|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 18:24:17   
hapymum
Za iftar veceras
begova corba
pileci fileti sa umakom od vrhnja
sataras
sladoled od jagode

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 376
23.7.2012 18:24:56   
mila81
Samo da vas poselamim i pozdravim iz svog rodnog grada, u kojem su al onako neskromno najljepsi iftari i sehuri ....

Svim dragim hanumama Ramazan Mubarek Olsun, da ga u rahatluku i imanu ispostimo, i da nas Allah dz.s. nagradi za nas post, insAllah...

Ramazan mi je bas poceo lijepo uz svoje najmilije, pa iako ovoliko post traje sve je nekako lahko i slatko....

Kuha se svakako, kao po obicaju puno raznovrsne hrane, al kad je u drustvu sve nekako bude yanimljivije....

Vecerasna meniju, puuuuuunooooo kleke, hurme i vode....

Supa, pilav, cufte, mjesana salata, desert kadaif od sinoc i sutlija malo prije napravljena...i naravno kahva.

Za sehur krompirusa, kiselo mlijeko domace, kahva, a za desert raynog voca, al se dusa nesto najprije odluci za lubenicu .....

Sve vas ljubim user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 377
23.7.2012 19:14:33   
Miracle*3
kod nas je_
topa
corba sa puno povrca (jos se krcka)
sataras
ramstek
paradajz salata
za desert je lubenica, a ko hoce nesto zesce imaju hurmasice i nutma hladna iz frizidera.

niko mi nije odgovorio za onu piletinu je li mogu i drugi dijelovi osim fileta(piletina sa gljivama)

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 378
23.7.2012 19:18:34   
canim

IZVORNA PORUKA: lejla80

Mi ćemo večeras tarhanu sa telećom koljenicom,piletinu i krompir iz rerne...salatu krastavice, paradajz, luk sa pavlakom i sirom..za desert voće ako mogne stati :)

OT halalite
Nisam vidjela ovaj nick odavno pa da ga zagrlim user posted image
user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 379
23.7.2012 19:22:22   
hally

IZVORNA PORUKA: mila81

Samo da vas poselamim i pozdravim iz svog rodnog grada, u kojem su al onako neskromno najljepsi iftari i sehuri ....

Svim dragim hanumama Ramazan Mubarek Olsun, da ga u rahatluku i imanu ispostimo, i da nas Allah dz.s. nagradi za nas post, insAllah...

Ramazan mi je bas poceo lijepo uz svoje najmilije, pa iako ovoliko post traje sve je nekako lahko i slatko....

Kuha se svakako, kao po obicaju puno raznovrsne hrane, al kad je u drustvu sve nekako bude yanimljivije....

Supa, pilav, cufte, mjesana salata, desert kadaif od sinoc i sutlija malo prije napravljena...i naravno kahva.

Za sehur krompirusa, kiselo mlijeko domace, kahva, a za desert raynog voca, al se dusa nesto najprije odluci za lubenicu .....

nek si se ti nama javila iz rodnog kraja :) drago mi je da si tamo , mogu misliti kako je lijepo tamo postiti , iftariti , kod svoje kuce :))) uzivaj .... amin na tvoje dove. da nam Uzviseni svima primi post i dobra djela i dove ;)

p.s. posalji mi malo tog kadaifa user posted image

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 380
23.7.2012 19:23:23   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

kod nas je_
topa
sataras
ramstek
paradajz salata
za desert je lubenica, a ko hoce nesto zesce imaju hurmasice i nutma hladna iz frizidera.

niko mi nije odgovorio za onu piletinu je li mogu i drugi dijelovi osim fileta(piletina sa gljivama)

Jesam ja Miracle, pogledaj ponovo user posted image
Mogu i drugi dijelovi , npr meso od bataka.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 381
23.7.2012 19:23:56   
niki83
Sinoc smo iftarili kod svekrve, a dva jutra samo malo mazalica i mlijeka, ne moze se mnogo jesti..
Veceras sve bezmesno, mm kad je cuo, kaze idemo na cevape user posted image user posted image
A ja pravim povrtnu laganu supicu, uljevak sa tikvom i pecene paprike zaljevene kajmakom, lepine su tu.
Za desert cemo shake od borovnice sa malo sladoleda user posted image
A kafa, po dva puta user posted image Ja prvo popijem slju kafe, pa jedem, pa opet poslije zajedno kafa user posted image muci me nizak pritisak..

