RE: Kupovina stana na kredit (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 10:55:05)

nego pitam se - sve se nema, a kako raja dize te kredite i od kud im jos jedna nekretnina pored te koju kupuju da to stave pod hipoteku sve?[sm=zmeden.gif][sm=smiley29.gif]

znas sta...neki mafijasi su puno godina zatovra dobili koliko nekim bankama treba capnuti kazne...koji su to lihvari majko moja mila [sm=hudicek1.gif]
pa imaju sredstvo osiguranja hipoteku...duznika i suduznika...sta hoce vise?

animagical -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 10:57:07)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: pocahontas

nego koja banka daje kredit stambeni/hipotekarni sa omjerom hipoteke 1:1 kao sredstvo osiguranja, bez ziranata, sa suduznikom bracnim drugom, oboje rade, stalno zaposlenje, plate dobre...i koji maksimalan iznos se moze ocekivati? dakle iznos za kupovinu stana plus iznos za renoviranje tj, uredjenje stana

daj bože da i jedna daje.........

Pocy vidi u bbi...moja kuma nedavno uzela, sa.muzem,.nemaju zirante...doduse oni tamo i rade, ali mislim da je isla standardna procedura.

bebaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 10:59:21)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Sudski vještak - arhitekta, angažovan od strane banke. Dođe sa tehničarima, premjere kvadraturu i snime postojeće stanje te na osnovu toga se vrši procjena.

ja tebi jedno ti meni drugo....kažem ti da je čovjek angažovan s naše strane ali je morao biti na spisku banke tj. da surađuje s njima.........[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]i niko nije sem njega dolazio..........imali papire od stana i dali mu ovjerenu kopiju ugovora i čovjek došao i odradio svoje.......toliko od mene......

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (28.8.2013 10:59:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:02:07)

intesa ima okej uslove barem koliko procitah..pa cu od njih krenuti..jedino im je kamata malo visocija ali boze moj...zato ne traze zirante i hipoteka je 1:1...to mi treba [sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:06:01)

intesa ima okej uslove barem koliko procitah..pa cu od njih krenuti..jedino im je kamata malo visocija ali boze moj...zato ne traze zirante i hipoteka je 1:1...to mi treba [sm=smiley1.gif]

kad budeš gledala pitaj da li još postoji mogućnost ako otvoriš štednju,uzmeš kreditnu i prebaciš platu preko njih,kamata bude za 0,3% manja.....kad smo mi uzeli kamata bila 6,7 a mi plaćamo 6,5 jer nismo htjeli uzimati kreditnu karticu......
a mi u intesi imamo žirante a i moja prijateljica u pon. dobila obavijest da joj je odobren kredit i isto je morala imati 2 sudužnika.....

Neca xxx -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:11:28)

nego pitam se - sve se nema, a kako raja dize te kredite i od kud im jos jedna nekretnina pored te koju kupuju da to stave pod hipoteku sve?[sm=zmeden.gif][sm=smiley29.gif]

znas sta...neki mafijasi su puno godina zatovra dobili koliko nekim bankama treba capnuti kazne...koji su to lihvari majko moja mila [sm=hudicek1.gif]

mm i ja smo suduznici, imamo 2 ziranta, banka ima hipoteku na stan (vrijednost je bila 1:1) i policu osiguranja vinkuliranu na njih. Nema sanse da budu donji. Lihvari, nego sta.

bebaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:13:35)

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

mm i ja smo suduznici, imamo 2 ziranta, banka ima hipoteku na stan (vrijednost je bila 1:1) i policu osiguranja vinkuliranu na njih. Nema sanse da budu donji. Lihvari, nego sta.

e ovako je kod nas ...oboje sudužnici i još 2 žiranta....majke mi kao da smo kupili pola sarajeva.........[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:18:59)

koja banka? i pitanje: da li su vam odobrili samo onaj iznos kredita koliko je zapravo cijena stana ili ste mogli vise dobiti od cijene stana kako bi imali za opremanje npr.?

Neca xxx -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:25:51)

koja banka? i pitanje: da li su vam odobrili samo onaj iznos kredita koliko je zapravo cijena stana ili ste mogli vise dobiti od cijene stana kako bi imali za opremanje npr.?

Intesa Sanpaolo, prije 5,5 godina. Mi smo uzeli manji iznos od vrijednosti stana, jer smo imali jos jedan izvor finansiranja, beskamatni. [sm=smiley1.gif]

A mozes dobiti i iznos za renoviranje, ali mislim da to onda ide kao namjenski kredit, taj dio. Dakle, ne dobijes kes, nego banka placa izvodjace i dobavljace. Ali to moras provjeriti sa bankom. Samo pretpostavljam da onda traze i dodatna sredstva obezbjedjenja.

Full Moon -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:25:56)

pocy, ne znam koji ti iznos treba, ali ako neko ima nesto steka, najbolje je po meni uzeti dva nenamjenska kredita, ono 40 000, i picis neke velike rate, onda ti je i manja kamata i sve, sad ako je ovo uopce izvodivo[sm=smiley29.gif]

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:30:05)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

pocy, ne znam koji ti iznos treba, ali ako neko ima nesto steka, najbolje je po meni uzeti dva nenamjenska kredita, ono 40 000, i picis neke velike rate, onda ti je i manja kamata i sve, sad ako je ovo uopce izvodivo[sm=smiley29.gif]

znas sta...toliki kredit moja banka unicredit meni nece dati bez 2 ziranta...kaze, da radim u drzavnoj firmi moglo bi...meni bi to pasalo iskreno najvise ali kad mi rekose max.iznos je 15000 koji mi mogu dati bez ziranata[sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif]
sber bank daje i do 60 000 potrosackog kredita..tako smo i kontali da idemo s tim...ja i mm i eto ga..kupimo stan bez hipoteke i ziranata...i za 10tak godina stan nas..kredit otplacen...ali vidjecemo jos...ako ovo bude moglo odlicno,,,ako ne...prebicu cu ih [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:32:34)

Mislim i na nenamjenski veci ti treba zirant, ali mozete li jedno drugom biti, ti i tm[sm=smiley36.gif]
Meni je trebao samo jedan zirant, na ovaj nenamjenski kredit[sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:34:19)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Mislim i na nenamjenski veci ti treba zirant, ali mozete li jedno drugom biti, ti i tm[sm=smiley36.gif]
Meni je trebao samo jedan zirant, na ovaj nenamjenski kredit[sm=smiley1.gif]

ma skontacemo nesto..tek sam u jednoj banci bila...ima bre da moze [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:40:31)

Ma naravno, sretno[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:40:38)

Pocy, sretno pa kako god :)

ziki -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:47:55)

Pocy ako uspiješ u naumu daj recept[sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:52:02)

hvala vam..[sm=smiley1.gif]

SREĆNA -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:10:52)

Mi danas abd krećemo u pohod za kredit i stan.Počet ćemo od intese jer tu mi je plata i rata za već postojeći kr.
Mene zanima da li banke daju kredite samo za novogradnju ili ....? stvarno nisam upućena i nemam pojma o tome ništa.

SREĆNA -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:11:33)

E da i SRETNO pocahontas

veeseelaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:12:51)

banke daju stambene kredite, znači za kupovinu stana, bilo u novo0gradnji ili zgradi izgradjenoj prije 50 godina
oni se svakako obezbiejdite hipotekom i žirantima i vozdra
stan procjenjuje sudski vještak i odnos na spram dizanja kredita ovisi od banke 1: 1,2 ili 1: 1,5 i tako

SREĆNA -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:19:04)

Vesela hvala puno na info. Žirante teško da ćemo ih naći.Mislim da je opet nekakva najbolja solucija hipoteka, ali vidjećemo šta i kako.Hvala još jednom.

veeseelaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:21:42)

pa ja mislim da i ne trebaju žiranti ako imaš hipoteku
jel sad pravilo da lični dohodak mora biti , odnosno onaj dio koji to ostaje nakon plaćanja rate dva puta viši od rate???

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (28.8.2013 12:26:53)

[Sadržaj poruke je obrisan]

veeseelaa -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 12:31:05)

rata ne smije opteretiti više od polovice LD.

više od pola il više od trećien?
neko mi reče od trećine

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>