M kao Mama -> RE: Kupovina stana na kredit (28.8.2013 14:43:24)
|
IZVORNA PORUKA: idana_85 IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: dandi84 Ma kako god da okrenemo nećemo dobro proći..Uzmem 60 000 a vratim kad se sve preračuna iznosi rata puta godine 120 000 a negdje čak i više...I mi planiramo dići kredit za kuću al su uslovi nepovoljni totalno... Obilazili smo banke i skoro je svugdje isto i sve nešto odlažemo al u svakom slučaju do kraja godine ćemo se kreditno opteretiti i ja i mm jer nema načina da drugačije riješimo stambeno pitanje...[sm=smiley1.gif] mi smo mislili dići 100, a da vraćamo 180 ili 200, tako da sam rekla više volim biti podstanar do kraja života nego banci baciti tolike pare pred noge, a u međuvremenu se nadamo da ćemo prodati porodićnu kuću pa da nam banka neće trebati nikako mama alma ti ko da si sestra mm [sm=jezicek.gif] Otisli mi u banku da pitamo za 70 000, rata 420 KM i kaze vracamo 150 000. Kaze on neka hvala, za te pare mogu citav zivot biti u podstanarima i da mi jos ostane [sm=jezicek.gif] . Mada je grozno biti u podstanarima, jedva cekam da kupimo nesto svoje i da pocnes ziviti onako kako zelis,a ne kako moras. pa mislim stvarno, pa nije to hiljada, dvije ili deset nego duplo, tako da od te ljubavi nema ništa, šta ćeš i banke koriste, gdje mogu i kome mogu dižu kamate, a narod nužda natjera ne razmišlja, samo mu jedina želja da mu odobre kredit, pa kad krene otplata onda hvatanje za glavu
|
|
|
|