N&N

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 382
23.7.2012 19:29:26   
Miracle*3

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

kod nas je_
topa
sataras
ramstek
paradajz salata

Jesam ja Miracle, pogledaj ponovo user posted image
Mogu i drugi dijelovi , npr meso od bataka.

izvini, jesam pregledala, ali....desava se. hvala jos jednom :)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 383
23.7.2012 19:32:15   
umahmed
hatouser posted image user posted image
drage moje vrijedne ,citajuci vas menije za iftar voda mi iz zuba mmmmmmmmmmmmmm svaka castuser posted image
mi cemo danas objedovati:
terhanu +sa paradajzom i fasiranim mesom
topa
somuni,bosansko serbe
riza sa grozdzicama,bademima,ljesnacima i przenim hljebom(inace to je siriski recept),i jagnjeca plecka
krastavac sa jogurtom
imam japraka od jucer

inace mi volimo jedno jelo,topa i supa. mm posebno zahtjeva samo jedno jelo,jer kaze oci mu ostanu uvijek na ne probanim jelima,ne moze se puno jestiuser posted image
pisite,nedosta je nam inspiracije

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 384
23.7.2012 19:46:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hally

IZVORNA PORUKA: mila81

nek si se ti nama javila iz rodnog kraja :) drago mi je da si tamo , mogu misliti kako je lijepo tamo postiti , iftariti , kod svoje kuce :))) uzivaj .... amin na tvoje dove. da nam Uzviseni svima primi post i dobra djela i dove ;)

p.s. posalji mi malo tog kadaifa user posted image

we alejkumu selam draga, da nam Allah ukabuli nego ,
ponesi nam te kleke user posted image

(odgovor članu hally)
  Neposredna veza do poruke: 385
23.7.2012 19:55:14   
niki83
Ja da pitam, a vi odgovorite kad stignete user posted image
Cime punite palacinke kad ih pohujete i kako ih zavijate?

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 386
23.7.2012 20:01:17   
Amam
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Amam zeno, de mi recept od one sirnice sa kiselom vodom, neki dan si je spominjala???

Ja ovako pravim
1/2 kg gotove jufke

svjezi sir,
100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol

Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka user posted image ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 387
23.7.2012 20:14:14   
Medić*

IZVORNA PORUKA: niki83

Niki mozes sa piletinom, fasiranim, suhim mesom, sirom, povrce i meso, ajvar i sir, dosta varijacija user posted image

Nekad ih zarolam, prvo sa strane onaj dio pa onda rolanje, a nekad onako samo prepolovim pa na cetvrtinu. Uostalom po iftaru nekad veceras mozemo diskutovati sta je najbolje, mnjam, mnjam. Odoh servirati polako user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 388
   [Obrisana poruka]
23.7.2012 22:09:47   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 389
23.7.2012 23:03:32   
Honey3

IZVORNA PORUKA: niki83

Ja izrezem pil.filete na kockice,proprzim i stavljam jednu kasiku toga i jedan list sira na sredinu,onda previjem dvije i dvije suprotne strane,da dobijem kocku,zatim u jaje,u prezlu sa susamom i budu njamiiiiiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 390
   [Obrisana poruka]
23.7.2012 23:08:17   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 391
23.7.2012 23:21:03   
zeze
Kod nas je veceras bila supica, piletina i krompir umjesala sam se sve zajednu u onu smjesu za hrskavce i bilo je njami.

Za sehur ce biti pileca jetrica.

Mozda sutra i ja napravim pohovane palacinke. Ja i paprike filujem sa smjesom od piletine i gljiva. Prepolovim paprike , stavim na pleh i po njima stavljam fil od piletine (moze i teletina) i gljiva, preko sir trapist. Zapecem i bude bas super ukusno.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 392
23.7.2012 23:32:51   
Honey3
mi veceras jeli kod Ferhatovica cevape,i svaki postac ima limunadu i hurme gratis,zaista lijepa gestauser posted image popili kafu u Kuci sevdaha,klanjali aksam u carsijskoj dzamiji,stvarno carsija ima posebne cari uz Ramazanuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 393
23.7.2012 23:36:51   
nanika

IZVORNA PORUKA: zaha

mi veceras jeli kod Ferhatovica cevape,i svaki postac ima limunadu i hurme gratis,zaista lijepa gestauser posted image popili kafu u Kuci sevdaha,klanjali aksam u carsijskoj dzamiji,stvarno carsija ima posebne cari uz Ramazanuser posted image

U pravu siuser posted image .....lijepa atmosfera

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 394
23.7.2012 23:54:10   
Medić*
IZVORNA PORUKA: nanika

IZVORNA PORUKA: zaha

U pravu siuser posted image .....lijepa atmosfera

Zaho isto sam ja neku noc rekla...o carsiji a posebno za vrijeme ramazana koja je to milina.

Mi inace iftarimo u Morica hanu( bar jedan iftar obavimo ) bude bas super. A u petak smo pozvati kolektivno na iftar u Turkuaz na Ilidzi, kolektivno...uh kakve tatlije imaju, prave one turske male, sa orasima..od sada ih jedva cekam user posted image

Sto se palacinaka tice cesto su na repertoaru user posted image najvise sa piletinom a volimo i isjeci suho meso na kockice, palacinke namazati ajvarom, pa onda feta sir ubaciti, zarolati i standradno pohovati. Mada njih ne bih za sehur jer suho meso povlaci vodu pa onda budemo zedni.

Sutra sam konatala praviti krokete od krompira i spinata, za ostalo vidjecemo.

Mi stavrno slabo jedemo za iftar, nas troje jedan somun ne mozemo pojesti, ali nas supa toliko razgali da po dva tanjira pojedemo pa nas zasiti, ali zato slatkisi su nam ovaj ramazan slaba tacka.

< Poruku je uredio medic slatki -- 23.7.2012 23:55:09 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 395
24.7.2012 0:06:43   
lejla80

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: lejla80

Mi ćemo večeras tarhanu sa telećom koljenicom,piletinu i krompir iz rerne...salatu krastavice, paradajz, luk sa pavlakom i sirom..za desert voće ako mogne stati :)

OT halalite
Nisam vidjela ovaj nick odavno pa da ga zagrlim user posted image
user posted image

user posted image user posted image
user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 396
24.7.2012 0:15:56   
Hanady RR
mediću...šnicle jel još trebaju...
i koje ženo iz pretisa...teleće il juneće u paradjz sosu...
user posted image

a palačinke...j radim dvije crste al oni sa piletinom i kiselim krastavcima su mi mljac mljac...
dobro me podjeti...u subotu idu i oniuser posted image

za sehura imamo šta nam volja...
sutra iftar planiram...sad bih ko nešat pa sutra još nešta da stignem...
samo d ame ne iznenade gosti ko danas...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 397
24.7.2012 9:22:46   
Super Beba
Ja samo da prijavim da sam napravila Dženanin jogurt cake u čokoladnoj varijanti, ali nisam ga stigla ni pogledati, a kamoli probati, ost'o u zamrzivaču :)
Sinoć nas sveki pozvala na iftar, tako da ja nisam ništa kuhala (osim kolača hehe)...

Ja ne znam za vas, ali MM i ja imamo problem da jedemo na sehuru - nema nam gdje stati iako se fkt ne prejedemo za iftar...Gledamo da u što manjim količinama i jedemo i popijemo tekućine, ali džaba, i to što pojedemo nas dobro drži do sehura...Tako da za sehur baš malo jedemo...I još izađemo, prošetamo, odemo na teraviju i džaba, stomak i dalje pun...

A večeras MM hoće da pravi glavno jelo za iftar...Na meni je supa, topa, limunada i salata, a on će pomfrit, pohovanu piletinu i sos :)
Za desert imamo kolač (baš me interesuje kako je ispao heh) i lubenicu (ako bude bilo mjesta, al' daBogd'o)...I naravno, kafa u velikiiiim količanama :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 398
24.7.2012 9:46:24   
shpagica
A koji jogurt koristite za taj famozni jogurt cake? Je li neko radio varijaciju na temu mozda? Ja razmisljam da u jogurt stavim zelatin pa da ne moram da ga zamrzavam nego samo u frizider?

I neko je spominjao mascarpone, kako je ta varijanta ispala?

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 399
24.7.2012 10:03:58   
Dzenana_G
IZVORNA PORUKA: shpagica

A koji jogurt koristite za taj famozni jogurt cake? Je li neko radio varijaciju na temu mozda? Ja razmisljam da u jogurt stavim zelatin pa da ne moram da ga zamrzavam nego samo u frizider?

I neko je spominjao mascarpone, kako je ta varijanta ispala?

Ja koristim obicni Mikos jogurt sa 2%m.m. Za želatin neznam nisam probala, ali meni se svidja ova varijanta zamrzavanja, nekako mi je bas osvjezavajuci.
Ja sam juce pravila sa nektarinama i bas sam se iznenadila kako je dobra kombinacija.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *