|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
24.7.2012 13:33:34   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja koristim obicni Mikos jogurt sa 2%m.m. Za želatin neznam nisam probala, ali meni se svidja ova varijanta zamrzavanja, nekako mi je bas osvjezavajuci.
Ja sam juce pravila sa nektarinama i bas sam se iznenadila kako je dobra kombinacija.

I ja sam sinoć pravila s bananama i breskvama i super je, baš osvježavajući. Ja sam stavila četiri breskve i četiri banane, pola s jogurtom i keksom a pola preko kolača narezala i prelila onim preljevom za tortu da ih poveže. Odozgo šlag kremu od vanilije. I jogurt se ne osjeti uopće, više mi breskve ''kise''.

Danas aBd muž naručio musaku za glavno jelo, supu ću možda i ja begovu i za desert ima još kolača a i pudinga.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 426
24.7.2012 13:35:41   
palachinken
Meni je begova glavno jelo user posted image , kalorična je, izdašna, masna, i kad god je napravim, samo nju jedemo, umačemo hljebuser posted image . Ostalo niko ni ne gleda.
Sirnicu ću više radi sehura.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 427
24.7.2012 13:36:19   
shpagica
Imate li kakav provjeren recept za princes krofne?

Neposredna veza do poruke: 428
24.7.2012 13:36:52   
ananas_ze
moj iftar spreman-od jucer svega ostalo, smao cu hljeb napraviti, bil meni neko rekao koliko je to secera po zelji,za Dzenanin kolac voljela bih da znam otprilike?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 429
24.7.2012 13:46:28   
palachinken
Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 430
24.7.2012 14:05:34   
canim
Mi smo veceras pozvani za iftar tako da nista ne pravim a za sehur ima malo corbice od sinoc i sitnog cevapa, njega cu malo sa jajima proprziti i eto sehura.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 431
24.7.2012 14:47:50   
damma
skontah ja sta cu veceras user posted image
corbu od tarhane - medicu stavila sam recept na prethodnoj strani
gulas i pire
pizza
jogurt cake user posted image
lubenica dinja
kafe puuuno

2004.
2008.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 432
24.7.2012 14:54:34   
djoisa
-topa, pravi mm user posted image
-rižoto s tikvicama
-pureće pljeskavice + sos od paradajza
-salata sezonska user posted image
-desert rafaelo kocke
-limunada, breskve

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 433
   [Obrisana poruka]
24.7.2012 15:07:20   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu djoisa)
  Neposredna veza do poruke: 434
24.7.2012 15:17:41   
Medić*
Dama vidjeh za corbu od tarhane recept, sutra aBg user posted image

Evo krcka se Begova corba, da momcic kad ustane pojede sta prije iftara, sada cu zeljanicu praviti od kupove jufke, sutlija sa orasima, pecene paprike. Elahm dosta.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 435
24.7.2012 15:18:34   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/

Mljac...zvuči ukusno i jednostavno za napraviti..
Samo ja imam jedan problem - MM mi ne voli gljive user posted image i onda izbjegavam sve što ima gljive u sebi...Ali sam rekla da ću napraviti onaj recept sa piletinom i gljivama, pa makar sve sama pojela :D

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 436
24.7.2012 15:20:40   
mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo user posted image user posted image

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su user posted image user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 24.7.2012 15:27:18 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 437
   [Obrisana poruka]
24.7.2012 15:26:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 438
24.7.2012 15:27:43   
rerica

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image

Ja uvijek u tepsiji filujem,peci na 180 C oko 1:30h,pokri folijom da ne izgore i pred kraj pecenja umuti malu kasicicu brasna,paradaiz sosa i preli da se saft zgusne..

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 439
24.7.2012 15:28:37   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja ih tako pravim...u tavi propržim meso s začinima, lukom, mrkvicom, dodam malo paradajz sosa i na kraju samo ubacim rižu i promješam.
Tom smjesom punim paprike, stavim ih u dublju tepsiju i zalijem obilnom zaprškom.
Dakle na malo ulja propržim crvene paprike i dodam malo brašna te zalijem s dosta vode. Paprike treba da budu u toj zapršci...haman u potpunosti.
Pečem u rerni na nekih 200tinjak stepeni dok ne porumene...ja ih izvadim pa okrenem koji put da budu rumene sa svih strana.

I ne prekrivam ih folijom.

Eh kod nas veceras aBd, pored tope ce da budu i paprike by Iman user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 440
24.7.2012 15:32:31   
abh
Ja uvijek pravim u rerni. Ono sto ti je bitno je da u fil sa mesom i rizom stavis i vode, tako da kad filujes papriku da smjesa bude malo zitka,kako si riza lijepo skuhala. Ja stavim samo u tepsiju i pouljim svaku odozgo malo. Nakon jedno 10-15 minuta u tepsiju stavim na kockice izrezana 2 veca paradajza, koji puste vodu. Maksimalno pecem pola sata do 40 minuta.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 441
24.7.2012 15:38:04   
mamine oci

uvjek u rernu, tacnije imam pekac pa u njega pecem, evo upravo se krckaju u rernu i onda sluzim uz mileram ili pavlaku...user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 442
24.7.2012 15:43:45   
Medić*
Mi ne volimo punjene paprike iz rerne, vise volimo u saftu kuhane, i da obavezno u fil za paprike izmedju ostalog stavljam jaje jedno i malo kisele vode. S vremena na vrijeme za promjenu pecene u rerni pravim i ne pravimo zaprsku vec ubacim paradjz i par krompira s paprikama, pelat i bude mnjam, mnjam.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 443
24.7.2012 15:57:56   
ljubičica 28
Mala_sa, mahsuz selam i user posted image za generaciju.

A ja paprike kad pečem u rerni prethodno ispržim meso s lukom i skuham rižu. Onda sve pomiješam i začinim i time filujem paprike. Redam u pekač, pomastim kao kad ih pržim i tako pečem dok ne budu gotove (ustvari, samo se paprike i trebaju ispeći, ostalo je sve gotovo). Pečene prelijem kajmakom ili vrhnjem. Meni su takve ukusnije nego kuhane.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 444
24.7.2012 16:48:56   
Amam

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo user posted image user posted image

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su user posted image user posted image

Eh super da vam se svidja user posted image .
Ja isto ponekad pecem u rerni,a filujem istom smjesom kao i one iz safta,jos ponekad dodam i sjeckani krompir,sve svjeze,filujem paprike i smjesom popunim praznine u tepsiji,zalijem vodom,pecem dok mi krompir ne bude pecen user posted image ,i onda ih zalijem smjesom,zagrijem ulje,stavim jednu kasiku brasna i zalijem to paradajz sosom user posted image .

Ja jos nisam odlucila sta cu veceras,imam gljive,batkove i mozda cu krompir kao prilog user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 445
24.7.2012 17:34:04   
Skvo RR
Danas:

Topa
supa
cufte
riza
gljive u sosu by me
zeljanica
muffins

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 446
24.7.2012 17:45:42   
Alma_27

na 1-2dcl ulja probrzis oko 1kg krompira (nasjeckas na kockice. ja imam tuppreaware sjecka), malo crvene paprike, so, biber i vegetu i time fliujes paprike.
poredas u pleh i zapeces. pospes vrhnjem ili kajmakom kad budu skoro gotove

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 447
24.7.2012 19:12:09   
riba78
http://img526.imageshack.us/img526/4687/dsc00678qg.jpg

spremne mantije ,supica ,topa user posted image za mog dragog postaća ,ja nažalost ne postim user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 448
24.7.2012 20:02:41   
Anoniman

evo kako ja :
u posudi poemsati meso i pirinac ( ja dodajem gotovi fix od centro ako ne onda dodati kao i sama sto sam ranije crni luk , vegetu, ceshne b .luka i alevu papriku
te napunis paprike i naredas u malo dubljoj tepsiji

u toj , posudi gde su bili sastojci , sada praznu user posted image
stavi vrele vode ,paradajz sos,onaj tomatenmark , ulja i 1-2 kasike brasna i iseckas persun te ih polijes i u rernu

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=5z6v7wz9890h9ru3uia5.jpg
i ima prste da pojedes obavezno i ja sam ih danas pravila

od kad ssam probala u tepsiji nikad ih vise nisam u serpi pravila

onda kod nas osim paprika
jos salata
kefer, sir

torta s visnjama i osatlo sokovi , hurme

< Poruku je uredio triputmama -- 24.7.2012 20:05:07 >

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 449
24.7.2012 21:25:31   
pahuljica_25
Naš večerašnji iftar:

Supa od griza
Lazanje
Paradajz salata
Kompot od svježih kupina
Jogurt kolač sa čoko bananicama by Dženanauser posted image

P.S. Probala sam sinoć piletinu by Palachinken i stvarno je odlična
user posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *