken

Kod mene u završnoj fazi krem juha od gljiva, pileći file sa sirom, senfom i corn flakesom (ono neki dan nesto iskrslo pa nisam pravila), rižoto sa carskim povrćem, burek albanac, paradajz-c luk salata, a desert sprema muž i napravio je lubenicu i mars čokoladice. user posted image

A evo i sličica
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 888
30.7.2012 20:39:21   
henna ze

A evo i sličica
user posted image

super izgleda činko..i sudje ti je mrak

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

Neposredna veza do poruke: 889
30.7.2012 20:46:04   
canim

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Mi sinoc bili na iftaru i probala sam Sandzacke susene jufke,

kakve jufke???
misliš one što se peku direkt na plati šporeta pa se zalijevaju temeljcem od odredjenog mesa i na isti se stavlja meso?

Jeste, ove jufke su bile kao integralne, nije čisto bijelo brasno.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 890
30.7.2012 20:56:21   
Bihter
Drage moje..ja sam se upravo iz Bosne vratila.. Pravila sam sa familijom iftar za nasu rodbinu,komsije...Kod nas je svake godine obicaj da napravimo jedan veci iftar..Pozovemo familiju pa nas se podosta okupi pa zato ima i puno spremanja.. Vecinom se napravi supa,jahnija,burek,sirnice,janjetina,salata,bajramske lepinje..kompot za dovu,kolaci i kafa..

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 891
30.7.2012 21:05:51   
mamine oci

mantije

sto se tice lisnatog tjesta jedno pakovanje lisnatog od 500gr
i 500gr fasiranog mesa
u meso stavim malo soli bibera kasiku ulja i 2-3glavice sitno seckanog luka
lisnato tjesto u pakovanju dodju dvije polocice da ih tako na zovem
pobrasnim povrsinu gdje razvlacim tjesto
znaci prvo razvucem jednu plocu od prilike da pravugaobik bude 20x20
isjecem na kocke u svaku kockicu malo mesa savijes dijagonalno krajeve da se dobije kao mali jastucici,ispadne negdje od 40-45mantija od jedne plocie tjesta postupak ponovis i sa drugim djelom tjesta redjas u tepsiju ili pleh
ispadne mi 90 kom mantija ili puna tepsija precnika 30cm
nadam se da sam uspjela obijasnit nekako bolje objasnavam uzivo kad zavrsis malo nauljite mantije
sliku mantija imate na temi usluge i prodaja kolaca jer meni ne ide ovo prebacivanje slika halalaite sto ja uvjek kasnim sa objasnjenima :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 892
30.7.2012 21:06:51   
Hanady RR
eh canim da ti malo pomognem oko te piteuser posted image

najprije kod nas u Bosni to je pita ićija...
kore se mogu kupiti ...a možeš ih sama peći...
uglavnom ako ih sama pečeš lijpo dodoaš integralnog brašna...
i sa piletinom se to radi...

u sandžaku se to zove kore...
isti način i poljevane mesnom vodom je u pitanju...

a recimo sa područja hrvastke čućeš za mlice za piletom ...na isti štos...samo što s ekomadići koa tj. mlinaca stave u pleh ispod pileta koje se peče na roštilju

kako napraviti pitu ićiju....

Skuhas pile, guliš mu kožu....
svo meso očerupaš, isitniš kosti pobacaš... sitno isjeckanog luka proprzis na malo ulja, pilece meso pomijesas u zdjeli sa proprzenim lukom, vegetom, biberom i malo ulja.

Malo temeljca naspes u zdjelu.

Eh kore napraviš...
500 gr brašna ( ako ćeš integralno staviš 350 gr bijelog...150 integralnog...poslošiš, mrvu ulja i tople vode pa potkuhaš...ko za picu tvrdoće...nek odtoji malo pa onda napraviš loptica pa razvijaš jufku...ne tanku ko za pitu al ni predebelo ko za kifle...nego razvijaš malo deblju jufku za pitu...pa izrežeš komade nožem i na vrućoj plati pečeš sa jedne i druge strane...il na šiš špretu ko ga ima najbolje

Prije redanja jufke, svaku jufku pojedinacno potopis u pljosnatu zdjelu sa pilecim temeljcem...pa redaš u pleh kore, mesnu smjeu, kore itd...
na vrh porbaj staviti iz tri komada veća koru da malo zategneš odozgo jufku...il možeš ne pećik kore nego razvija tanju jufku kolika ti je tepsija pa upakju sve u to odozgo... stavis na 180-200 stepeni, cca 45min do sat vremena.

Kad se ispeče možeš pomastiti...ono ratipiš puter pa pomastiš je...
a ja je smao poprkam vodom i vratim opet u ugašenu toplu pećnicu na 5-10 minutauser posted image

eto ićije...
kore sandžačke su manji komadići i smao se poljeva temeljcem...a može i nemora iskomano meso pileće staviti
a mlinci već rekoh gore pile pečeš pa se masnoća na mlince slijeva i peče se sve tako...služi se komadi tranžiranoga pečenog pileta uz prilog mlinci

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 893
30.7.2012 21:08:31   
InLove
Hanady hoce li slikica tog kolaca???user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 894
30.7.2012 21:10:07   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: InLove

Hanady hoce li slikica tog kolaca???user posted image

user posted image user posted image
ne slikah ga vala...
a ima još ne pojedomo sveuser posted image

biće slika...il kansije il sutra...kafu pijem, muža ipstail...djecu povaljal...nešta sva lelujamuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 895
30.7.2012 21:22:58   
Visnja RR
stavite nam recepte na RR kuhinjicu.... da miris ove divne teme ostane zauvjek user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 896
30.7.2012 21:42:52   
canim
Hanady user posted image uh svaka cast na detaljom receptu user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 897
30.7.2012 22:14:09   
umahmed
Evo recept za topi koju ko god da je probao bio je odusevljen,mozete na caraiji naci one bakrene sahane unjemu je Topa mmmmmm Ali moze I u tavi
Stavim jesnu zdenku,kasiku milerama,kajmaka kasiku I vrhnja A kuhanje,Stavim ave I na laganoj tem.se to lagano rastopi mmmmmmm

Kod nas Dana's arapaki Iftar
Libiska cobra
Topa
Maqluba
Zahlada I kafau UmmAli

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 898
30.7.2012 22:20:24   
Amam
Ja pojela mantije user posted image ,hvala medic i mamine oci user posted image .
Razvaljala tijesto i stavila meso po krajevima,kao za burek,isjekla na cca 5 cm i na krajevima sastavila tijesto,na kraju prelila smjesom jogurta i kiselog vrhnja

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 899
   [Obrisana poruka]
30.7.2012 23:12:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *