|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
30.7.2012 10:39:18   
Medić*
Ja sam za topu prvi put cula da se u Bosni jede za ramazan. Obicno je pravim tako sto na puteru zagrijanom na tihoj temperaturi ubacim komad sira, malo milerama i mlijeka, kajmaka, kada se fino rastopi dodam malkice soli, nama se svidja. Neku noc sam jela u gostima super topu gdje je pored ovoga ubacen i i dmljeni sir koji je bas dao posebnu aromu, sa jejetom sam jela takodjer ali nisam ljubitelj.

< Poruku je uredio medic slatki -- 30.7.2012 10:40:09 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 851
30.7.2012 10:53:54   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ja sam za topu prvi put cula da se u Bosni jede za ramazan. Obicno je pravim tako sto na puteru zagrijanom na tihoj temperaturi ubacim komad sira, malo milerama i mlijeka, kajmaka, kada se fino rastopi dodam malkice soli, nama se svidja. Neku noc sam jela u gostima super topu gdje je pored ovoga ubacen i i dmljeni sir koji je bas dao posebnu aromu, sa jejetom sam jela takodjer ali nisam ljubitelj.

Topa nije rasprostranjena ni u čitavoj BiH...Npr. B.Luka, Bos. Gradiška, Istočna Hercegovina - tamo se nikad nije jela topa (barem ne kao tradicionalno ramazansko jelo)...Znam da je u Sarajevu baš rasprostranjena i da rijetko koji sarajevski iftar počinje bez tope..

A što se tiče tope sa jajima - meni onda više vuče na jaje sa sirom :) Mada, znam ljude koji je obično prave za sehur, pa da ih duže drži :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 852
30.7.2012 10:58:38   
Medić*
Mi smo to inace uvijek za dorucak jeli, mama bi nam pravila...umakali smo. Ali nisam znala da se topa zove, tek kada sam vidjela kako se pravi, skontala sam da znam sta je :) Ja kada ne znam sta F za dorucak znam mu napraviti topu i mimo ramazana i dijete se fino naumace :)

Neposredna veza do poruke: 853
30.7.2012 10:58:58   
Hanady RR
Da topa je vezana za sarajevo uglavnom...kao tradicija...
i ljudi iz drugih gradova sa dolaskom u sarajevo ili kod nekaoga u sajevo na iftar upoznaju se sa topomuser posted image

meni sa jajima dođe ko kajgana...tako da ...nikada tu ne jdemo...je rmeni je kajgana ''glavno jelo'' pa nije jasno šta bi kasnije imala potrebe jesti...a uvijek nakon tope jedemo dalje, noramala...

nego ima negdje recept naše višenje RR...topa...
mašalllah...tu topu kad pojedeš sa vrućim somunom nit ti šta treba nakon nje a bome i sehur se zna preskočitiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 854
30.7.2012 11:00:48   
Medić*
Nadji nam taj recept, ove sedmice pravim iftare pa bih da mi postaci zapocnu sa njom :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 30.7.2012 11:01:01 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 855
30.7.2012 11:03:44   
Hanady RR
nađoh...razarauser posted image
topa:
Potrebno je
4 jaja,
kravlji sir ( 4 kasike ),
sir edamer (4 kasike ),
dimljeni sir, ( 4 kasike, )
zarica ( sir susen na dimu 4 kasike)
1kafena kasika kukuruznog brasna/palente,
pola kafene kasike obicnog bijelog brasna,
1 solja mlijeka, so, 3 kasike ulja ili( 1kasike masla )
Priprema: ovu masu zamjesati zajedno sa sirevima i jajima, sipati u tavu u kojoj je vec predhodno zagijano ulje.
Napomena: ovi sirevi, edamer, dimljeni, zarica, se prvo izherendaju, i od oka se predpostavi da su to 4 supene kasike, mada moze i vise, po zelji se povecava ili smanjuje kolicina.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 856
30.7.2012 11:13:37   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nađoh...razarauser posted image
topa:
Potrebno je
4 jaja,
kravlji sir ( 4 kasike ),
sir edamer (4 kasike ),
dimljeni sir, ( 4 kasike, )
zarica ( sir susen na dimu 4 kasike)
1kafena kasika kukuruznog brasna/palente,
pola kafene kasike obicnog bijelog brasna,
1 solja mlijeka, so, 3 kasike ulja ili( 1kasike masla )
Priprema: ovu masu zamjesati zajedno sa sirevima i jajima, sipati u tavu u kojoj je vec predhodno zagijano ulje.
Napomena: ovi sirevi, edamer, dimljeni, zarica, se prvo izherendaju, i od oka se predpostavi da su to 4 supene kasike, mada moze i vise, po zelji se povecava ili smanjuje kolicina.

Ova topa zahmet pravi :)
Meni za topu treba max 1 da sve pobacam na tavu i još koja minuta da se topi :)

I nema mi ništa draže od umakanja vrelog somuna u topu, njamiiii :)

Ustvari ima - vruć somun i nutela!

< Poruku je uredio Super Beba -- 30.7.2012 11:14:11 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 857
   [Obrisana poruka]
30.7.2012 11:20:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 858
30.7.2012 11:24:33   
damma
Vasa topa (bez jaja) je nas rastopljaj, tako ga mi zovemo. Mm ga silno voli, al nam nije u tradiciji da pravimo za iftar. Dok sam stanovala u sarajevu kod jedne rahmetli nane na mejtasu, ona nam je to pravila za iftar. A kolko me sjecanje sluzi ona je jos nesto ubacivala da se razlikovalo od rastopljaja, znam samo da je bilo njami user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 859
30.7.2012 11:24:56   
gvendolina
i ja topu uvijek pravi sa dimljenim sirom,bez jaja ( jer to mi ko cimbur izgleda) nekad topim dimljeni sir,a nekad samo izrendam preko.a uzela sam domaci dimljeni sir Dimko,kako je samo dobaruser posted image

veceras nam dolaze kum i prijatelji na iftar pa sam planirala praviti aBd

topa
povrtna supica sa pilecim mesom
hadzijski cevap
piletina sa povrcem i bulgurom
marinirani batacici sa crvenom paprikom
zapeceni krompir
zeljanica
salata
kompot
lubenica i dinja
vocna fantazija, ovo je vec gotovo i na hladjenu je a radila sam je u kalupu za tortu
nadam se da cce biti dovoljno i da ce gosti biti zadovoljni aBduser posted image

Neposredna veza do poruke: 860
30.7.2012 12:00:29   
Hannan
Ja topu pravim od proslog Ramazana, i zahvaljujuci RR kod nas je postala tradicionalno jelo, a mama nam je prije pravila sir i kajmak, mada on meni nikad nije bio dobar kao topa. Ja u tavici rastopim malo putera, pa ubacim mileram, zatim domaci kajmak, rendani dimljeni sir, mrvicu edamera, i na kraju skinem sa ringle tavicu i dodam mladi sir i malo posolim, naravno poslije svakog sastojka mijesam.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 861
30.7.2012 13:28:42   
mala_sa
Eh evo i mene, opet user posted image

Mi u subotu bili kod sveki na iftaru, a sinoc smo imali goste kod nas na iftaru. Za veceras je ostalo svega pomalo od sinoc, tako da danas odmaram od kuhanja user posted image

Damma kod nas je topa bez jaja takodjer obavezna. Ja je pravim, tako sto istopim malo putera, zatim u tavu stavim mileram; narendam sira Ribanca; i na kraju ubacim turski svjezi sir; ili mladi sir. Bude bas mljac mljac user posted image

Medic masAllah, bebara je dobila divno ime; cestitke ponosnoj tetki user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 862
30.7.2012 13:35:24   
reallove

IZVORNA PORUKA: umahmed

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: umahmed

IZVORNA PORUKA: reallove

To moja sveki pravi,ovako..Prvo potopi rizu u mlaku vodu da stoji..Ovamo przi karfiol ili sta vec na ulju..Piletinu malo prokuha u serpi i doda taj zacin..Kad se malo piletina skuha,preko nje reda povrce,pa onda na to rizu,doda jos malo vode i zacina,poklopi i ostavi da se kuha..Kad je kuhano,na veliku tablu(mislim da je to kod nas demirlija ili tako nesto) pretrese sve..I to kad se pretrese izgleda isto torta,ide prvo sloj rize,pa onda povrce i piletina na povrsini,nadam se da sam dobro objasnila,probac cu naci sliku

Znaci isto pravimo,na arapskom maqluba znaci izvrnuta-prevrnuta bas zbog tog sto se preokrene u tepsiju. Hvala draga

Medic za zacine vazi hard dog.tuniku samdala jednoj trudnici svidjela joj se,madam se da se neljutisuser posted image

tako jeuser posted image

nema na cemu mila

Tek vidjoh to si u Jordanu,mas.. Ima li kadaifa sa orasima I cimetom iLife sa si rom,a tek knafa mmmmmmmm? Eh um Ali Sam skontala sa lisnatim Ali Ovo evoke no kako,bro cu na Istok pa aBd nadoknadim

ima kadaifa mila,ja volim sa orasima,a nedavno smo pravili i onaj kao kod nas u Bosni,sa grozdjicama i orasima,knafa smo jucer imali poslije iftara,prelijep je ramazan ovdje

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 863
30.7.2012 14:54:05   
damma
kod mene veceras
supa od tarhane
ćevapi u lepini, nisam ih dugo pravila a podsjecaju me na ramazane kod mame user posted image
od slatka imam jos one maglajske djuzleme

kako vi pripremate cevape kuci?
ja isprzim cevape, i na tom ulju malo preokrenem lepine, a pripremim preliv od kocke za juhu i prelijem lepinje time ili samo viljuskom lepinju umocim u to. nalozim lepinje cevapima a poslebno luk stavim.

jel vi drugacije ili isto?

2004.
2008.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 864
30.7.2012 14:58:31   
Dzenana_G
Kod nas zadnja dva dana bila piletina sa meksickom mjesavinom u paradajz sosu. Jedan dan bila tjestenina kao prilog, a drugi dan pire krompir. bili smo u vikendici pa smo sveli kuhanje na kinimum, a vise odmarali.
Veceras cu praviti malo laganije neku supicu i kukuruzni uljevak od domaceg zelja. Bit ce nak salata i vjerovatno griz za desert.
Nesto nismo ni za jelo ni za kuhanje ovih dana....

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 865
30.7.2012 15:30:25   
Hannan
Ja sad dumam sta cu veceras, topa i Begova stoje po obavezno, ali za neko glavno jelo nemam pojma.

Zato imamo konacan meni za srijedu, bice bas veliki iftar 27 postaca i djeca, nemojte me pitat gdje cu ih smjestiti user posted image Bogu hvala pa lijepo vrijeme, avlija golema, pa cemo muske u dvoriste po mogucnosti i djecu, a mi zene s obzirom da smo skoro sve pokrivene da se urahatimo u kuci.
Begova corba
povrce sa mesom, riza i batkovi
burek
sirnica
sogandolma
cokoladno cudo (3mjere)
kajmacnica (dvije)
voce, salate,hurme, sokovi, kanisteri vode se podrazumjevaju.

elem ja pravim slatko i begovu, i pomagac za sogandolmu, svekrva ce ostalo :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 866
30.7.2012 15:52:31   
veeseelaa
meni večeras dolazi na iftar mama, brat s porodicom i moj daidža

ja napravila tikvenicu, begovu čorbu

kasnije malo ću praviti  rižoto s povrćem, tjesteninu s mesom
a mm je otišao kupiti nekog mesa, ako nadje trebao bi uzeti janjetinu da zapečem u rerni, jednu 3 kg user posted image kad je bal nek je maskembal user posted image

svakako sve vrste sokova su tu, hurme, par salata, razno voće itd 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 867
30.7.2012 15:55:27   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a mm je otišao kupiti nekog mesa, ako nadje trebao bi uzeti janjetinu da zapečem u rerni, jednu 3 kg user posted image kad je bal nek je maskembal user posted image

A svekar i svekrvauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 868
30.7.2012 15:57:19   
mamine oci
drugu noc svekar i svekrva ne moze sve odjednomuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 869
30.7.2012 15:58:03   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: medic slatki

meni se svidja ovaj nacin pripreme tope user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 870
30.7.2012 16:10:25   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

A svekar i svekrvauser posted image

ja ne kuham za svekrva i svekrvu user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 871
30.7.2012 16:12:15   
mamine oci
znate zene sta mene zamima postojila kakva sansa da organizujemo jedan zajednicki iftar, kao sto se organizuje BB samo RR iftar ne mora da se sprema nesto posebno svako neka donese po nesto, bino je nijet i druzenje samo ne znam gdje bi to mogli ono jedan zenski iftar :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 872
30.7.2012 16:13:34   
madam x
Ja topu pravila prvi put za prošli Ramazan, isto zahvaljujući RR i sviđa mi se. Samo što je to meni više za doručak ili užinu možda, jer ako jedeš više, onda si sit i ne možeš jesti ostalu hranu, a a ko uzmeš nekoliko zalogaja, onda je to bez veze, jer mi se baš sviđa i ne možeš tek tako stati.
Ali moraću ipak napraviti i ovaj Ramazan makar još jednom.

Ja se sinoć prejela mantija, baš sam pretjerala. Večeras moram manje jesti.
Večeras samo bosanki lonac.

Veeseelaa, šta je sa svekrom i svekrvom, i mene zanimauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 873
30.7.2012 16:31:17   
hapymum

IZVORNA PORUKA: mamine oci

znate zene sta mene zamima postojila kakva sansa da organizujemo jedan zajednicki iftar, kao sto se organizuje BB samo RR iftar ne mora da se sprema nesto posebno svako neka donese po nesto, bino je nijet i druzenje samo ne znam gdje bi to mogli ono jedan zenski iftar :)

vjeruj da si me preduhitrila ,htjela sam i ja to da pitam samo nisam znala gdje bih org na kojoj lokaciji

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

Neposredna veza do poruke: 874
30.7.2012 17:04:42   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hapymum

IZVORNA PORUKA: mamine oci

vjeruj da si me preduhitrila ,htjela sam i ja to da pitam samo nisam znala gdje bih org na kojoj lokaciji

ideja divnauser posted image user posted image

mi smo prethodnih godina ono na dobrinji imale..
baš bi divno bilouser posted image user posted image
samo gdje nemama ideju..prostor gdje se Bb održava i nije nam baš pogodan u ovako kasniji iftar...user posted image

ja sma kontla predložiti...ali gdje pitanje je svih pitanjauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *