damma -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 14:03:45)
|
IZVORNA PORUKA: palachinken IZVORNA PORUKA: djoisa handay, evo voda mi na usta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zapisat cu recept..nisam nikako kuhala bamiju, a ni moja mama je ne pravi, a ja volim i pozeljala sam.. palacinko, kakva je sad to harmonika sirnica? i kod mene sirnica na meniju za veceras, daj objasnjenje pa da napravim po tvom? e treba mi i ideja za supu? Ovo je brzinska varijanta, sa kupovnim korama za savijače. Ide jedno pakovanje jufki, mislim pola kile, svježi sir, pavlaka, jaje, so (standardni nadjev za sirnicu) maslac, istopljen Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k'o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš desetak minuta u rerni dok ne porumene. Onda izvadiš, zaliješ nadjevom i pečeš na 180 stepeni nekih pola sata. Eto. Ja pravim ovako slicnu pitu. samo sto u ovaj nadjev naspem mlijeka i mineralne vode, da bude rjedje. svaki list jufke viljuskom namocim u smjesu i redam po tepsiji, onako zguzvane. redam jedan do drugog i na kraju prelijem ostatkom smjese. bude extra, sad skontah, svaki recept moram prokomentarisat, haman ogladnila [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|