|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
10.11.2010 20:41:55   
samedi
Kod moje malene u knjizici ova vakcina je MRP,zasto je u naslovu teme MMR,da li se radi o istoj vakcini?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 526
10.11.2010 20:49:02   
Anoniman
Mi,idemo abd.u janurau na ovu vakc.od 18mjes.jel je tko primio jel ona gora od ove sa 12mjes.ili isto je to sveuser posted image ????
Imal,reakcije od nje kakve??

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 527
10.11.2010 23:39:53   
iv@ncica
cjepivo protiv morbila, rubeole, parotitisa (MoPaRu, MPR, MMR)

i mi  kasnimo  s ovom  vakcinom  od  18, ali su  nam rfekli  da  je  trebamo  primiti  do  2 godine..tako  da  cu  cim  mi  sve  bude ok  voditi  ga

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 528
11.11.2010 7:48:25   
leona81
nama je zakazana 24.11...mozemo li i mi cekati do 18 mj?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 529
11.11.2010 8:36:59   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: felix

Mi,idemo abd.u janurau na ovu vakc.od 18mjes.jel je tko primio jel ona gora od ove sa 12mjes.ili isto je to sveuser posted image ????

felix to nije ista vakcina kao mrp, moj nije imao nikakvu reakciju na tu vakcinu sa 18 mjeseci i inace ne bi trebalo biti reakcije na tu vakcinu user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 530
11.11.2010 9:04:09   
Majčica
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Vakcinu koja ide sa 18 mjeseci treba primiti do drugog rođendana, e sad ako se kasni sa mmr onda ne znam da li se pomjera rok i za ovu poslijeuser posted image Najlakši način ti je da nazoveš i pitaš user posted image

Reki su mi kad smo primali MMR da je bitno samo da je izmedju te dvije 30 dana, ali sad vise nisam sigurna. Danas cu zvati da pitam.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 531
11.11.2010 9:07:26   
new mama
Vakcina sa 18 mjeseci se mora primiti samo prije drugog rodjendana,a sto se tice reakcije,ne bi je trebalo biti,samo mozda taj dan,ali treba staviti odmah malo obloge i dati djetetu kasikicu paracetamola i bice ok,mislim da je rijetko reakcija na ovu vakcinuuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 532
11.11.2010 9:11:59   
amdi
Mi smo je primili samo 10 dana prije 2. rođendana, dakle može, a zakazana nam je druga vakcina tacno 3 godine poslije...neposredno pred 5. rođendan

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 533
11.11.2010 13:45:52   
Majčica
Zvala sam, treba se primiti do 2. rodjendana, tako da cemo sutra to obaviti, aBd.
Pitala sam da li se smije ako je antibiotik pio prosle sedmice, kazu da je ok.
Vise i to da rijesimo pa onda nema nista do 4,5user posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 534
12.11.2010 23:02:10   
vjestica
ne znam gdje da postavim ovo pitanje, jer nije MPR vakcina, nego druga u pitanju, ali da ne otvaram novu temu, postaviću ovdje pitanje
moja beba je u utorak primila dvije vakcine u nogu i u ruku (di-te-per, polio i hemofilus influenze, samo ne znam gdje je šta primila)
kad sam poslije provjeravala, samo je na nozi imala malu modricu i tu sam joj mazala hepatrombinom (bunila se protiv hladne obloge) i skoro se povuklo, međutim večeras nakon kupanja vidim i na ruci ne zacrvenilo i namažem joj hepatrombinom i pri mazanju otkrijem da je jako tvrdo, pa me strah jel se resorbovalo, što je tvrdo, , hoće li proći

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 535
12.11.2010 23:10:46   
Anoniman
vjestice mojoj je proslo relativno brzouser posted image malo je bilo tvrdo al nije strasnouser posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 536
12.11.2010 23:13:38   
Hanady RR
pa evo 7 sreća post da prođeuser posted image valja će...
vještice proći će...
nemoj brinuti sve se to spsorbovalo kako treba...ne diraj i ne barći...malo oblogice od stajaće vode i prođe brzo za 2 dana kod nas je porlazilouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 537
12.11.2010 23:17:17   
Mirkica
ja imam u sriejdu prvu vakcinu tj. moj mali a muz mi nije tu pa me panika hvata , zanm da ce biti nemiran bojim se kako ce reagovati kako cu ja to izmajstorisati jojjj nespava mi se koliko na to mislim user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ce biti sve ok 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 538
12.11.2010 23:29:42   
vjestica
hvala, smirile ste me malo
sad ću pratiti hoće li se smanjiti
sad mi krivo kako nisam ranije primjetila user posted image
inače nisam dizala nikakvu paniku oko vakcine, ok, beba se isplače da je čuje cijeli DZ, ali to je normalno, poslije malo jeca u snu, ali šta ćeš, mora primiti vakcinu. ali me ovo baš zabrinulo

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 539
12.11.2010 23:32:24   
vjestica
Mirkice sretno,
obuci nešto da ti je praktično, da ga lako možeš podojiti poslije , možda to pomogne da se smiri ili cuclu, ako hoće

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 540
12.11.2010 23:34:34   
Hanady RR
ma mirkice mila pa nemoj tako...
vakcinacija je vakcinacija...
beba kad osjeti ubod zaplače...al nemoj se uspaničiti...fino podigni dijete malo izmazi pa kerni oblačiti da idete kući...
svaka beba plače, pa beba jeuser posted image
a kući oblogice ništa posbeno...uzmeš vaticu staviš lao da navlaži stajćom vodom iz posudice i staviš na mjesto uboda i gotovouser posted image promjeniš malo, daš paracetamola pola kašikice odmah kući kad dođete da nema nervoze i plakanj od bola i eto....
pa mila ako budeš nervozna on će biti još nervozniji zato mama hrabro da bi i dječak hrabar biouser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 541
12.11.2010 23:35:29   
lejla_r
Nama se to desilo prije dvije sedmice na zadnjoj DiTePer revakcinaciji, ma bilo je velicine ljesnjaka to otvrdnuce a iznad crvena koza, mislim da je mala kolicina vakcine dospjela u misic pa izazvala lokalnu reakciju, inace se treba dati u potkozno masno tkivo. I to otvrdnuce je trajalo skoro sedam dana, zapravo, i sada ga ima, kao pola zrna rize pod kozom. Mi imamo onu vrecicu sa gelom sto se stavlja u hladnjak, pa smo to drzali na ramenu. Crvenilo se povuklo za dva tri dana. Prati boli li je rukica, da li je normalno pomjera ili place ako vi radite rukicom i da nije mjesto uboda prevruce.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 542
12.11.2010 23:35:29   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja imam u sriejdu prvu vakcinu tj. moj mali a muz mi nije tu pa me panika hvata , zanm da ce biti nemiran bojim se kako ce reagovati kako cu ja to izmajstorisati jojjj nespava mi se koliko na to mislim user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ce biti sve ok 

Mirkice nemoj da te panika hvata, bice to dobro aBg, oblogice od prokuhale stajace vode stavi i mijenjaj, panadol i bice sve ok, zelimo da sve u srijedu prodje lako i brzo, znam da je frka kada si sama, mi smo uz vas user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 543
12.11.2010 23:46:19   
vjestica
IZVORNA PORUKA: lejla_r

Nama se to desilo prije dvije sedmice na zadnjoj DiTePer revakcinaciji, ma bilo je velicine ljesnjaka to otvrdnuce a iznad crvena koza, mislim da je mala kolicina vakcine dospjela u misic pa izazvala lokalnu reakciju, inace se treba dati u potkozno masno tkivo. I to otvrdnuce je trajalo skoro sedam dana, zapravo, i sada ga ima, kao pola zrna rize pod kozom. Mi imamo onu vrecicu sa gelom sto se stavlja u hladnjak, pa smo to drzali na ramenu. Crvenilo se povuklo za dva tri dana. Prati boli li je rukica, da li je normalno pomjera ili place ako vi radite rukicom i da nije mjesto uboda prevruce.

e upravo imam osjećaj da joj je u mišiću
lagano sam joj namazala hepatrombinom i nije se bunila i nije toplo
staviću joj sutra hladnu oblogu, jer je sad zaspala i opet hepatrombin (onja najslabiji koristim, sa najmanje IJ, ne znam sad napamet koliko)
nadam se da će biti ok
hvala user posted image

(odgovor članu lejla_r)
Neposredna veza do poruke: 544
13.11.2010 1:06:20   
dzeni_nl
mi smo prije 9 dana primili prve vakcine. DKTP-Hib i Pneu. primila je u obje nogice, a jedna je bila koktel. flasteri su joj bas cvrsto bili zaljepljeni pa sam joj tek sutra dan skinula kada sam je kupala. i samo je 2 dana bilo tvrdo na mjestu gdje je ubodena. doktorica mi je rekla da nista ne mazem i ne stavljam nikakve obloge, vec mogu da izmasiram ako zelim. pa sa ja njoj masirala, ali nije se bunila da je boli. a super ih je hvala Bogu podnjela. nije bila nervozna niti je imala turu. plakala je samo kad je ubola i cim sam je uzela prestala je da place. nadam se Mirkice da cete i vi ovako dobro proci kao i mi.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 545
13.11.2010 10:05:46   
de_de
Ako moze jedan savjet, Keni ce 22.11. biti godina, a za vakcinu je narucen 23.11. Kod nas u Lukavcu je prije 2 dana umrla jedna bebica i kazu da je od vakcine (navodno joj istekao rok trajanja), ali nista nije jos potvrdjeno. Koliko ja smijem cekati sa ovom vakcinom (do kada je Keno ne mora primiti), jer ga ne zelim voditi na vakcinu dok se ovo ne razjasni?

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 546
13.11.2010 10:10:04   
w.pooh
de_de do 18 mjeseci..kad se odlučiš da odeš na vakcinu prvo traži da ti pokaže rok trajanja

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 547
13.11.2010 10:13:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: w.pooh

IZVORNA PORUKA: felix

felix to nije ista vakcina kao mrp, moj nije imao nikakvu reakciju na tu vakcinu sa 18 mjeseci i inace ne bi trebalo biti reakcije na tu vakcinu user posted image

hvala mila na odg.srce siuser posted image user posted image bas mi laknu,kad vidim da nema reakcije od nje hb.na svaku smo vakc.skoro imali reakciju najgora je bila ova sa 12mjes.user posted image al neka smo,ju rijesili .

(odgovor članu w.pooh)
  Neposredna veza do poruke: 548
13.11.2010 10:32:24   
leona81

IZVORNA PORUKA: de_de

Ako moze jedan savjet, Keni ce 22.11. biti godina, a za vakcinu je narucen 23.11. Kod nas u Lukavcu je prije 2 dana umrla jedna bebica i kazu da je od vakcine (navodno joj istekao rok trajanja), ali nista nije jos potvrdjeno. Koliko ja smijem cekati sa ovom vakcinom (do kada je Keno ne mora primiti), jer ga ne zelim voditi na vakcinu dok se ovo ne razjasni?

ma ne mora biti rok trajanja bog zna sta oni nasoj djeci daju treba ovo dobro ispitat a ne da se suti pa onda kazu nijedan nije slucaj bio u mojoj 30godisnjoj praksi...zato sto se zataskava...pa svake godine bude bar jedan slucaj, ili mozda taj postotak nije dovoljan da se pocne pricati o ovome? svakom je njegovo dijete jedino i najbitnije a njima je je jedno u milion slucajeva...molim te javljaj nam ako sta saznas o ovome...pozz

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 549
13.11.2010 19:06:16   
de_de
Draga Leona mene je bas uhvatila panika. Najgore je sto sad gradom kruzi milion prica, te da su bebici (rahmet joj dusi) dali duplu dozu, druga prica je da je vakcini istekao rok.... ma da poludis. I sto je najgore, samo su nas lokalni internet portal i sarajevo x objavili ovu vijest, ostali sute ko zaliveni, bas sto ti kazes kao da pokusavaju nesto zataskatiuser posted image user posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za djecaka
Malenaaa...

Zanima me koje je ime po vama ljepse i koje vam se vise svidja

Liam (41%)

Arslan (29%)

Demir (30%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *