|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
2.1.2011 11:23:50   
R&T@
Caj od luka je dobar ako je kasalj sazrio...
a nemoj da te brine sto ne zna iskasljati...ili ce povratiti ili napuniti pelenu...

Sirup od lovora ja svojima dajem samo kad je suh kasalj...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 826
2.1.2011 11:32:21   
Malenaoduvijek
ma mene brine ovaj nadrazaj, posto je zrak suh od grijanja iako ima voda na peci plinskoj on se bas ruzna zakaslje.mogu li mu za to nesto dati.on rado pije ovaj caj od luka ali imam osjecaj da mu on jos vise provocira kasalj

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 827
2.1.2011 11:49:15   
R&T@
Hanady je nedavno pisala da moze i caj i sirup.

Pokusaj razgraniciti: ako mislis da treba jos iskasljati, onda caj od luka, recimo ujutro.
Ako treba smiriti suh kasalj, onda sirup od lovora, recimo pred spavanje.

Za vlaznost u sobi zene iskuhavaju kamilicu ili kapaju curukotovo ulje...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 828
2.1.2011 11:55:48   
Malenaoduvijek
hvala tajra puno, stavicu sad kamilicu obavezno.a dacu mu onda popodne malo sirupa, samo mi je bilo bitno da znam da smije oboje da se kombinuje.
hvala jos jednomuser posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 829
2.1.2011 13:20:08   
Medić*
ja svom malenom jutros napravila caj od luka i jabuka, kasljuca pomalo, vidim da ima slajma, pomijesala sa sokom i dalu mu, cim je popio odmah je sve povratio u mlazu, da li da mu nastavim davati opet, da napomenem kasljuca s vrema na vrijeme ne stalno user posted image  

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 830
2.1.2011 14:22:02   
škorpija
i mi smo prehalđeni, kaže dr, da je alergijska reakcija na smog i da idemo na planianu, pobogu kako ću na planinu -10user posted image .
a u vrazovoj djece milion, to nije normalno kolika je gužva, mi dobili inahalacije i odmah je značajno bolje

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 831
2.1.2011 14:23:08   
škorpija
Za vlaznost u sobi zene iskuhavaju kamilicu ili kapaju curukotovo ulje...

ja za vlažnost kapam ulje eukaliptusa, a ima i ćurkotovo, ne znam je li bolje to iliuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 832
2.1.2011 14:26:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

i mi smo prehalđeni, kaže dr, da je alergijska reakcija na smog i da idemo na planianu, pobogu kako ću na planinu -10user posted image .
a u vrazovoj djece milion, to nije normalno kolika je gužva, mi dobili inahalacije i odmah je značajno bolje

moja mama jucer otisla na savnike...danas je valjda oblacno...a kaze jucer sunce...toplije nego u sa

ne morate na vrh jahorineuser posted image ...otidjite na manju nadmorsku...ili cak juznije ako imate par dana odmora i para

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 833
2.1.2011 14:29:12   
škorpija

IZVORNA PORUKA: dadada

moja mama jucer otisla na savnike...danas je valjda oblacno...a kaze jucer sunce...toplije nego u sa

ne morate na vrh jahorineuser posted image ...otidjite na manju nadmorsku...ili cak juznije ako imate par dana odmora i para

a mi baš na jahorni bili prošli vikend i smrzli se ko puser posted image , ne bih više, ne znam kakve su bijambare u oivo doba godienuser posted image , ali svakako sutra radim tako da mu nema iz ovog smoga narednih 10 dana

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 834
2.1.2011 14:33:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

a mi baš na jahorni bili prošli vikend i smrzli se ko puser posted image , ne bih više, ne znam kakve su bijambare u oivo doba godienuser posted image , ali svakako sutra radim tako da mu nema iz ovog smoga narednih 10 dana
pa nije ni cudo sto ste se smrzliuser posted image ...gore se ide na skijanje a ne u setnjuuser posted image
za bijambare nemam pojma..nisam nikad bilauser posted image ...vjerovatno je lijepo...iznajmite kolibicu

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 835
6.1.2011 9:24:24   
Lady26
Moze li link ili recept za caj od luka i jabuka plizzzz?! Hanadyyyyyyy user posted image

Je li Lana mala za taj caj i koliko ga smije popiti? Jutros je krenula kasljati ali bas pravo, osjetim da ima slajma, valjda joj se iz nosica spustilo u grlo....a ja na poslu, hebem ti posao...
Dali su joj sirup CEFACLOR za upalu grla i kapi za nos

< Poruku je uredio Lady26 -- 6.1.2011 9:28:51 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 836
6.1.2011 9:29:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

Moze li link ili recept za caj od luka i jabuka plizzzz?! Hanadyyyyyyy user posted image

Je li Lana mala za taj caj i koliko ga smije popiti? Jutros je krenula kasljati ali bas pravo, osjetim da ima slajma, valjda joj se iz nosica spustilo u grlo....a ja na poslu, hebem ti posao...

ja sam nekad daavno copy pastela ...evo ti pa spremi na komp

4 glavice luka crvenog prokuhati sa 4 jabuke ( luk oguliti jabuke ne) kad prokuha kuhati još 8-10 min i procjediti i dati djetetu da pije 2-3 puta dnevno. Ovim cajem su u bolnici u Igalu ljecili djecu i mojoj curici je bolje. Kod nas doduše ima genetskih predispozicija za te plucne i brohijalne probleme pa sam ja pažljiva i u odabiru prirodnih lijekova radi alergija i astme sa muževe strane ali pored ovoga jako dobar sirup koji smiruje kašalj bolje od svakog kupljenog ( 100%) je
8 listova lovorovog lista + 250 gr smedeg šecera prokuhati sa onoliko vode koliko treba da se šecer pokrije u šerpici i to kuhati nakon prokuhavanja 3-5 min. procjediti i piti supenu kašiku ujutro i navece. Odrasli mogu i 3-4 puta dnevno,. u ovaj sirup se može umješati i med ali u vecini prirodnih sirupa koji su na bazi meda a za djecu su je zamjena smedi šecer.

razrezan luk u sobi je jako dobar olakšava disanje a pored toga obavezno ako vam je centralno grijanje u kuci-stanu na radijator staviti posudicu sa vodom najbolje kamilicom. za malu djecu nema potrebe kapati etericna ulja a za onu stariju do 1 godine eukaliptus, ulje mente i lavandino ulje je najbolje za osvježenje isšenog prostora u sobi.

Nosici koji sure - nama pomaže baby -vac ali od svih kapi koje smo koristili najbolje je koristiti otopinu šljeza u mlakoj vodi ( samo se potopi i odstoji bez kuhanja) s tim da ovo nesmije biti korišteno više od 4-5 dana pa se radi pauza jer šljez može
osštetiti sluznicu.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 837
6.1.2011 9:31:25   
bebacha
strana 12

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 838
6.1.2011 9:31:59   
bebacha
ma nija Lana mala za njega.moj Alen ga pio s 4 mjesca

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 839
6.1.2011 9:32:38   
Lady26
user posted image user posted image user posted image user posted image si, hvala puno, sad cu zvati mm da teti kupi sta treba i neka joj skuha, sljez sam kupila juce (namjenila ga za nosic a sve su prilike da ce ga piti za kasalj user posted image )

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 840
6.1.2011 9:34:26   
Anoniman
Sljez se pije ako je suv kasalj.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 841
6.1.2011 9:40:23   
Lady26
Ok hvala...
Je li bitno koliko vode ide za ovaj caj? I ja puno pitam, ali hvala Bogu pa mi nije prije trebao tako da ne znam, ne bih da pogrijesim

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 842
6.1.2011 9:41:23   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

user posted image user posted image user posted image user posted image si, hvala puno, sad cu zvati mm da teti kupi sta treba i neka joj skuha, sljez sam kupila juce (namjenila ga za nosic a sve su prilike da ce ga piti za kasalj user posted image )

evo recept si dobilauser posted image
a smije ga piti regularno ne brini...
moja farah ga pila od 4 mjeseca na kašikuuser posted image

bolje on nego antibiotik d aje pila tada jedan za drugim da saniramo brohitisuser posted image

vode...prelij sa cca.pola litra vodeuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 6.1.2011 9:42:17 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 843
6.1.2011 9:47:41   
Lady26
Hvala hvala user posted image ...sad sam zvala mm da kupi jabuke i odnese teti da joj to skuha...dusa draga jutros kad se zakasljala pocela plakati, jer nikad nije ni kahnula u ovih godinu dana... rekla sam nek razreze jabuke a luk onako samo da oguli i ubaci.
a veceras cu pokusati i to sa lukom u toku spavanja, mada ce smudit i meni iznad glave al sta da se radi user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 844
6.1.2011 9:56:16   
Adana
Pitanje za iskusnije mame, da li ima potrebe Asji da dajem ijedan od gore navedenih cajeva, i koji?
Ona ne kaslje konstantno, nema nekih napada kaslja. jednostavno se povremeno nakaslje i to je sve.
Prije par dana je kasljucala suho, sada kada se nakaslje kao da ima slajma.
Da li da joj dajem sljez, ili sirup od lovora, ili ipak ovaj caj od luka i jabukla?
I da, ona je vec par dana malo promukla...
Hvala! :)

< Poruku je uredio Adana -- 6.1.2011 9:58:44 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

Neposredna veza do poruke: 845
6.1.2011 9:59:43   
Hanady RR
ta promuklost može biti rezultata blagog laringitisa....
u tom sličaju čaj od luka i jabuke je dobar ako osjteiš da ima šlajma...neka izbaci da se ne upali u plućima.

A skuhaj lovor i šećer i daji joj kao i svaki sirup koji kupiš u apoteci...
on je dobar za suzbijanje suhog kašlja i regeneraciju grla i sluznice.

Ako sada malo kašljuca to se može povećati...nažalist takav je virus sada na snazi...2-3 dana kašljucaju pa se sve to ond ai zakomlikuje...upla agrla bez ture daju antibiotik, pa onda tura , piješ antibiotik a ne pomaže kokad je virus i tako u kruguser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 846
6.1.2011 10:02:59   
Adana
Hvala ti user posted image

Pa ona je prehladjena vec nekih 7-8 dana... Sve je pocelo zacepljenim nocicem i povremenim kasljucanjem i blagom temp. samo uvece prva 2 dana.
Onda se sve smirilo sem nosica, da bi prije nekih 3 dana opet dobila turu, trajala je po citav dan, i evo vec je 3-4 dana promukla. user posted image
I sada kada se nakaslje sigurno ima slajma... Juce nije imala turu, vidjecemo danas...

I ja kontam da je mozda laringitis, cekam da s eprobudi da cujem kako govori i da se malo nakaslje...

Neposredna veza do poruke: 847
6.1.2011 10:06:57   
Hanady RR
ma virus je takav...miša mu....user posted image

probajte čajevima...
pokušaj malo da inhaliraš sobu kamilicom u kojoj boravi...u tu vodu stavi kašiku i sode bikarbone...
to je dobro za laringitis....

a nosić znaš i sama...higijena bitna....

ako se nastavi sa turom bogami otići pedijatruuser posted image
ja nisma zagovornik pedijatra al meni se iskusnoj mami sa brohitisom nedavno desilo d anisma ničim posumnjala da ona teško diše.
Ja je odvela radi onoga osipa a njoj utvrdiše opstrukcijuuser posted image
elem kažem ti sad je takav virus ja prosto više ne znam kako se ponašati u trenutkuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 848
6.1.2011 10:11:23   
Adana
Hvala na savjetima!

Kazem ti imala je turu 2 dana, pa je juce nije imala nikako. Pipala sam je i mjerila joj turu tokom noci i jutros i za sada je OK.
Naravno ako se opet vrati pravac dr.
Mada me sve strah da sta ne pokupi dole u onom domu zdravlja...

Hvala jos jednom!

Neposredna veza do poruke: 849
6.1.2011 17:56:23   
Lady26
ja dosla sa posla i imam sta da cujem, Lana totalno promukla i kaslje nevjerovatno user posted image ...
Ja kad tetu pitam kad nazovem, kaze nije kasljala i sve ok, ne brini, dodjem kuci ona promukla i kaslje kao kakav stari pusac...
I kaze da joj je rucak povratila, ja joj kazem vjerovatno je od caja, kaze ne nego se prejela...
HB ja sam sutra i za vikend s njom pa cu malo bolje upratit, a mislila sam je ujutro opet pedijatru, brine me ovaj kasalj, nemamo iskustva s tim...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *