RE: Srce puca... duša jeca :((( (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj

Poruka

dandi84 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 22:35:58)

Andy mila moja zao mi je [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...Često sam u mislima bila sa tobom...Budi jaka i izdrži[sm=smiley19.gif]...Da ti Bog podari snage da sve izdržiš...

D_K -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 22:49:57)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Nazalost nema lijepih vijesti...Andy se javila jednoj nasoj trudnici... nalazi su jako losi. Nemam rijeci utjehe :((((((

bas mi je zao [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
da joj dragi Bog olaksa [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

patrizia -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 22:51:45)

Andy [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif],mila moja .

raja_ringe -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 22:52:30)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

sreca 27 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:00:58)

Boze dragi daj joj snage da ovo sve prezivi http://yoursmiles.org/tsmile/tears/t2321.gif

reallove -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:03:56)

Nazalost nema lijepih vijesti...Andy se javila jednoj nasoj trudnici... nalazi su jako losi. Nemam rijeci utjehe :((((((

Strasno mi je zao Andy[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Volim Te! -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:08:13)

Draga moja drzi se,nada[sm=smiley31.gif]m se da ce se desiti veliki preokret i da rodis zravu bebicu.

Honey3 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:28:31)

Leena -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:32:19)

IZVORNA PORUKA: reallove

Strasno mi je zao Andy[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

canim -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (5.4.2013 23:33:56)

IZVORNA PORUKA: vila_7

ja se jos uvijek nadam da ce i za ovo pogrijesiti i da ce beba prezivjeti i biti uz svoje roditelje dugo dugo aBd

I ja se iskreno nadam da je greska i da ima nade [sm=smiley13.gif]

sporty mamaa -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 0:03:03)

Andy jako mi je zao. Mogu ti samo reci da ce sve ovo jednom biti proslost, i koliko god tesko bilo, sunce ce ponovo izaci i tebi. Budi jaka[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

minie -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 1:06:30)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Andy jako mi je zao. Mogu ti samo reci da ce sve ovo jednom biti proslost, i koliko god tesko bilo, sunce ce ponovo izaci i tebi. Budi jaka[sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Lalali -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 8:43:04)

Bas sam se nadala dobrim vijestima.
Andy budi jaka, Bog nas stavlja na razlicita iskusenja, iako nekad ne razumijemo on ima svoje razloge. Ali na kraju nas uvijek obraduje.
Mnogo mi je zao[sm=smiley13.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 11:32:59)

Drage moje hvala vam od srca na podrsci, i ja sam se nadala da je greska ali nije 2 sata je gledala srce . Doktori su super i specijalisti u ABecu, negrjese 2 njih me pregledalo i tesko je jako tesko, morat cu donjet odluku :-(

Alma_27 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 15:16:21)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Drage moje hvala vam od srca na podrsci, i ja sam se nadala da je greska ali nije 2 sata je gledala srce . Doktori su super i specijalisti u ABecu, negrjese 2 njih me pregledalo i tesko je jako tesko, morat cu donjet odluku :-(

ako ti ikako mozemo pomoci, tu smo. sve mislimo na tebe

ne znam sta da ti kazem [sm=smiley13.gif]

otkucaji -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 19:03:56)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Mislim na tebe i molim Boga da ti olaksa u ovim trenucima, da tvoj bol ucini podnisljivim i da te nakom svega OBRADIJE I USRECI!!!

elalea -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 19:14:22)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] andi tesko je nema sta al budi jaka i moras dalje svi mi imamo neka losa iskustva bar su ti rekli sta je i kako je a meni su rekli da je sve ok pa ja rodi svoju EMU mrtvu molim te skupi snage i samo saburi to ti jedino mogu reci.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] o ostalom je suvisno i govoriti.cuvaj se

Mrvica_83 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (6.4.2013 19:28:21)

Mila Andy [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Toliko mi je zao da se to rijecima ne da iskazati .. Sve sam se nadala da ces javiti kao i za DS da je sve ok i operabilno .. U ovim teskim momentima i iskusenju u mislima smo uz tebe .. Molim Boga da ti olaksa i da ucini malo podnosljivijim breme koje ti je na dusi !!!! Ljubim te i grlim mnogo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ljiljo -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (8.4.2013 13:47:52)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Tu smo za tebe

BebeLina -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 17:38:45)

Mislim da je Život namjerno sve muke koje može donijeti strpao u mojih 20 i kusur godina...I neka je... Jer sada, kad su sve te muke iza mene, ja živim život kakav sam oduvijek željela, imam svoj mikrokosmos koji je uređen po pravilu ravnoteže i sloge.. I lijepo mi je.. Hvala Allahu...
Čitav život se pripremam za ulogu majke. Učila sam od najbolje na svijetu. I pokrala sve recepte za to. Kad mi se ukazao plusić, sjedila sam na jednom mjestu satima i razmišljala o svim divnim stvarima koje će zajedno sa mojim stomačićem rasti u meni, oko mene... Slijedi standardna priča o sreći, suzama radosnicama, mirnoj, lijepoj, "školskoj" trudnoći... Sedmice su sporo tekle. Nikad da se udebljam.. Nikad da mi noge nateknu, da me leđa zabole, pa da imam na šta da kukam, kao i svaka trudnica :)
Uživala sam u svojim, prerano kupljenim trudničkim haljinama, gaćama "za duboku vodu", grudnjacima.. A moj muž je uživao u onom što je u te grudnjake išlo ( :)) XXXL :)

Prije 10 dana smo se spremali na redovan UZV... Pa da saznamo hoće li biti dječak i nositi ime koje sam ja odabrala ili djevojčica i nositi ime koje je izbor moga muža. Noć prije tog datuma, tačnije 11.07. prokrvarila sam.. U bolnici mi rekoše da srculence ne kuca već dvije sedmice. Brodolom u meni... Plakala sam cijelu noć... Olakšala sebi... U petak, 12.07., crvenim markerom obilježen dan na našem životnom kalendaru... Radili su mi kiretažu, pod općom anestezijom. Moja Mrvica više nije bila ispod moga srca, u mom stomaku. Tješile su me moje "cimerke".. Jedna sa vanmateričnom trudnoćom, druga sa miomima u maternici, trea sa 12 litara vode u stomaku, etvrta sa menstruacijama koje su lijekovima morali izazivati, pa prekidati.. I tad sam ustala iz kreveta. Ja sam zdrava elhamdulillah, mlada sam... Zar da plačem zbog onoga što mi je Allah odredio? Zar da kukam, a On zna šta je najbolje za mene... Zar da me tješe one koje su u težoj situaciji od moje... ? Drage žene, ja sam osjetila, bar na tren šta znači biti majka... Moja Mrvica je bila zaštićena mojom utrobom 15 sedmica.. Treba mi snaga za dalje. Moram stajati na nogama i vjerovati da će me Allah opet počastiti tim osjećajem.. I moje srce puca.. I moja duša jeca, ali ja moram dalje... Ja želim dalje. Znam da svako nosi svoj bol na svoj način. Ali toliko se bojim neke depresije, tuge i kočnice u životu, da koristim svu svoju snagu samo da ne padnem na mjestu. Oko mene šapuću da sam još u šoku i da možda nisam svjesna šta mi se desilo. Ali jesam. Ja sam bila majka jedne Mrvice.. Gledala sam srculence, gledala kako sebi pravi prostor u mom stomaku, zbog Mrvice pila mlijeko koje ne volim, jela voće za koje ranije nisam ni čula... I opet ću, ako Bog da... Fizički sam se skroz oporavila, iako je prošlo tek 10ak dana, psihički oporavak će trajati duže, ali ide nabolje...

Samo jedna stvar u svemu ovome me najlakše natjera na suze... Kroz maglu se sjećam svog boravka u bolnici. Dva puta sam bila u toj zgradi, i to u posjeti nekom drugom. Potpuno izgubljena, prestravljena i šokirana, bez pogovora sam slušala doktore i njihove upute, nadajući se da to jeste najbolje za mene. Rekoše mi da legnem na sto. Spremni za kiretažu koju će mi raditi. Stadoh pored stola. Vidim tu je i sivi lonac..hladan, prljav, kao najveći neprijatelj, čeka da legnem, pa da u sebe onako prljavog prihvati nešto što sam ja njegovala svih 15 sedmica... Stojim i gledam... Pogledom tražim nešto mehko, bijelo, čisto, udobno, da obložim lonac, da ubijem ono sivilo, prekrijem hladnoću, dodam nježnost, jer tu će se spustiti moja Mrvica kad njena majka bude u dubokom snu i kad ne bude nikog da se brine za nju. "Dođi dušo, lezi", ponovi nestrpljiva sestra nježno, ni ne sluteći kakva se drama odvija u mojoj glavi.. Legoh.. Zatvorih oči, uplakana jer nisam imala način i mogućnost da svojoj Mrvici budem bolja majka bar taj tren, koji ću i za sebe i za nju pamtiti samo ja...

Maya_K -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 17:44:57)

draga, zao mi je [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
saljem ti milion [sm=smiley31.gif]

damma -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 18:01:12)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
zao mi je..

Sandrich -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 18:08:42)

Zao mi je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] isplakala sam se citajuci ovo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
saljem ti ogroman [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

vila_7 -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 19:21:20)

uh BebeLina znam kako ti je..... i pogotovo taj "lonac" i ja sam bila obratila paznju na njega i cinio mi se ... ne znam ....nekako hladan , neprimjeren, kao da je za smece a ne za izgubljenu bebicu [sm=smiley19.gif]

malenaa -> RE: Srce puca... duša jeca :((( (22.7.2013 19:44:34)

Citajuci prozivljavam opet iznova sve..gubitak moje bebe..mrvice...
I nikad vise nece biti isto,nemoj bjezati od osjecanja..isplaci se..
Ja i danas placem,i nisam ista osoba... i to je nesto moje i nedam nikome...
Zelim ti da se ubrzo radujes plusicu i novoj trudnoci
Ljubim te

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>