Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma kakva hitna, eno spava sa mm već 2h Znaš da su to rijetki momenti, ne bi ih prekidala Noću uopšte ne kašlje niti ima bilo kakvih smetnji, ni nosić ne curi. Htjela sam se sa vama posavjetovati da li je ovaj kašalj (zbog dužine trajanja) ipak za doktora. Hvala vam punoooooooo na savjetima, sutra ću ga odvesti da sam mirna.
Je li dovoljna pumipca za čišćenje malog nosića? Ja stalno čitim malenom nosić tom pumicom pogotova sada kakao mu je stalno začepljen, on hropti kašlje ma užass..... Izgleda da pumpica nije dovoljna jer osjetim da mu je i dalje začepljen nosić...postoji li još nekih gadgeta, šta je najbolje???? Help!!!!!
Je li dovoljna pumipca za čišćenje malog nosića? Ja stalno čitim malenom nosić tom pumicom pogotova sada kakao mu je stalno začepljen, on hropti kašlje ma užass..... Izgleda da pumpica nije dovoljna jer osjetim da mu je i dalje začepljen nosić...postoji li još nekih gadgeta, šta je najbolje???? Help!!!!!
koja je pumpica... meni ni nuk ni chiko nisu dali efekat kao bay vac.....
Ninushka, draga, nije dovoljno samo cistiti nosic ako je zacepljen... Mi smo koristili efesol kapi, isto je fiz otopina, samo malko jaca.. takodje, za zacepljen nosic, nama je spas bio luk... crveni luk ne cistis, nego samo popolovis ili na 1/4 i iznad glave u kreveticu ili gdje spava beba stavis... posebno u ovom zimskom periodu treba voditi racuna o vlaznosti prostorija.. dakle, obavezno na radijator, sporet ili dr grejno tijelo staviti posude sa vodom.. najbolje je staviti i kesicu kamilice..
evo ti tema http://www.ringeraja.ba/forum/Babyvac/m_173286/tm.htm bilo je u apotekama sarajevo po cijeni od 45 Km...a ima naša forumašica mama2009 ( vidjet ćeš na temi) po 30 Km iz slovenije jedna naša kolegica nam dobavlja.... javi se mami 2009... babyvac je spas
Bili smo na kontroli, pluća su čista , grlo nije upaljeno. Pošto kašlje, dala nam je sirup Macropen da pije jednom po 8 ml., uključila mu jednu inhalaciju i da sutra dođemo da vidi da li ima potrebe za još jednom. Eto ga, sad sam mirnija. E da, pregledala ga dr. Gutošić koja mi je, inače, super dr., odmah iza dr. Vuković tako da vjerujem da mogu biti mirna
Bili smo na kontroli, pluća su čista , grlo nije upaljeno. Pošto kašlje, dala nam je sirup Macropen da pije jednom po 8 ml., uključila mu jednu inhalaciju i da sutra dođemo da vidi da li ima potrebe za još jednom. Eto ga, sad sam mirnija. E da, pregledala ga dr. Gutošić koja mi je, inače, super dr., odmah iza dr. Vuković tako da vjerujem da mogu biti mirna
Nama je dr prepisala 2ml Klomax sirupa 2 puta dnevno (kao ima malo bronhitisa), i to mu dajem već od subote i primjećujem da mu je bolje, ovaj sirup je na penicilinskoj bazi, ima li neko iskustvo sa ovim sirupom????? (bebi su tek 4 i po mjeseca)
Pored toga dajem mu bisolex kapi od srijede, sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti.....
Nama je dr prepisala 2ml Klomax sirupa 2 puta dnevno (kao ima malo bronhitisa), i to mu dajem već od subote i primjećujem da mu je bolje, ovaj sirup je na penicilinskoj bazi, ima li neko iskustvo sa ovim sirupom????? (bebi su tek 4 i po mjeseca)
Pored toga dajem mu bisolex kapi od srijede, sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti.....
Moja je cura pila sa 4 i pol mjeseca pencilniski sirup...alkaloid skoplje znam da je bio...al mozak mi malo prenapregnut pa se ne sjećam naziva. ja imama iskutvo da su pencilnski sirupi moj djevojčici najbolje i pomogli sa brohitisom.
Moja je cura pila sa 4 i pol mjeseca pencilniski sirup...alkaloid skoplje znam da je bio...al mozak mi malo prenapregnut pa se ne sjećam naziva. ja imama iskutvo da su pencilnski sirupi moj djevojčici najbolje i pomogli sa brohitisom.
ma obična je pumpica mislim da je dm-ova, sutra odmah u potragu za baby vac...gdje se to kupi???
Idacha, imam jedno eterično ulje pa ću probati i s tim i lukom...Hvala svima!
evo ti tema http://www.ringeraja.ba/forum/Babyvac/m_173286/tm.htm bilo je u apotekama sarajevo po cijeni od 45 Km...a ima naša forumašica mama2009 ( vidjet ćeš na temi) po 30 Km iz slovenije jedna naša kolegica nam dobavlja.... javi se mami 2009... babyvac je spas
nabavljen baby vac....Čudo!!! Sad ću da vam se pridružim u reklamiranju!
B opet kašlje. Zrelo kašlje, ne tako često, možda 5x tokom dana. Ja ga ne bih vodila dr., dajem mu ove domaće preparate. Eh sad, interesuje me uloga svinjske masti Imam svinjsku mast, da li ona pomaže kod kašlja, da mu večeras stavim na pluća Je li neko ima iskustva sa svinjskom m.?
Namazes je na pluca u tankom sloju, stavis lanenu krpu preko ako imas a ako ne onda novinu (oslobodnje, avaz nije bitno , SALIM SE) i izbusis je dobro...
ni slucajno novine,zbog olova. uzmes jednu pamucnu krpicu,tetra pelena podjeli na 4.namazes je tanko i malo zagrijes,stavis na prsa.ja recimo samo stavljam kad spava.i onda otprilike svaku drugu-trecu noc namazem jos malo masti,a ostalim danima samo zagrijem,i jako je bitno da je to sve jedna krpice koje se kasnije zove lojanica
naime mi imamo onu najgoru hinjsku temperaturu 37,8...probali smo sa apracetamolom nista,dokktor nam je dao 5 ljekova/antibjotika...reko je 2 rezervana vise neznam ni sta mi je sve oispricao zna li ko za sta je sve LORATADIN ALKALOID OSPEN 750,PHOLCODIN,FEBRICET,IBUPROFEN...ZA STA je sve poojedinacno da mi neko kaze,kod nas je kasalj,nos curi,temperatura.malaksalost...molim vas da mi neko objasni ja ovo bas nista ne kontam,cak ni ova upustva
naime mi imamo onu najgoru hinjsku temperaturu 37,8...probali smo sa apracetamolom nista,dokktor nam je dao 5 ljekova/antibjotika...reko je 2 rezervana vise neznam ni sta mi je sve oispricao zna li ko za sta je sve LORATADIN ALKALOID OSPEN 750,PHOLCODIN,FEBRICET,IBUPROFEN...ZA STA je sve poojedinacno da mi neko kaze,kod nas je kasalj,nos curi,temperatura.malaksalost...molim vas da mi neko objasni ja ovo bas nista ne kontam,cak ni ova upustva
za temperaturu. ja mislim da je ospen antibiotik haman ili se varam .... Za ovo ostalo neznam .Kako ti on nije objasnio zasto je sta i kako ide
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.