|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:15:56   
shpagica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja za vikned planiram veliki Iftar aBd za postače iz familije...
sve ideje su dobro došel...pa budite fine i nabrajajte a ja ću jedna word dokument pristavitiuser posted image
nešto bih malo drugčije nego do sada...mada moram i neke dosadašnje stavri radi želja postača...što bi moj suprug reklao...''kako ćeš bez imama baildi ko da ne znaš da zbog njega dolaze''user posted image


Ja kad spremam velike iftare obavezno izmedju ostalog napravim i:

- sis-cevap u zemljanoj tepsiji se krcka pola dana u paradajz sosu i bude za prste polizati...

- grilovano povrce (patlidzan, paprika, tikvica, sampinjoni, mrkva...)

- sampinjoni (veliki samo klobuci) punjeni kajmakom i zapeceni

...ako se jos nesto sjetim, napisem...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:17:26   
damma

IZVORNA PORUKA: amanullah

http://imageshack.us/a/img152/2789/kolac.jpg

jucer bio na sofri ..




daj recept zeno..

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 302
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:18:08   
Honey3
Mi veceras na Bascarsiji na iftaruuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:19:56   
mykica
Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 304
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:21:00   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mykica

Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom


kako ih punite sirom i krompirom...
to nisma nikada jela...
ni pravilauser posted image

ja znam rndan krpmpir pa u papriku...al ovaj sir me buni...koji siruser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:21:04   
mamine oci
danas topa,pileca jetrica i srca pohovano, sezonska salata ,i male papricice samo malo przene na ulju:)voce

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:23:51   
palachinken
Evo recept piletine i gljiva iz rerne, s mjerama:
- 400gr pilećeg filea,
- 200gr (ili jedna tacna) šampinjona
- 0,5l vrhnja za kuhanje
- prah od dvije krem supe od šampinjona
- začini po želji - bosiljak, peršun, so, biber, origano

Pileći file rezati na trake debljine 1cm. Svaku traku uvaljati u prah supe od gljiva i redati po nauljenoj vatrostalnoj posudi ili nekom drugom pekaču, po izboru. Ostatak praha umiješati u vrhne za kuhanje i preliti preko piletine. Po tome redati nakrupno narezane šampinjone i začiniti po želji.
Peći na 200 stepeni nekih 40-50 minuta.

Umjesto pilećeg filea, može se koristiti i meso od bataka, očišćeno od kosti, a ukoliko imate vremena, potopite meso u neku pileću marinadu noć ili koji sat prije. Ja preferiram marinadu sa maslinovim uljem, limunom i bijelim lukom ili senfom.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:27:38   
Hanady RR
samo da ga sliknemo palachinken i da ga onda upišeše na RR recepteuser posted image lijepo...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:28:02   
damma

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mykica

Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom


kako ih punite sirom i krompirom...
to nisma nikada jela...
ni pravilauser posted image

ja znam rndan krpmpir pa u papriku...al ovaj sir me buni...koji siruser posted image


ja sam pravila sa svjezim sirom, ne sjecam se kako ono id epostupak, dobro ste me napomenule, nisam pravila stogodina a bude dobro.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:31:55   
mykica
Hanady Krompir narendaš, i prondistaš ga 10-tak minuta na nasjeckanom luku. Naravno začiniš po želji. Onda dodaš mladi sir u taj krompir. Nemoj previše da se ne izgubi ukus. I filuješ paprike koje redaš u tepsiju. Poslije te paprike pospeš vrhnjem i staviš da se peku. Eto ga. Meni je ukusno, jer volim i paprike i krompir a sir pogotovo user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:34:09   
djoisa
zene, kako pravite bamiju?
ako nije zahmetli da probam..

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:34:22   
HAHA
Ja sam juče svašta na temu paprika spremila:pečene pa s vrhnjem zalivene;sataraš;punjene mesom i rižom;pečene ogulila i stavila u sirće,ali nisam ništa pipnula,jutros bananu,malo čokolade i kafu.Za iftar aBd supa,malo pirea od krompira i nešto od ovih silnih paprikauser posted image .Kafa mi opet najvažnija.

_____________________________

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 312
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:34:24   
Hanady RR
user posted image user posted image
super ideja...
fakat...
to sutra pravim...
ovo vrhnje mi namah vodu na usta potjera...zamilih i namirisahuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:37:31   
damma

IZVORNA PORUKA: mykica

Hanady Krompir narendaš, i prondistaš ga 10-tak minuta na nasjeckanom luku. Naravno začiniš po želji. Onda dodaš mladi sir u taj krompir. Nemoj previše da se ne izgubi ukus. I filuješ paprike koje redaš u tepsiju. Poslije te paprike pospeš vrhnjem i staviš da se peku. Eto ga. Meni je ukusno, jer volim i paprike i krompir a sir pogotovo user posted image


kod mene cini mi se ne ide krompir, ide mladi sir, jaja, luk sitno isjeckan, kajmak ili pavlaka. veceras cu napravit ovo, nisam dugo, a budu njami. probat cu ovu tvoju verziju.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:39:13   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: djoisa

zene, kako pravite bamiju?
ako nije zahmetli da probam..


eh ja ovako radim bamiju i ludilo je dobra...da više druga mesa i ne kosrirm...

najprije iskuham teleđu koljenicu...pa iskomadam meso sa nje...( jednu od kilo na jednunamiju ...ako je veća od soatatk zadaj supu sa knedala :)

onda stavim bamiju sa koncem u hladnu vodu i malo sirćeta vinskoga ili jabukovog naspem da kuha...
kad porkuha jedno 10 minuta nek kuga...
onda direkt pod hladnu vodu...i skineš sa konca i nek stoji u hladnoj vodi...

onda u šerpu stavim ulje, porpržim glavicu crvenoga luka, izrendam paradajz jedan oguljen samo...dodam dvije mrkve na kolutove, jedno čehno bijeloga luka i peršuna ...na to stavim meso od koljenice, bamiju ocjeđenu iz hladne vode, 2-3 susaka vode od kuhanje koljenice...pormješam ...dodm aleve paprike slatke, bibera, soli ( vegetu ko koristi) , zalijem da prelije preko svega vodom i kuham u tovroenoj šerpi jedno 30 minuta na tihoj vatri da upihtija...ako treba dodoaš po fildžan vode...mada meni relano ne treba dodoavanje vode...

u tanjir kad se stavi mi volimo polimunutiti ...pa jednu četvrtinu limuna svakome pripremim...
naumačeš se mašalllah..

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:43:49   
palachinken
Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 23.7.2012 13:45:07 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:44:01   
djoisa
handay, evo voda mi na usta user posted image
zapisat cu recept..nisam nikako kuhala bamiju, a ni moja mama je ne pravi, a ja volim i pozeljala sam..


palacinko, kakva je sad to harmonika sirnica?
i kod mene sirnica na meniju za veceras, daj objasnjenje pa da napravim po tvom?

e treba mi i ideja za supu?

< Poruku je uredio djoisa -- 23.7.2012 13:45:25 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:44:27   
mala_sa
Kod nas veceras aBd: supa sa kiselom terhanom; sirnica, salata, desert je cudo od cokolade. I dodat cemo jos nesto mesno, al dok skontam sta user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:45:22   
Hanady RR
vjeruj ni moja mama nije je nikada pravila...
ja krenem jedne godine...davno prije 5 godina po prvi put...
sad je vrlo često jedemo...
muž neće ni kod koga samo ''našu''user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:49:53   
bebacha

IZVORNA PORUKA: palachinken

Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image


hajdi recepte za sve ovouser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:52:00   
treće
žene mašAllah baš ste vrijedne i finih recepata imate sve mirišeuser posted image
probala sam damma paprikeuser posted image
i kolač od Dženane sa jogurtom stavljala sam breskve, u biti bolje sa više voća, i 2 šlag kreme Vispak, dobar je, sljedeći put ću probati sa čvrstim jogurtom, čini mi se da bi to još poboljšalo ukus,

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:54:10   
Medić*

IZVORNA PORUKA: bebacha


IZVORNA PORUKA: palachinken

Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image


hajdi recepte za sve ovouser posted image user posted image


Palachinken dobra ti ova tradicionalna user posted image , ovo leptir pile mi primamljivo, vi veceras u grckom fazonu user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:54:40   
palachinken
Harmonika sirnica
Ovo je brzinska varijanta, sa kupovnim korama za savijače.
Ide
jedno pakovanje jufki, mislim pola kile,
svježi sir, pavlaka, jaje, so (standardni nadjev za sirnicu)
maslac, istopljen

Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k''o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš deset_ak minuta u rerni dok ne porumene.
Onda izvadiš, zaliješ nadjevom i pečeš na 180 stepeni nekih pola sata.


Leptir pile je "normalno" pile koje se preko leđa rasiječe, rasvori rukama pa bude ko leptirić. To skraćuje pečenje i ne mora se obrati.
A marinada, ova grčka, eh tu ide redom: origano, ruzmarin, timjan,sok limuna, senf, protisnuti bijeli luk, maslinovo ulje -tim se okupa pile, umota u alu foliju i stavi u frizider min 3 sata.
Pile se peče standardno, sa malo vode u tepsiji, bez folije, na 250 nekih 40ak minuta


< Poruku je uredio palachinken -- 23.7.2012 14:06:53 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:56:16   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: djoisa

e treba mi i ideja za supu?


Kad pravim bistru, onda na ulju (može i maslinovom) popržim povrća (koristim npr. ledo zaleđenu mješavinu za juhu ili carsku mješavinu), dodam još svježe mrkve, luka, graška ako imam i piletine (ili neko drugo meso) ..dodam začina, zalijem vodom i pustim da se kuha na niskoj temperaturi...10ak min pred kraj dodam domaće tarhane (možeš rezance obične) i eto supe...
Ako hoćeš, možeš dodati i pileću kocku..Ja je nešto izbjegavam, radije dodajem raznorazne začine direkt u vodu :)
A krem supu, možeš napraviti od brokula, tikve, tikvica i sl...Bitno je da imaš vrhnje za kuhanje i blender :))
A uvijek imaš i kupovne supe + dodaj mrkve i luka unutra i komadiće mesa...


_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 13:57:49   
canim
Kod nas danas

-hurme
-topa
-limunada
-jogurt corba sa komadicima teletine i povrca
-riza sa sis cevapom ili sitnim, nisam jos odlucila
-paprike sa pavlakom
-salata
-tavuk gogsu nesto ovako http://soframiz.com/wp-content/uploads/old_images/stories/mutfak/tatlilar/tavuk-gogsu.jpg
-sladoled
....eh onda kafa, caj i ostalo user posted image


Hanady de postavi tu bamiju na kuharicu ako ti nije zahmetli i meni ce trebati nekad kasnije ili da otvorimo novu temu za iftarske recepte, cisto radi inspiracije.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *