|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
23.7.2012 0:11:25   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: canim

Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim

na 3 ili 4 stranici.

i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 251
   [Obrisana poruka]
23.7.2012 0:11:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 252
23.7.2012 0:13:10   
canim
Alma ja osjecam zadrzavanje ne samo tecnosti vec svega user posted image

Iman draga ma znas da ja to tebi maksuz radim user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 253
   [Obrisana poruka]
23.7.2012 0:13:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 254
23.7.2012 0:16:29   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: palachinken

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras user posted image Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse user posted image

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Hajd sad priznaj odakle me viris user posted image Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro
Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano

mislim da je to recept canim user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 255
23.7.2012 0:17:59   
canim

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras user posted image Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse user posted image

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Hajd sad priznaj odakle me viris user posted image Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro
Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano

mislim da je to recept canim user posted image

user posted image hvala, morat cu probati, zvuci mi bas lagano i fino za iftar.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 256
23.7.2012 0:19:23   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: canim

Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim

na 3 ili 4 stranici.

i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode user posted image

Itekao da osjetim, i pored mnogo tecnosti polsije iftara, slabo ta voda ide, imam osjecaj ka da cu se udebljati 5 kg user posted image

Inace takodjer u ramazanu donijem koji kg, nema veze, ima vremena za temu Mrsajmo zajedno user posted image

Mashalah mi sa gostima uzivali na iftaru, djeca slusala, sehur imamo spreman, samo cemo pdgrijati.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 257
23.7.2012 0:19:51   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: Iman83

jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode user posted image

Ja ne osjetim ništa...ni ruke, ni noge user posted image

Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.

kod mene metabolizam proradi odmah, jedva docekam da se vratim s teravije, onda obavezno u 1 ustajem, kasnije na sehuru pa u 9 pa u 11,onda sam vec user posted image i ne vracam se u krevet user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 258
23.7.2012 0:20:20   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Iman83

jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode user posted image

Ja ne osjetim ništa...ni ruke, ni noge user posted image

Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.

ni ruke ni noge ni krila user posted image

i to u toku noci kao kad sam trudna bila user posted image

Neposredna veza do poruke: 259
23.7.2012 4:01:40   
DM
Hej drage moje-gdje ste?
Pa tema je :sehuri iftari, a vas nigdje sa sehurauser posted image
Jesu li vas sehuri "ubandačili"?user posted image
I meni tečnost slomi, još lubeniceuser posted image -k'o balon sam!
Ja sutra odoh kod svoje many, pa se nećemo "pisati" 2 dana-ostajte mi zdravo , veselo i u Ramazanskom raspoloženju. Da hajirli ispostimo i dan Allah ukabuli!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 260
23.7.2012 4:21:39   
canim
doublemum, ima mene, ja pila kafu za sehur i sad mi nema spavanja user posted image a kad mi se cura nadigne prije 6h user posted image bit ce mi veselo.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 261
23.7.2012 7:33:44   
Dzenana_G
Ja danas pravim prvi iftar za goste, brat, snaha, zaova i njen muz, doci ce i svekar i otac. Za mladju raju, po njihovoj zelji ide meksicka piletina sa tortiljama, a za dede koji vole ipak nesto konkretnije punjene paprike. Bit ce jos i neka supica, topa naravno, salata i kolac sa jogurtom. I ovo ce biti dobro ako stignem kada dodjem s posla.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 262
23.7.2012 10:18:30   
Super Beba
Jutro! Meni jučer MMovi bili na iftaru...Ispržila piletinu sa crvenom i žutom paprikom i tikvicama u wok tavi+imala sitnog ćevapa od subote...Prilog riža + supa, topa, salata, hurme i dostaaaaa limunade, vode i cedevite...Sklepala neki kolač (čokoladni mus sa petit keksom i čoko bananicama)...Helem, ništa spektakularno, ali veoma ukusno i opušteno :))) Bitno je da smo se svi fino najeli...A za sehur MMu i sebi napravila frape od banane + nutela i somun, i čokoladno mlijeko...
Al' dug vikend baš bi...Počela iftare spremati u 13h, nisam znala šta ću od sebe :))

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 263
23.7.2012 10:24:22   
Medić*
Za vecerasnji iftar planiramo, krem supicu od povrca sa komadicima teletine, telece snicle iz pretisa u saftu i pire krompir.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 264
23.7.2012 11:11:18   
pahuljica_25
Selam drage moje,evo da se i ja prijavim na ovoj temiuser posted image
Ja nažalost ni ovaj Ramazan ne postim jer dojim bebu(prošli bila trudna)ali inšAllah napostit ćuuser posted image
Vidim fino se sprema,ova tema baššš mirišeuser posted image user posted image
Mi sinoć bili na iftaru kod sveki a večeras aBd na iftarskom meniju je:
Tarhana sa paradajzom i pilećim fileom
Piletina a la Palačinkenuser posted image
Hrskavi krompirići iz rerne
Paradajz salata
Svježe kupine i ako stignem napraviti jogurt tortauser posted image

P.S. MM danas posti bez sehura,sinoć smo prespavaliuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 265
23.7.2012 11:22:32   
riba78
Mi sinoć imali buraniju i tikvenicu (friško ubraneiz bašte )user posted image

salata ,jogurt ,za desert kadaif i torta bez jaja,lagahna i ukusna.
Torta bez jaja ...

kora;

400 g brasna
250 g secera
1kasikica sode bikarbone
1 kasika kakaa
250 ml mlijeka
1 kompot od visanja
4 kasike dzema bilo kojeg ja sa stavljala od kupine
sve sastojke dobro izmijesat i peci na 180 stepeni dok ne porumeni, zatim ostaviti da se ohladi

krema:

3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
1 margarin
15 kasika secera
skuhati puding, secer u nlijeku i ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i dobro izmiksati.

Koru koja se ohladila izlomite na komadice i u nju dodati visnje iz kompota.
U kalup ili vecu sepru slazete tortu, red komadica kore, red kreme ostavite u frizider par sat.
Kad tortu izvadite iz kalupa ukrasite je po zelji,

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 266
23.7.2012 11:26:38   
Hanady RR
Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte...
lakše ćemo naći i u budućeuser posted image
http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 267
23.7.2012 11:30:29   
Alma_27
ja sinoc poslije teravije jela masno i zacinejno i nisam nikako mogla utaziti zedj i, iako sam spremila sehur, odlucim da ne postim jer sam mislila da necu izdrzati. sad mi zao user posted image
znam da se ne smije prekidati post bez valjanog razloga ali ne znam da li se moze napostiti kasnije ako ne zapostim nikako bez zdravstevno opravdanog razloga user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 268
23.7.2012 11:33:03   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte...

I jogurt torta by Dzenana G user posted image Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 269
23.7.2012 11:34:40   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

I jogurt torta by Dzenana G user posted image Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.user posted image

ja sam tu tortu napravila u tepsiji kao kolac i komsiluk je ejeo i malo poslala tetki. ma pukla torta samo tako user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 270
23.7.2012 11:35:57   
Hanady RR
e moramo malo slikati...
hajmo žene...najprije u zadatak ova dva recepta koja prva napšravi slika...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 271
23.7.2012 11:37:04   
palachinken
Ja je pravim u malom kalupu za torte, 22cm, pa kad maknem obruč, to fino izgleda, pogotovo s voćem preko.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 272
23.7.2012 11:37:32   
riba78
ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 273
23.7.2012 11:39:16   
palachinken

IZVORNA PORUKA: riba78

ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera user posted image

Idi na imageshack ili tinypic

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 274
23.7.2012 11:40:10   
djoisa
stavi recept u rr kuhinju..imas link gore hanady je dala

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *