|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
5.11.2010 9:54:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

B je prije 16 dana primio ovu vakcinu. Do sada nije bilo reakcije hB! Samo da prođe još 5 dana da konačno odahnem.
Enisaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 501
5.11.2010 10:05:04   
mama75
Zna li neko koliko se smije "kasniti" sa ovom MRP koja se prima sa 1 godinom? Moja bebi ima 15 mjeseci, ali posto jos nema tih famoznih 10kg ja je nisam jos vodila. Kontam da ne zakasnim, ali opet to je 1. doza te vakcine pa reko ne moze se valjda zakasniti.
Inace je mene bilo jako starh one DiTePer jer poznajem dijete koje je imalo alergijsku reakciju na istu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 502
5.11.2010 10:07:35   
w.pooh
Mislim da bi se trebala primiti do 18 mjeseci.

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 503
5.11.2010 10:18:27   
mama75
Hajde eto, imamo jos fore. Samo da ne zakasnim sada, kad smo vec sve do sada primili...
Ona je inace skoro sve vakcine kasnije primila, jer je mrsavica prava. tako je npr. prvu dozu DiTePer i Polio primila sa 6 mjeseci. 

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 504
5.11.2010 16:30:15   
leona81
mi cemo kasniti sa mmr jer je nasa zakazana za bozic, 25.12...pa kontam moze cekati do januara, februara?

nego znam da nema puno slucajeva sa problemima nakon te vakcine kod nas, ali ja licno znam za nekoliko nakon dtp...uostalom kako znati da li su neki problemi nastali od vakcine ili od necega drugog ako se jave kasnije a ne odmah?...mene samo interesuje sto je mmr ukinuta u hrvatskoj, i u nekim drugim zemljama u eu a kod nas se najnormalnije djeca vakcinisu...zasto ako nije potrebno tj veca steta nego korist?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 505
6.11.2010 17:59:38   
N_N
Mi smo je primili sa 16,5 mj. Ništa dr. nije pitala, zašto nismo došli ranije. Ja se nisam usudila ranije ga odvesti user posted image  Rekla nam da su moguće reakcije između 14 i 21 dana u vidu temp., osipa ili uvećanja žlijezda. Danas je 17 dan od vakcine. Sad za sad sve ide super, nadam se da će tako i ostati.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 506
6.11.2010 18:05:06   
N_N
Ako neko zna, da vas pitam....

Moja kćerka je trebala revakcinaciju primiti sa 6 god. Međutim u tom periodu (prije 2 god.) je bila nestašica ove vakcine pa su trebali doći i u školi dati djeci vakcinu. To se nije nikad desilo. Godinu iza toga sam je vodila pa opet nisu mogli dati, nije je bilo. Nakon toga je više nisam vodila.... Sad ona ima 8 god. i još nije primila ovu vakcinu. Čitajući razne tekstove vezane za MMR pročitala sam da je ova vakcina dosta važna za djevojčice (sterilitet, trudnoća.......) Da li smo mi i previše zakasnili na ovu vakcinu user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 507
6.11.2010 18:05:19   
mama75
Ma bice to aBd u redu. Moja starija kcerka hvala Bogu nije imala nikakve reakcije ni na jednu vakcinu, a ni mladja nije na ove do sada ( cak ni temp, nervoza i sl), pa se nadam da ce tako biti i sa tom groznom MPR 

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 508
6.11.2010 18:07:24   
mama75
E na ovo 2. pitanje ti ne znam odgovor, najbolje je da pitas pedijatra. A mislim i u slucaju da ste zakasnile, da moze da primi ponovo onu 1. dozu, pa opet nekada 2. Jer znam da sam negdje citala, kao tu vakcinu su kasnije uveli, pa djeca koja je nisu primila kao bebe to pocnu od skole i sl. Pitaj dr u svakom slucaju user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 509
6.11.2010 18:09:52   
N_N
IZVORNA PORUKA: mama75

Ma bice to aBd u redu. Moja starija kcerka hvala Bogu nije imala nikakve reakcije ni na jednu vakcinu, a ni mladja nije na ove do sada ( cak ni temp, nervoza i sl), pa se nadam da ce tako biti i sa tom groznom MPR 

E da baš tako ni B nije ni nervozan hB!!! A tako sam se plašila...
Hvala ti na odg., tako sam i mislila, moguće da će opet primiti sve nanovo.... Zvat' ću ih u pon. user posted image
Vama sretno sa ovom vakcinom, biće to dobro, vidjet ćeš user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 510
8.11.2010 20:59:57   
Skvo RR
Jedno pitanje. Uma je u prosli ponedeljak primila mrp...dakle sedmi dan i evo danas osmi...su joj se pojavile tackice po kokari. Nikada nismo imali ovakve vrste osip...mislite li da moze biti reakcija na vakcinu?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 511
8.11.2010 21:07:58   
Anoniman
Skvo mislim da to nije u vezi s reakcijama na vakcinuuser posted image
''kokara'' je posebna pricauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 512
8.11.2010 21:13:52   
Skvo RR
Ma gledala sam onu temu sa osipom..ali..vidim da se mogu javiti kao reakcije specificne "urtikarije" na ovu vakcinu....a nisamo nikada ove vrste imali problem...pa rekod da priupitam.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 513
8.11.2010 21:16:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ma gledala sam onu temu sa osipom..ali..vidim da se mogu javiti kao reakcije specificne "urtikarije" na ovu vakcinu....a nisamo nikada ove vrste imali problem...pa rekod da priupitam.user posted image

eh nisam cula za ovouser posted image user posted image user posted image user posted image mi i sad kuburimo s osipomuser posted image user posted image user posted image user posted image moram joj vaditi nalaze a vec 2 jutra ne uspjevamuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 514
8.11.2010 21:18:34   
Skvo RR
Pa ne bi je vodila jos doktoru...ne ide mi se u zonu virusa....ja je inace mazem mustelom vitaminskom kremom...ali sada sam joj napravila kamilicu i vodu...da je malo operem, pa cu staviti djeciji puder....bas mi se ne ide doktoru.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 515
8.11.2010 21:22:17   
Anoniman

Pa ne bi je vodila jos doktoru...ne ide mi se u zonu virusa....ja je inace mazem mustelom vitaminskom kremom...ali sada sam joj napravila kamilicu i vodu...da je malo operem, pa cu staviti djeciji puder....bas mi se ne ide doktoru.user posted image

joj ja sam sve probala i vodila je 2 puta jednom dobili neku mast i smirilo se a drugi put nam nije dala nista nego haj ako se ne smiri dati urin na analizuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas sam bjesna al nju nista ne boli niti joj smeta pa me to tjesiuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 516
8.11.2010 21:26:03   
Skvo RR
Ma nesto mi znas ona "unutrasnja" suha da je od vakcine...
Mislim ne idem sada logikom...da se sve treba vezati za vakcinu...ali mi eto suha ne da mira.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 517
8.11.2010 21:29:22   
Anoniman

Ma nesto mi znas ona "unutrasnja" suha da je od vakcine...
Mislim ne idem sada logikom...da se sve treba vezati za vakcinu...ali mi eto suha ne da mira.

ja sam ispeglala doktora o reakcijama i zaista mi to nije spomenuouser posted image mozda se malo nahladila pa jaca mokraca i od toga osip..

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 518
8.11.2010 21:44:00   
Anoniman
sad ste i mene zadeveraleuser posted image ...A. mi vec mjesecima ima osip po butinama...nije crveno...samo kao sicusne bubuljice..sve se pokusavam sjetiti koliko mu je to vec dugo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 519
8.11.2010 21:53:52   
Skvo RR
Pa ja kad sam svoju pitala o reakcijama..ona je rekla da je sve to individualno, ali zajednicko im je da se javljaju 7-9 dan od primanja vakcine......ma...nemaju pojma...procitala sam citavu ovu temu..i svakoj je drugacije rekao doktor i svako dijete (koje je imalo reakciju) imalo je razlicite nus pojave.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 520
8.11.2010 23:45:28   
iv@ncica
milslim  da  sam  ja  ti  negdje  stavila  link  o  nuspojavama  priorixa..sad  ne znam  koja  je  u  vas  bila  vrsta mmr  vakcine..ali  mi  smo  pratec  spisak  imali  ih  dosta..a  doktori  sute  i  ne  pricaju  ouno  o  njima,  a  brate  i  ne  vode  racuna, njima je  sve  om  i  normalno....a  moze joj  osip  biti  od  bilo  cega,  moj  se  a. svakoi  malo  dolje  ospe, ja  namazem   s  bepanten  masti    nakon  kupanja....pa  nakon  svakog  presvlacenja  ili  bepantenom  ili  niveoom-  s cinkom  bas  ono  protiv  osipa..i  za  cas  prođe...kod  nas  ti  bepanten  mast  sve  lijeci..gdje  god  vidim  osip  ja  natrackamuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 521
10.11.2010 9:42:15   
Majčica
Je li znate do kada nije kasno primiti ovu vakcinu sto ide sa 18 mjeseci? Mi kasnili s MMR, pa evo nikako da primimo ovu sto ide s 18 mjeseci, a blizi nam se 2. rodjendan.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 522
10.11.2010 9:59:59   
mama75
Mislim da treba 6 mjeseci poslije primanja 1. doze.
Nama je dr rekla da na tu 1. dodjemo sa 18 mjeseci, kada je do sada nije primila, da onda dodjemo kada joj bude 18 mjeseci

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 523
10.11.2010 13:28:33   
w.pooh
Vakcinu koja ide sa 18 mjeseci treba primiti do drugog rođendana, e sad ako se kasni sa mmr onda ne znam da li se pomjera rok i za ovu poslijeuser posted image Najlakši način ti je da nazoveš i pitaš user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 524
10.11.2010 13:29:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Majčica

Je li znate do kada nije kasno primiti ovu vakcinu sto ide sa 18 mjeseci? Mi kasnili s MMR, pa evo nikako da primimo ovu sto ide s 18 mjeseci, a blizi nam se 2. rodjendan.

mora se primiti do drugog rođendana inace ide sve ponovouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovako su meni rekliuser posted image

(odgovor članu Majčica)
  Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

posjeta Psihologu....
milkicc

Da li ste nekad posjetile psihologa,ili čak imale želju ili potrbu da odete...ako jeste kakvi su efekti nj.odlasku?

DA (58%)

NE (42%)

Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *