|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:59:00   
ljubičica 28
Mašallah finih recepata, svaki dan po jedan s ove teme i začas sastavim meni za iftar user posted image

Kod nas večeras aBd:
sarajevska čorbica (vispakova) na telećoj vodi i malo mesa unutra,
piletina by palačinka (napokon došla na red user posted image ) s restovanim krompirom,
voćna salata i najvjerovatnije dženanin kolač.

Hanady, super recept za bamju, valja i to isprobati do kraja ramazana user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 326
23.7.2012 14:00:44   
djoisa
palacinko, znaci prvo potrosim sve jufke, zalijem maslacem zapecem, pa tek onda nadjev tj sir istresem i ne pokrivam ga jufkama?

SB hvala za ideju mozda bude krem juha s brokulom, ne bi se sjetila..kupovne supe ne koristim, a ni vegetu

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 327
23.7.2012 14:03:45   
damma

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: djoisa

handay, evo voda mi na usta user posted image
zapisat cu recept..nisam nikako kuhala bamiju, a ni moja mama je ne pravi, a ja volim i pozeljala sam..

palacinko, kakva je sad to harmonika sirnica?
i kod mene sirnica na meniju za veceras, daj objasnjenje pa da napravim po tvom?

e treba mi i ideja za supu?

Ovo je brzinska varijanta, sa kupovnim korama za savijače.
Ide
jedno pakovanje jufki, mislim pola kile,
svježi sir, pavlaka, jaje, so (standardni nadjev za sirnicu)
maslac, istopljen

Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k'o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš desetak minuta u rerni dok ne porumene.
Onda izvadiš, zaliješ nadjevom i pečeš na 180 stepeni nekih pola sata.

Eto.

Ja pravim ovako slicnu pitu.
samo sto u ovaj nadjev naspem mlijeka i mineralne vode, da bude rjedje. svaki list jufke viljuskom namocim u smjesu i redam po tepsiji, onako zguzvane. redam jedan do drugog i na kraju prelijem ostatkom smjese. bude extra, sad skontah, svaki recept moram prokomentarisat, haman ogladnila user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 328
23.7.2012 14:06:44   
canim
Super su vam recepti, ja sam ipak otvorila u wordu file pa da unesem zanimljive recepte, inace nema sanse da se snadjem ovdje user posted image

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 329
23.7.2012 14:08:14   
palachinken

IZVORNA PORUKA: canim

Kod nas danas

-hurme
-topa
-limunada
-jogurt corba sa komadicima teletine i povrca
-riza sa sis cevapom ili sitnim, nisam jos odlucila
-paprike sa pavlakom
-salata
-tavuk gogsu nesto ovako http://soframiz.com/wp-content/uploads/old_images/stories/mutfak/tatlilar/tavuk-gogsu.jpg
-sladoled
....eh onda kafa, caj i ostalo user posted image

Hanady de postavi tu bamiju na kuharicu ako ti nije zahmetli i meni ce trebati nekad kasnije ili da otvorimo novu temu za iftarske recepte, cisto radi inspiracije.

Od čeg je ova krema? JOj, pet jezika govori!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 330
23.7.2012 14:08:57   
Super Beba

Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k''o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš deset_ak minuta u rerni dok ne porumene.

Pošto se meni sve mora nacrtati, je li to ovo:

user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 331
23.7.2012 14:09:43   
Super Beba

Super su vam recepti, ja sam ipak otvorila u wordu file pa da unesem zanimljive recepte, inace nema sanse da se snadjem ovdje user posted image

Isto :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 332
23.7.2012 14:11:41   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k''o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš deset_ak minuta u rerni dok ne porumene.

Pošto se meni sve mora nacrtati, je li to ovo:

user posted image

Jest user posted image Samo, slažeš u skupljenoj varijanti, horiznotalno, jednu kraj druge
djoisa, da, prvo jufke zapečeš same, pa tek onda fil. Za nas dvoje ja ne potrošim ni pola pakovanja jufki, jer ovu harmoniku idem u jednom redu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 333
23.7.2012 14:15:25   
djoisa
Hanady ja prvo trazila recept za bamiju na kuharici, a tamo pise pitajte hanady za recept user posted image

pa se pridruzujem molbama da se  recepti pisu na kuharici, mnogo je preglednije, a i slika bude

palacinko ipak sam morala malo proguglati ovu harmonika pitu, mnogo interesantno, probat cu..hvala za ideju..
e sad daj to grcko leptir pile user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 23.7.2012 14:16:49 >

Neposredna veza do poruke: 334
23.7.2012 14:22:07   
canim
Palachinken ja sam sad napravila sa gotovim prahom kao za puding samo umutila s mlijekom, poslije dodala puter i izmiksala, na kraju pri serviranju dodat cu cimeta a evo nasla sam kako mozes postepeno pripremiti
http://www.youtube.com/watch?v=zd4R1_vqDKM

Inace u orginalan recept se dodaju pileca prsa i bude preukusno.

Neposredna veza do poruke: 335
23.7.2012 14:25:39   
palachinken
Evo kako nastaje leptir pile
user posted image
i na kraju bude ko leptirić user posted image
user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 336
23.7.2012 14:29:40   
djoisa
hvala

OT volim kad palacinka stavi sliku - onako pismeno pravo

Neposredna veza do poruke: 337
23.7.2012 14:38:35   
Hannan
Selam mile moje,
Palacinko, ovi pileci stapici je li se prilikom pecenja trebaju poklopiti, ili ne?
Ja cu ako Bog da pilece stapice, krompirice,supu, neku od verzija ovog Dzenaninog jogurt kolaca,svekrva ce grah i domaci somun.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 338
23.7.2012 14:46:46   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Hannan

Selam mile moje,
Palacinko, ovi pileci stapici je li se prilikom pecenja trebaju poklopiti, ili ne?
Ja cu ako Bog da pilece stapice, krompirice,supu, neku od verzija ovog Dzenaninog jogurt kolaca,svekrva ce grah i domaci somun.

Ne trebaju, makar ja nisam.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 339
23.7.2012 14:48:19   
mamine oci
Hannan user posted image bas mi drago da te vidim na temiuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 340
23.7.2012 14:53:57   
hally
selam svima i Ramadan Mubarak da pozelim jer se prvi put ukljucujem na ovu temu :)

na mom iftaru veceras:

hurme
topa
limunada
juha od soje
lazanje
japrak
somuni

hurmasice, kahva, sok

da nam Allah svima primi nas post, primi nasa dobra djela i upise nam u dobro svaki hajr koji uradimo pa i ovo spremanje iftara . amin

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 341
   [Obrisana poruka]
23.7.2012 15:10:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu hally)
  Neposredna veza do poruke: 342
23.7.2012 15:13:32   
Hanady RR

Kod nas danas

-hurme
-topa
-limunada
-jogurt corba sa komadicima teletine i povrca
-riza sa sis cevapom ili sitnim, nisam jos odlucila
-paprike sa pavlakom
-salata
-tavuk gogsu nesto ovako http://soframiz.com/wp-content/uploads/old_images/stories/mutfak/tatlilar/tavuk-gogsu.jpg
-sladoled
....eh onda kafa, caj i ostalo user posted image

Hanady de postavi tu bamiju na kuharicu ako ti nije zahmetli i meni ce trebati nekad kasnije ili da otvorimo novu temu za iftarske recepte, cisto radi inspiracije.

