|
RE: Trudna, a sama... 1.2.2011 10:07:05
|
|
|
|
malena27 RR
|
prenos postova: IZVORNA PORUKA: Alkaa Ne znam pod koju rubriku da napišem ovu temu...no morala sam negdje. Osjećam se kao da sam s neba pala, i da mi nije mjestoovdje... Od samog početka trudnoće pratim ovaj portal...i veselo čitam sve članke. Ušla sam u 24 tjedan....... i naime. bojim se da će ovo biti teška depresija i jedno jako teško stanje!!!!! Vaša podrška mi mnogo znači..... Mislim da bih trebala potražiti liječničku pomoć...no ne mogu da se smirim, da prestanem plakati i da izađem na ulicu. Ne znam čak ni kako ću na posao....kako sa bilo kim razgovarati kad imam napade plača i........ :-( Naime......bila je to ljubav, posebna! Specijalna, nimalo obična. Već tri godine smo razdvojeni..zapravo od samog početka, u dvije različite države...i sva nada da ćemo se spojiti i konačno biti zajedno, pružiti divnom malom biću toplinu doma...pala je u vodu. Sve je palo u vodu. Sad sam sama...u šestom mjesecu trudnoće. Molim Vas, molim Vas pomozite! Ne znam kako da preživim ovo.....ne želim da izgubim bebu! Šta da radim? Potražit ću stručnu pomoć...no ne mogu još... Smijem li piti apaurine do tada.....mođžda me malo smire... Hvala Vaša Alka IZVORNA PORUKA: veeseelaa Alkice šta je razlog pa niste zajedno? u kojem gradu živiš? imaš li prijateljice? mamu??? oni bi ti trebali biti najveći osolonac u ovom periodu Draga nije sve tako crno, pa hejjjjj nosiš bebicu, malo biće, dio tebe, zamisli samo kako će te okice bebice gledati kad je rodiš, koja je to ljubav Misli na dijete, nema većeg bogastva, vjeruj mi Smiri se, prošetaj, nazovi prijatelje, olakšaj sebi IZVORNA PORUKA: Dida79 Polako draga nemoj takva biti jer beba isto to prolazi sa tobom Obavezno trazi strucnu pomoc ne znam da li si bila kod ginekologa i zasto ti on nije prepisao apaurine IZVORNA PORUKA: new mama Mila zao mi je sto prolazis takve stvari ,ali imas to malo bice u sebi koji ti je dovoljan razlog da nastavis dalje,a nemoj se previse sikirati,jer to sve utice i na bebu,a sigurno imas i jos prijatelja, rodbine oko sebe koji ce ti pomoci da lakse sve to prodjes,a imas li uopse kontakt s muzem,zna li on za trudnocu i kako reaguje Sretno IZVORNA PORUKA: Alkaa Hvala draga.... Imam prijatelje naravno.. ali nemam snage ni sa kim pričati....... S mamom naravno mogu o tome.ali me strah....... Svi će ostati u šoku....a mama nije baš dobro....štitna žlijezda je jako muči...bojim se uzrokovat ću i kod nje...... :-( Ne mogu sad baš doći do riječi od suza...ne znam kako bih uopce razgovarala sa nekim. Svježe je...tek sam shvatila da je kraj, tako da ...:-( Živim u Sarajevu...... moram s nekim pričati, zato sam ovdje stavila post...jer sam od samog početka tu.... Naravno da bebi želim sve najbolje....i da ću morati zaboraviti na sebe..i sve učiniti kako bi bebici bilo dobro. No moram negdje skupiti snagu za to... IZVORNA PORUKA: Djana Upravo tako, prva stvar koju ces uraditi ako jos nisi spremna na strucnu pomoc jeste otici kod ginekologa i traziti apaurine i uputu koliko i kada koristiti, NIPOSTO nemoj odstupati od preporucene doze! Kao drugo, kao sto vesela rece, da li imas nekoga bliskog uz sebe? NEKO mora biti tu uz tebe, osloni se na nekoga, a u daljini drzi u vidu da ces uskoro za samo par kratkih proljetnih mjeseci drzati svoj smotuljak u rukama! Budi svjesna da je proljece tezak period, bude se hormoni, a tvoji su ocito vec uzburkani od trudnoce a nazalost i od negativnih desavanja. Trazi nesto da ti odvuce paznju, i pokusaj se usredociti na neki svoj hobi ili nesto sto te interesuje, do tada nas prati ovdje i pricaj sa nama, neka ti mi budemo oslonac!!! Saljem ti veeeeliki i nadam se da ces poslusati nase savjete!!! IZVORNA PORUKA: veeseelaa Draga Alka ako se ne varam danas je kafa u 15 sati u Importane centru dodji, upoznaćeš divne žene koje će ti pomoći da preguraš ovaj težak period IZVORNA PORUKA: Dida79 Kako sam razumila tvoja mama ne zna da ste vas voje raskinuli bas nezgodna situacija Sad mi nije jasno kakva je to ljubav bila da ste 3 godine zajedno i da te on ostavi bas sad kad ti je najpotrebniji cccccccc IZVORNA PORUKA: tekja Alka kao prvo jedan veliki podrske....drmaju te trudnicki hormoni pa ti sve izgleda crnje nego sto jeste...MORAS svojoj bebici ni krivoj ni duznoj omoguciti normalan i zdrav razvoj u svojoj pupi...imas posao, to je odlicno, ako ti treba bilo kakav savjet ili razgovor javi se na PP...presaberi se, ja na tvom mjestu ne bih uimala apaurine na svoju ruku, iako su dopusteni u trudnoci ipak bar nazovi svog ginekologa i posavjetuj se...a nije ti losa ideja da potrazis i strucnu pomoc... IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam Obavezno otidi izadi iz kuce ne zatvaraj se u sebe, moras biti jaka i radi sebe i radi bebe IZVORNA PORUKA: ledy blue Alkaa ..prvo zelim ti dobrodoslicu na ovaj forum... Najpametnije sto mi pada na pamet jeste da se obratis lijecnik... svom ginekologu po pitanju apaurina..mislim da ih smijes piti jer znam da mnoge trudnice piju apaurine( moja sestra ih je pila dobar dio trudnoce...zbog blagih kontrakcija ) ...ali i da posjetis psihologa ..ipak mislim da ce ti vise pomoci svojim savjetima..tablete su zadnja opcija.. Ne znam sta je razlog tolke depreseije...( skontah da je nesto u odnosu sa partnerom ) al i nebitno...mislim da je trenutno najvaznije da se posvetis novom zivotu koji nosis tik ispod srca..ono je sada najvaznije,,,odbaci sve ostale brige...vjeruj sve drugo je manje vazno...a kada i to prodje..sve ce doci na svoje.. A mislim da je i normalno da trudnice budu osjetljivije..emotivnije..ne znam...jer nisam imala tu srecu da osjetim sta znaci nositi novi zivot u sebi.. Nadam se i iskreno zelim da budes bolje...Saljem ti veliki i za tebe i tvoju mrvicu u stomacicu...i cuvaj je...neka ti ona bude prva i jedina briga...vjeruj...sve ostalo je manje vazno!!! IZVORNA PORUKA: maja78 RR Alka sada se cini sve crno, ali samo pomisli na tu bebicu i vidjet ces da imas jako svijetlu tacku u svom zivotu. Jos malo i neces imati vremena misliti ni na sta osim na to malo bice. Mi smo tu da ti pomognemo koliko mozemo. Ako imas najbolju drugaricu nazovi je, i placi i izjadaj se samo neka ti bude lakse, i onda reci dosta placa za drugima, samo je on na gubitku i trebao bi plakati za tobom i tvojom bebicom. IZVORNA PORUKA: tekja i jos nesto...dosta je samohranih majki, koje iako nose dupli teret na ledjima, sretne su beskrajno sa svojim malenima...to nije tako strasno i nemoguce...ako je on covjek koji je digao ruke od svog nerodjenog djeteta, mozda je tako i bolje, dugorocno, za vas... IZVORNA PORUKA: tajra Nema tog muskarca za kojeg vrijedi pasti u depresiju... Ti ispod srca imas divan razlog za srecu i samo to sebi ponavljaj... P.S. Mozda da iscitas temu Trudna, a sama... IZVORNA PORUKA: ziki alka polako smireno. Poređaj stavke po prioritetima- beba je prioritet prioriteta. Potraži psihologa, ako hoćeš pošalji mi pp da ti pošaljem broj jednog u Sa koji je odličan. Bitno je da to izbaciš iz sebe da te ne pojede. Probali ste i nije uspjelo ali bitno je da ste probali. Izađi, šetaj, plači i piši. Al uvijek imaj na umu da ćeš uskoro ako Bog da imat svoju bebicu koja će ti biti Sunce, duša, motivacija... sve na svijetu, kad se malono osmjehne otjeraće sve oblake zato polako. Sretno IZVORNA PORUKA: Alkaa Hvala vam... Lijepo je vidjeti ovakvu podršku....... A ne...ne zna još nitko za ta dešavanja.....kod nas dvoje. Tek trebam da ih obavijestim, a vjerujte nemam snage! Trenutno se osjećam kao da se cijeli svijet srušio...jedino što mi daje volju i snagu je ovo malo divno biće.... Moram zbog njega bit jaka, i da mi ono bude glavna vodilja, u pravu ste. Trenutno baš nemam snage za druženja...no morat ću upratiti dešavanja, šta, gdje i kako. Apaurini su meni bili propisani, upravo iz tih drugih razloga...blage kontrakcije.. no nisam ih uzimala neko vrijeme. Mislim da mi neće škoditi 2 mg da popijem dnevno, samo da me malo smiri ovih par dana dok ne dođem sebi. A s obzirom da radim posao...gdje vidjam preko 60 ljudi, i 160 svaki dan...druženja neće nedostajati. Bavim se muzikom...i... moram se fino dovesti u red i hop na posao, raspjevati se. Teatar može učiniti čudo, možda. :-) Pozitivna sam osoba uvijek, i valjda...u ovom stanju svakako je sve drugačije, pa ne mogu ponekad da se prepoznam... nadam se da će se ovdje vratiti ono moje JA. I tako...kaže ljubav mog života....sve kao iz bajke...prejako, predivno.....možda i previše posebno i jako. I hop.... Upetljati treću osobu baš u ovom periodu......iz straha, želje za bijegom, čega li.. No nije moje da proučavam...mislim da je najbolje da konačno stanem na svoje noge. Ne dam bebicu ni za šta na svijetu...divnu malu... Hvala vam....... od gušenja u u suzama i užasnim mislima....uz vas sve manje traga! IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Alkaa i da ću morati zaboraviti na sebe..i sve učiniti kako bi bebici bilo dobro. No moram negdje skupiti snagu za to... Ovo ni slučajno! Ti si bebi sve, i sad i kad se rodi, ti si joj najvažnija i zato moraš misliti na sebe, a nikako ne zaboraviti. Vjerujem da imaš ginekologa koji ti vodi trudnoću, on/ona ti može predložiti neku blagu terapiju za smirenje, isto tako ti može preporučiti nekog psihologa (psiholog nije psihijatar, ovo što opisuješ su neka normalna trudnička stanja samo su kod tebe pojačana zbog situacije u kojoj se nalaziš) sa kojim bi mogla porazgovarati. I nije sramota plakati, a jeste sramota i neodgovornost potražiti pomoć. Draga, nema veze ako se ne osjećaš spremnom, ako se ne možeš smiriti duže vrijeme onda je pravi trenutak da se nekome obratiš, nemoj više čekati. Izađi, isplači se nekome, makar što kaže veeseelaa i nepoznatim ženama na kafi, sve će izgledati bolje. NISI SAMA! IZVORNA PORUKA: Alkaa . Mozda da iscitas temu Trudna, a sama... OBAVEZNO. Hvala... Kažem vam...probudih se u suzama i totalno iz vedra neba upadoh ovdje..... nisam ni imala snage gledati ima li tema vezanih za ovo...... Totalno ste u pravu! Imam veliki razlog za biti sretna i čuvati ovo malo zlato. I da mi je ono na prvom mjestu. kad se ja sama sa sobom "složim" i "izborim" lako ću onda sa drugima... A i lakše ću stati pred svoje roditelje, njegove... pred sestre...i reći im...i moći pričati sa njima. Nemate pojma koliko mi znači ovo. HVALA
|