marijaš -> RE: Trudnoca i porod u Becu, Austrija (23.10.2015 14:21:59)
|
Pozdrav svima! Prvi put sam ovdje, nadam se da neću imati preteška pitanja :) Ispričavam se unaprijed ako sam bila nestrpljiva pa nisam pronašla neki post koji već odgovara na moja sljedeća pitanja. Naime, razmišljam se seliti s obitelji (mužem, dvoje male djece i jednim u trbuhu) u Beč. U Hrvatskoj sam završila fiziku (dipl. ing. fizike) i htjela bih u Beču upisati ili novi master ili doktorat. Prijateljica mi je tamo, upisala je doktorat, i kaže da studenti imaju puno prava, tj. mogu naći lako neki poslić. E sada, mene zanima, što bih ja imala od prava da dođem tamo, upišem doktorat, prijavim prebivalište svih nas i recimo odlučim roditi treću bebu tamo. Jel bi dobila neku naknadu za djecu, za bebu na porodiljnom pretpostavljam da bih. Brine me malo to jer ne znam od čega bi živjeli u početku dok se ne snađemo. Iako tamo imam brata i dva ujaka pa bi bilo lakše, ali ipak sam ja s "prtljagom" pa se ne možemo baš useliti kod nekog, ne bi stali :) Ukratko, zanimaju me ta prava kao osobe koja nije zaposlena tamo, tek je upisala studij, prijavila prebivalište i ima obitelj. Hvala vam puno unaprijed!
|
|
|
|