stavim je na kuharicu...imama slikuuser posted image
moj muž plaho voli da slika ono što voli da jedeuser posted image

palachinken...meni dolaze večaras i kum sa ženom...
moram šta dodoati...
skontah na postojeće dodajem albanki burek ( gotova jufka, nemam kda razvijat)
i ovu tvoju piletinuuser posted image
pa pustim slikicu večeras ovdje...pa fino nam na kuharicu respet ovaj i sluku smejsti u svom aranžmanu...user posted image

bolje nam je na kuharici da stavljamo recepte lakše se snaći za ubuduće user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 343
23.7.2012 15:18:35   
palachinken
Koji je sad albanski burek?user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 344
23.7.2012 15:22:17   
Hanady RR

Hanady ja prvo trazila recept za bamiju na kuharici, a tamo pise pitajte hanady za recept user posted image

pa se pridruzujem molbama da se  recepti pisu na kuharici, mnogo je preglednije, a i slika bude

palacinko ipak sam morala malo proguglati ovu harmonika pitu, mnogo interesantno, probat cu..hvala za ideju..
e sad daj to grcko leptir pile user posted image

user posted image user posted image user posted image
samo me zezaj...
palachinko to je recept naše Višnje RR..odavno ga u iftare koristimo
500 g gotovih kora
500 g mljevenog mesa
5 jaja
1 pavlaka
2 dcl kisele vode
2 g crvenog luka
Sol jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas)
Biber, vegeta
1 dcl ulja
Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati 5 minuta
Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela… pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis…
Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek.
Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta

a što je njen recept za topu mašallah dobar...
user posted image

moramo je natjerat dok s amora dođe i somuni sebi kupi da uslika topu i pravac na kuharicuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 345
23.7.2012 15:22:32   
Hannan

IZVORNA PORUKA: mamine oci

Hannan user posted image bas mi drago da te vidim na temiuser posted image

user posted image user posted image tu sam ja, uglavnom citam, ali slabo pisem.
Hvala Palacinko:)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 346
23.7.2012 15:24:43   
Dzenana_G
Vidim da vam se svidio kolac sa jogurtom. Super, to je olaksanje bar za pravljenje deserta.
Iman ja cu veceras praviti pa ti slikam. Ne birni sigurno uspjeva. i ja sam prvi put mislila da cemo morati kasikama kusati user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

Neposredna veza do poruke: 347
23.7.2012 15:30:28   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image user posted image
samo me zezaj...

pa tako je user posted image  user posted image user posted image
i htjela taman da vidim kako pravis baildisanog imama..kad ono nista..isto pise pitaj hanady..
a vidim pises da ljudi maksuz zbog njega na iftra dolaze, mislim ocekuju ga na meniju

Neposredna veza do poruke: 348
23.7.2012 15:31:46   
amela2208
selam svima,
mene i danas muci zeludac pa sam bas user posted image user posted image user posted image
Vidim ima lijepih recepatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas lijepo,
Ja nisam jos odlucila 100 posto sta za iftar, dragi mi je obecao da ce mi pomoci oko iftara jer sam ja bolesna.
a njegova su jela basuser posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 349
23.7.2012 15:33:53   
Hanady RR
ojjjjjjjjjjjjj...pa jest...
Imam baildi mi vam taki bude ( nije da se hvalim)
hajd nakupile smo fino recepeta strpi se do subote aBd...
ha ga zgotovim ja ga postavim na kuharicuuser posted image
il ako ti je žurba mogu ja i saduser posted image

a kad smo kod zeze moram jedan OT baciti...
krečimo mi i ja muntam supruga da konačno kuhinju koju planira graditi nekada u jednom djelu kuće postavimo na mjesto sadašnje...jer ja više ne mogu čekat kad je imam...
kaže on grehota ženo da onda u nov porstor stavljamo šporet star...neka te još na ovom..
pa rkeo bolan godina dana gdje će biti star...
kaže on '' sa tobom i tvojim igranjem velikih kuhara nov štpret za 3 mjeseca star postane''user posted image
user posted image
eto mu argumenta...
reko nema frke...čuvat ću ha...aščinica pun graduser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *