|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
23.12.2010 23:51:09   
new mama
Ja sam tako par puta pokusala bez antibiotika,ali jednostavno ne ideuser posted image ,samo se pogorsa situacija,ili grlo bude previse upaljeno pa ne ide prirodnim putem,ja vise ne znam,ili njoj se samo povecava tura,tako da mora antibiotik piti,a vise mi je muka od njegauser posted image
Mub@by odvedi malenu kod dr. obavezno da je poslusa,ako joj skripi u prsima i ako kaslje,ne bih da te prepadam,ali sto je sigurno i neka je dobro poslusaju,a ako bude sumnje neke obavezno uradi snimak pluca,a da li je ona imala ikako turuuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 801
23.12.2010 23:52:26   
Anoniman
I ja rado ne bih joj dala antibiotik, ali posle te hronicne upale usiju sa totalnim ostecenjem sluha koju jos lijecimo uvijek. kad dijete dobije temperaturu ja se uspanicim da se vraća na staro. Jedino prvi put kad je Ani dr dala antibiotik, kao upaljeno grlo ja joj nisam dala. Ujutru se samo probudila sa temperaturom i odvedem je ona kaze grlo, ali daj nalaze i leukociti vrlo, vrlo malo poviseni. Ukljuci antibiotik, ali ja iz iskustva znam da djeca kad vriste puno i placu prilikom vadjenja krvi leukociti mogu da skoce i za tri podioka vise. dosli kuci od dr dijete nema temperature i kao novo. Svaki dr put sam joj dala iz tog straha i panike, jer sve kontam mala je ne zna da kaze boli li je sta.

< Poruku je uredio jelenaT -- 23.12.2010 23:54:33 >

Neposredna veza do poruke: 802
23.12.2010 23:56:50   
myb@by
Imala je prekjuce temperaturu 38.5, cim je popila panadol tura je spala, ali s ei vracala taj dan i tu noc. Kasnije nije bilo ture. Juce je bila ok, ali danas kaslje cijeli dan i nosic curi. Nece da spava. user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 803
24.12.2010 0:02:57   
new mama
IZVORNA PORUKA: myb@by

Imala je prekjuce temperaturu 38.5, cim je popila panadol tura je spala, ali s ei vracala taj dan i tu noc. Kasnije nije bilo ture. Juce je bila ok, ali danas kaslje cijeli dan i nosic curi. Nece da spava. user posted image user posted image

Ma ne znam ja bi je odvela dr. za svaki slucaj,kod mene A je samo jedan dan imala turu kad je bila ona upala i dr. joj da da pije pancef i ona se osula i u medjuvremenu nije bilo vise ture i mi joj nismo davali,ali kad smo otisli na kontrolu  za dva dana dr. dala da se uradi snimak pluca,jer je njoj na prvom pregledu bilo sumnjivo i otkriju joj upalu,zato ti kazem oodvedi je da si mirnija...sretno i bice dobro aBduser posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 804
24.12.2010 0:05:47   
myb@by
Ma naravno da cu je odvesti, odmah ujutru. Ja ne znam ni kako vise funkcionišem user posted image user posted image user posted image user posted image , ili je bolesna, ili su zubi ili je super zdrava ali proživljava dan. Sve faza za fazom user posted image user posted image user posted image . Do kad više user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 805
24.12.2010 0:07:03   
new mama

Ma naravno da cu je odvesti, odmah ujutru. Ja ne znam ni kako vise funkcionišem user posted image user posted image user posted image user posted image , ili je bolesna, ili su zubi ili je super zdrava ali proživljava dan. Sve faza za fazom user posted image user posted image user posted image . Do kad više user posted image

Ma razumijem te,ali tako je to to,valja nam se boriti,javi se sutrauser posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 806
24.12.2010 20:59:46   
myb@by
Išli smo danas kod doktora. Kaže čista pluća, grlo nije upaljeno user posted image user posted image . Dr je rekla da je virusno i da nije za antibiotika user posted image user posted image user posted image , ali da pratimo stanje jer kod malih beba to zaces pređe u infekciju. Nadam se da danas u DZ nije pokupila kakv opasniji virus. Dr nam je dala neke vitamine i savjetovala nam kapi za nosic i da nastavim sa cajevima koje je preporucila naša Hanadyuser posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 807
24.12.2010 23:26:13   
new mama

Išli smo danas kod doktora. Kaže čista pluća, grlo nije upaljeno user posted image user posted image . Dr je rekla da je virusno i da nije za antibiotika user posted image user posted image user posted image , ali da pratimo stanje jer kod malih beba to zaces pređe u infekciju. Nadam se da danas u DZ nije pokupila kakv opasniji virus. Dr nam je dala neke vitamine i savjetovala nam kapi za nosic i da nastavim sa cajevima koje je preporucila naša Hanadyuser posted image user posted image

Mila bas mi je drago da je sve okuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 808
24.12.2010 23:27:48   
myb@by
new mama user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 809
26.12.2010 9:02:47   
shejla
i mi smo se prehladili user posted image  Preslo joj od mene.... ja sam kasljala i nos mi curio par dana, nisam imala temperaturu. A Lamija sinoc imala malu, 37,7. Dala sam joj Paracetamol i nije se vracala tokom noci... Kaslje i kise, pa izbaci kroz nos sve user posted image ... Nisam joj davala nista... ne znam da li da idemo doktoru ili.... kakvi su to cajevi koje je Hanady preporucila...za sta su???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 810
26.12.2010 10:35:31   
chantal
I mi smo bili prehlađeni prošli mjesec,bez temperatrure,ali užasno je kašljala i nosić joj curio.Nisam je vodila pedijatru,jer sam htjela izbjeći antibiotik koji nije bio potreban,a znam da bi jojh ga prepisao,nego sam joj fino kuhala sljez,sreća voli čaj,i davala joj sirup od smrekinih vršaca,i puno domaće pileće supic.Ako vjerujete da je za dan 4 puta povratila šlajm,i nakon 4 dana dijete ozdravilo.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 811
26.12.2010 11:17:33   
Mya_81 RR
Shejla, čajevi su za izbacivanje šlajma. Svakako ih možeš dati, da ga izbaci van, a ne da se spuste na pluća.

Nama je nosić začepljen od sinoć. Je li tu pomaže sljez da ukapam, jer jedva izvučem sa baby vacom.

Kišemo, a s temp. se borimo već treći dan user posted image

Ona je sva iscrpljena, oči kad joj vidim sve me tuga uhvati user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 812
26.12.2010 11:30:40   
Ivona
Mya,nama je puno pomoglo inhaliranje na morsku sol.Prokuhas veeeliku serpu vode,dodas dosta morske soli u nju da se otopi,pa onda kroz igru da mrvica to malo udise.
Mi stavimo serpu na malu stolicu na pod,pa se pokrijemo svi zajedno (i neka lutkica naravno ;o) peskirom i udisemo po 15-tak minuta.
Poslije toga joj spricnes AquaMaris ili neku drugu fiziolosku otopinu i onda izvlacis,kad sve to malo popusti.

Samo nemojte brzo poslije toga izlaziti vani,da se jos gore ne prehladite....

Brzo ce ta zlocesta tura proci,a onda je sve nekako lakse.user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 813
26.12.2010 11:30:59   
juni
Sve sto ste navele mi smo prosli ovu sedmicu. Jak kasalj, zacepljen nosic i temperatura koja je trajala 3 dana. Pravila sam mu caj od luka i jabuka, pilecu supu, cistila nos sa baby vac i pio je medexov sirup od smrekinih iglica (ovaj sirup je cudo jer se kasalj smanji vec drugi dan). I evo ga ozdravio user posted image samo sto sam ja napola luda user posted image

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 814
26.12.2010 11:37:34   
Anoniman
Draga Mya, meni, ovako posmatrajuci, se sve cini da Minja ima neku bakteriju koja bukvalno bukne s vremena na vrijeme...a koju oni nisu nasli tj. tretirali adekvatnom terapijom...ja bih nakon ove sad prehlade i ture lijekova...nju fino odvela nekom....raspitat se prije toga za najboljeg dr. i najbolju lab. da joj urade pretrage i da to rijesite jednom za sva vremena

ja, iskreno, nasim lab. nista ne vjerujem...iz pouzdanih izvora imam info. da oni uzorke dijele studentima koji onda rade analize tj. uzgajaju bakterije...kako se to vec zove i kako se to vec radi...znam da im je i oprema stara...da rade s mikroskopima iz 1945 maltene...da su prljavi (mislim na mikroskope...a oni se valjda ne mogu cistiti...ili vec postoji posebna tehnologija kako se ciste, a to ovi nasi ne znaju)...

Neposredna veza do poruke: 815
26.12.2010 11:41:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

Draga Mya, meni, ovako posmatrajuci, se sve cini da Minja ima neku bakteriju koja bukvalno bukne s vremena na vrijeme...a koju oni nisu nasli tj. tretirali adekvatnom terapijom...ja bih nakon ove sad prehlade i ture lijekova...nju fino odvela nekom....raspitat se prije toga za najboljeg dr. i najbolju lab. da joj urade pretrage i da to rijesite jednom za sva vremena

ja, iskreno, nasim lab. nista ne vjerujem...iz pouzdanih izvora imam info. da oni uzorke dijele studentima koji onda rade analize tj. uzgajaju bakterije...kako se to vec zove i kako se to vec radi...znam da im je i oprema stara...da rade s mikroskopima iz 1945 maltene...da su prljavi (mislim na mikroskope...a oni se valjda ne mogu cistiti...ili vec postoji posebna tehnologija kako se ciste, a to ovi nasi ne znaju)...

dobro je ovo dadada,rekla slazem se s njom-i ja bi isto ovako uradila mila.
Zao mi M.dusa malauser posted image brzo joj ozdravljenje zelimouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 816
26.12.2010 12:36:20   
Anoniman
Mya nisam bas upucena od kad je Minja bolesna, ali podrzavam dadada sto kaze. Ja sam Ani radila bris grla i nosa i mikrobiologiji na Ilidži i bio je sterilan, posle dva dana uradim privatno i bris ne valja, pedijatar nas opet posalje na Ilidžu dole opet sterilan i onda kad sam otisla da podignem nalaze fino im pokazem nalaz od privatnika koji je par dana prije radjen i oni kao u fazonu dajte jos jednom da uzmemo bris da nam se slucajno greska nije potkrala, mada kao to je nemoguce i uzmu bris i nalaze ne valja. Tako sto se tice mikrobiologije u drzavnoj sluzbi velika nula. Radila sam u laboratoriji i mikrobiologiji i znam ukoliko se zasijavanje brisa u roku od 2-3 sata od uzimanja ne izvrsi nalaz nece biti adekvatan, ko zna, mozda su im uredu reagensi, ali se zasijavanje ne vrsi na vrijeme. 

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 817
26.12.2010 12:43:01   
Mya_81 RR
Dadada, problem kod nas je što se svi ti nalazi briseva i urinokulture rade u jednom labu. Znači, svaka državna poliklinika i privatna šalje uzorek na isto mjesto!

Jedino pretrage krvi i običnog urina privatnici rade u svojim laboratorijima. Vadili krv, L 17, kaže da ima neka upala ali da joj grlo nije toliko crveno da bi joj leukociti bili toliko visoki. Onda uradimo urin da vidimo jesu li slučajno baje, medjutim urin nam je dobar.

Ona je trenutno na antibiotiku, ali s obzirom da ima temp. već treći dan rekla bih da nam ne pomaže.

A ono nedavno kad smo bili u bolnici radili smo bris grla i našli su E. coli na 2 i rekli da se u tako maloj količini ne treba tretirati.

Ma, više nisam pametna.

Mislim da ću je ipak sutra odvesti da uradimo bris nosa i grla za svaki slučaj.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 818
26.12.2010 13:00:18   
Anoniman
Mya,ako malena ima i dalje turu onda vam taj antibiotik nepomaze .

Neposredna veza do poruke: 819
26.12.2010 13:04:01   
Anoniman
Mya pouzdano znam da kod Dr Geže oni u ordinaciji rade bris grla i nosa, ne salju u drzavnu mikrobiologiju, takodje ako ste jedno jutro samo nosili urin taj rezultat nije pouzdan jer bakterije se pritaje, odnesi joj urinokulturu tri dana pa tek ce ti onda biti validan rezultat. 17 leukociti nije strasno visoko, ali nije ni malo s obzirom da se ne zna gdje je zariste.

< Poruku je uredio jelenaT -- 26.12.2010 13:09:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 820
26.12.2010 13:20:25   
Anoniman
dodjite u sa i odradite te nalaze u privatnom labu...ili je odvedi u hr. ili u rs...raspitaj se za najbolji lab na ovim prostorima...pitaj nekog pedijatra...ako ima skucnog prijatelja nekog dr. ili vec...nek te neko uputi gdje i sta...jer moguce da bezveze dijete pije antibiotike koji nece izlijeciti...ja sam Andreja jednom kada je bolestan bio vodila u drzavnu i nikad vise...tamo idemo iskljucivo na vakcinaciju...fakat im ne vjerujem

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 821
29.12.2010 0:09:17   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady

Kako moja mlađa kćerkica ima problem sa bronhitisom od svoh 4 mjeseca ja sam sa narodnim ljekovima u stalnom kontaktu. ona je sada dobro ali radi straha da se isto ne ponovi u težem obliku jer joj često čujem hroptaje u plućima ja pravim čaj od crvenog luka koji ja njoj pomješam sa hipovim voćnim čajem da bi ga lakše pila radi okusa.
4 glavice luka crvenog prokuhati sa 4 jabuke ( luk oguliti jabuke ne) kad prokuha kuhati još 8-10 min i procjediti i dati djetetu da pije 2-3 puta dnevno. Ovim čajem su u bolnici u Igalu lječili djecu i mojoj curici je bolje. Kod nas doduše ima genetskih predispozicija za te plućne i brohijalne probleme pa sam ja pažljiva i u odabiru prirodnih lijekova radi alergija i astme sa muževe strane ali pored ovoga jako dobar sirup koji smiruje kašalj bolje od svakog kupljenog ( 100%) je
8 listova lovorovog lista + 250 gr smeđeg šećera prokuhati sa onoliko vode koliko treba da se šećer pokrije u šerpici i to kuhati nakon prokuhavanja 3-5 min. procjediti i piti supenu kašiku ujutro i naveče. Odrasli mogu i 3-4 puta dnevno,. u ovaj sirup se može umješati i med ali u većini prirodnih sirupa koji su na bazi meda a za djecu su je zamjena smeđi šećer.

razrezan luk u sobi je jako dobar olakšava disanje a pored toga obavezno ako vam je centralno grijanje u kući-stanu na radijator staviti posudicu sa vodom najbolje kamilicom. za malu djecu nema potrebe kapati eterična ulja a za onu stariju do 1 godine eukaliptus, ulje mente i lavandino ulje je najbolje za osvježenje isšenog prostora u sobi.

Nosići koji sure - nama pomaže baby -vac ali od svih kapi koje smo koristili najbolje je koristiti otopinu šljeza u mlakoj vodi ( samo se potopi i odstoji bez kuhanja) s tim da ovo nesmije biti korišteno više od 4-5 dana pa se radi pauza jer šljez može
osštetiti sluznicu.

Moj mali dobrinos ovim stražnim visrusima koji nas napadaju ...sreća moja pilad su sad za sad zdrava...al čudo božije meni se čini kad neko kihne na TV one se razbole :)

ne čaj od šljeza suzbija kašalj...a ona treba da iskašlje
evo ti moj post na nekoj od prethodnih stranica ove teme pa pokušaj sa ovim receptom...moja farah to pije već dugo i evo mi imamo nosić koji curi samo je jednom kahnula al je već 2 puta šlam izbacila

i evo link http://www.ringeraja.ba/forum/m_186307/mpage_3/key_/tm.htm na kojem se pjavljuje ovaj vid virusa kod scudesinog dječaka pa ima savjeta i prijedloga i reakcija isrobanih sirupa i recepata...

Evo ja kopirala da se malo ponovimouser posted image user posted image Sutra kuhamo i taj, hvala hanady bit ce sirupa od svega i svacegauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 822
29.12.2010 10:49:27   
chantal
Mene zanima gdje kupujete lovorov list?Jel svježi ili?
Hvala Bogu sad smo zdravi ali neka se nađe,nadam se da neće naskoro ni zatrebati.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 823
29.12.2010 20:47:37   
sporty mamaa
Ja lovor uberem u basti kod sveki, a imas ga kupiti skoro svugdje.... Hanady koliko vode ide u ovaj sirup s lukom i jabukama. Kod mene jabuke bas povelikeuser posted image

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 824
2.1.2011 11:13:35   
Malenaoduvijek
Imam jedno pitanje, maleni mi je ba gadno prehladjen.Ima temperaturu, nosic mu je zacepljen.ili smo dr, dobili terapiju.zinnat, flonidan, neke pravljene kapi za nos.e sad ja sam mu davala onaj caj od luka i jabuke od Hanady i on kaslje onako sazrio je kasalj, ali on je mali i ne zna iskasljavati.moje pitanje, smijem li mu saa davati onaj sirup sa lovorom i smedjim secerom, jer bas ruzno pokusava da iskaslja ali ne moze.
hajde zenice pomozite, bas mi ga je zao, muci se.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *