reallove
|
IZVORNA PORUKA: umahmed IZVORNA PORUKA: reallove IZVORNA PORUKA: umahmed IZVORNA PORUKA: reallove To moja sveki pravi,ovako..Prvo potopi rizu u mlaku vodu da stoji..Ovamo przi karfiol ili sta vec na ulju..Piletinu malo prokuha u serpi i doda taj zacin..Kad se malo piletina skuha,preko nje reda povrce,pa onda na to rizu,doda jos malo vode i zacina,poklopi i ostavi da se kuha..Kad je kuhano,na veliku tablu(mislim da je to kod nas demirlija ili tako nesto) pretrese sve..I to kad se pretrese izgleda isto torta,ide prvo sloj rize,pa onda povrce i piletina na povrsini,nadam se da sam dobro objasnila,probac cu naci sliku Znaci isto pravimo,na arapskom maqluba znaci izvrnuta-prevrnuta bas zbog tog sto se preokrene u tepsiju. Hvala draga Medic za zacine vazi hard dog.tuniku samdala jednoj trudnici svidjela joj se,madam se da se neljutis tako je nema na cemu mila Tek vidjoh to si u Jordanu,mas.. Ima li kadaifa sa orasima I cimetom iLife sa si rom,a tek knafa mmmmmmmm? Eh um Ali Sam skontala sa lisnatim Ali Ovo evoke no kako,bro cu na Istok pa aBd nadoknadim ima kadaifa mila,ja volim sa orasima,a nedavno smo pravili i onaj kao kod nas u Bosni,sa grozdjicama i orasima,knafa smo jucer imali poslije iftara,prelijep je ramazan ovdje