registrar -> RE: Trudnoca i porod u Becu, Austrija (22.4.2012 14:52:20)
|
Pozdrav svima i hvala na javljanju. Obzirom da smo ovdje novi, svaki dan ganjamo neke papire pa tako i nisam redovna na forumu. Drago mi je da ste se odazvale i puno ste mi pomogle sa ovim informacijama. Mi trenutno živimo kod rođaka u 2 bez. ali tražimo stan tako da i ne znam u kojem ćemo bezirku završiti. Kao preporuku sam dobila dr. Cornelia Schmeisser i bila sam prije par dana kod nje na pregledu i jako mi se svidjela, blaga, strpljiva, zna engleski jer ja još ne znam njemački. U svakom slučaju mi je dala uputnicu za labaratoriju da uradim pretrage krvi i neke testove koje nisam radila u Sarajevu i preporučila mi je bolnicu Semmelweis U 18. bezirku pa bih sljedeću sedmicu trebala otići tamo da se prijavim. Dinciii, da li bi mogla pitati prijateljicu da li je sina sunetila odmah po rođenju (čula sam da sada to odmah mogu uraditi), gdje ga je sunetila i zna li neko da li se to može uraditi u ovoj bolnici. Ima li neko bilo kakvih iskustava sa ovom bolnicom. Trenutno sam 27 sedmica[sm=duda.gif] pa iako ima vremena, polako da se pripremim[sm=smiley36.gif]. Početkom maja bih još trebala krenuti na kurs njmačkog svaki dan poslije podne pa bih volila kada bismo našli neki stan do tada. Ima li neko neki savjet i sa ovim (traženje stana, preporuka i sl). E baš sam navalila na vas.[sm=smiley1.gif] Hvala vam svima puno u svakom slučaju. Pozzzzzz
|
|
|
|