Anoniman -> RE: Trudnoca i porod u Becu, Austrija (9.7.2012 19:20:32)
|
IZVORNA PORUKA: registrar Drage moje forumašice, Evo mene ponovo ali sada sa drugim pitanjem. Suprug i ja smo se smjestili (konačno[sm=bravo.gif]) u Floridsdorfu i sada tražimo kolica za bebu jer sam 37 sedmica trudnoće. Može li mi neka od vas dati savjet gdje da pogledam neka povoljna, jeftinija kolica i koju varijantu da izaberemo (3 u 1 ili sl) i na šta da obratimo pažnju jer nam je ovo prvp dijete pa se baš i ne razumijemo puno u kolica. Auto nemamo pa smo mislili da ne uzimamo maxi cosi jer ne znam kada ćemo ga koristiti. Je li bolje uzeti samo korpu u kombinaciji sa običnim kolicima koja bi koristili za 6-7 mjeseci. Također nas zanima gdje se može kupiti povoljno oprema za bebu. možda i neki savjet za šta ponijeti u bolnicu - ja ću se abd poroditi u Semmelweis Frauenklinik pa ako neko ima iskustva, please[sm=smiley36.gif]. Svaki dodatni savjet je dobrodošao. Hvala puno i pozdrav svima. dobra klinika , cula sam i meni je preporucili pa sam tamo do 7mog meseca vodila prvu trudnocu aliiiiiiiii posvadih se sa jednim doktorom ( jedan sa uvijenom , smedjom kosom ) nije hteo da me pregleda ( a imali udes manji, ali sam bila zbrinuta za bebu) vec preseko da je sve o.k kad sam pitala kako on to zna da je sve o.k pocela je svadja , na kraju sam ja njega pljunula a on me istero iz ordinacije[sm=smiley4.gif] i tako otisla u Wilhelminenspital , ja sam prezadovoljna tamo sam rodila troje dece , savetovanje u vezi pobacaja i ostalo kunem se u nju za druge ne znam ali Semmelweiss klinika je isto dobra , hvali se vecina sto se tice paketica koji grad bec daje ,, kad se porodis obilazi socijalna radnica sobe , trudnice, pa ko nije ranije prijavio prijavis odmah kod nje i dobijes na lice mesta paketic dolazi jedan dan u sedmici , koji tacno zaboravila sam ali pitas u bolnici uvek ima "nasih" zena u bolnici imas spavacica, gacice za jednokratnu upotrebu , ulozaka, pelena, maramica vlaznih , odecu za bebu to je to sto nemoras, vec ako neces da poneses svoje onda mozes uzeti pribor za licnu higijenu i neki komplet ( ili kako se to zove) u cemu hoces da izneses i bebu iz bolnice sto bude 4ti dan i dobijes lijepi foto bebice koji je slikan odma nakon svoga prvog kupanja dobijes hrpu vaucera , kupona i ostalog a sto se kolica tice najbolje da pratis kada ti dodju kuci reklame , dolaze svaki skoro dan a i ima popusta dobrih pa pratis sta ti se svidja u tvome slucaju ne bih uzimala 3in1 varijantu a mozda da obratis paznju da nicu mnogo siroka da mogu da pasu i one starije tramvaje [sm=smiley1.gif] eto , valjda sam malo pomogla [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|