|
RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic 29.7.2011 0:28:19
|
|
|
|
MaminaBeba
|
Evo i nas je uhvatila neka glupa prehlada. Nosić pun pun slina, to samo curi, ne mogu nabrisati koliko curi. Rijetko se nakašlje, češće kihne, bez temperature. Okice suzne, krmeljave, duša me moja boli. Ne može da spava od silnih slina u nosiću. Danas sam ga masirala dva puta dr. Thaiss balzamom, davala C vitamin, dosta tečnosti, dvije kašikice sljeza, dosta podoja, fino mi jede. Ne znam da li je od dosadnih zuba, očnjaci zabijelili. Najgore mi je što neda pumpicom da mu priđem. Nekim mukama izvučem pomalo. Da li da ga vodim sutra pedijatru, ne znam ni sama. I da, da vam kažem još jedan recept za izbacivanje šlajma, isto sa lovorovim listovima: *40 lovorovih listova, *10 limuna izrezanih na šnite, *300 gr. šećera (može se dodati i meda), *1l. vode, prokuhati, pa pustiti još nekih 10-15 min. na tihoj vatri da se krčka, davati djetetu više puta dnevno po jednu kafenu kašikicu. Kada smo prošli put imali problema sa šlajmom, nama je pomoglo, moj sin je sve izbacio na kaku.
|