Neca xxx -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 11:25:51)
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Neca xxx IZVORNA PORUKA: pocahontas nego pitam se - sve se nema, a kako raja dize te kredite i od kud im jos jedna nekretnina pored te koju kupuju da to stave pod hipoteku sve?[sm=zmeden.gif][sm=smiley29.gif] znas sta...neki mafijasi su puno godina zatovra dobili koliko nekim bankama treba capnuti kazne...koji su to lihvari majko moja mila [sm=hudicek1.gif] pa imaju sredstvo osiguranja hipoteku...duznika i suduznika...sta hoce vise? mm i ja smo suduznici, imamo 2 ziranta, banka ima hipoteku na stan (vrijednost je bila 1:1) i policu osiguranja vinkuliranu na njih. Nema sanse da budu donji. Lihvari, nego sta. koja banka? i pitanje: da li su vam odobrili samo onaj iznos kredita koliko je zapravo cijena stana ili ste mogli vise dobiti od cijene stana kako bi imali za opremanje npr.? Intesa Sanpaolo, prije 5,5 godina. Mi smo uzeli manji iznos od vrijednosti stana, jer smo imali jos jedan izvor finansiranja, beskamatni. [sm=smiley1.gif] A mozes dobiti i iznos za renoviranje, ali mislim da to onda ide kao namjenski kredit, taj dio. Dakle, ne dobijes kes, nego banka placa izvodjace i dobavljace. Ali to moras provjeriti sa bankom. Samo pretpostavljam da onda traze i dodatna sredstva obezbjedjenja.
|
|
|
|