|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
26.4.2011 12:25:06   
mamina princeza
sejla ja kad pijem antibiotik meni se to uvijek desava a mojoj curici se desav d aje nekad boli pupo. nije lose da uz antibiotik se uvijek pije pro life ( ili nesto slicno) regulise crijevnu floru. ja sam jednom pila po preporuci doktorice samo b vitamin sa svakom dozom antibiotika. curici (2 godine i 10 mjeseci ) dajem pro life kad pije antibiotik i tada se vise ne zali na pupu

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 926
27.4.2011 9:50:17   
taurus
joj baš sam se nešto zabrinula
E mi je sinoć kašljala, nije često ali meni dovoljno da se istraumiram
imam  osjećaj da je problem u nosu pa da zbog toga kašlje
inače je vesela, jede, nema turu
kapala sam fiziološku u nos, čistila babyvac-om,  idem napraviti i šljez i namazaću je eukaliptus balzamom
nadam se da će biti ok, jer smo u petak planirali krenuti na put
ako nastavi kupiću i prospan sirup
jesam li nešto zaboravilauser posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 927
27.4.2011 9:55:29   
elmaca
i nama je zacepljen nosic..jedno pitanje..kako vi kapate akvamaris ili fiziolosku...da li ono po par kapi ili njome malo obilnije isperete nosic..cula sam i za jednu i drugu opciju..a ako ispirete nosic u kojem je polozaju beba?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 928
27.4.2011 10:08:22   
taurus
ja ukapavam fiziološku sa špricom, jer koristim onu od pola litre
i beba je u ležećem položaju

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 929
27.4.2011 10:21:50   
elmaca
taurus hvala draga..samo mi jos reci koju kolicinu otprilike,kap-dvije ili vise..vezano za tvoje pitanje jos mi jedino naumpada lagano lupkanje po ledjima ako ima slajma da bi lakse izasao i namociti stapic za usi u maslinovo i malo njime obloziti sluznicu nosa

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 930
27.4.2011 10:23:03   
elmaca
tj.navlaziti nosic maslinovim(ako nisam bila dovoljno jasna)

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 931
27.4.2011 10:27:10   
taurus
ja koristim malu špricu od 2 ml i od prilike pola šprice za obje nosnice

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 932
27.4.2011 21:44:55   
shejla
briss grla i nosa nam je cist....ona jos slini i kaslje zbog slajma koji je davi, pa ima nagon za povracanjem...a ne znaispljunuti...user posted image
u mokraci je sve ok...osim sto ima dosta sluzi...ne kontam sta je to uopce user posted image  i danas se fata dole i place kad piski user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 933
8.6.2011 10:07:15   
tap3ah
Sekica od nepunih mjesec i pol nam je počela kašljati i to najčešće kad se probudi.... imate li kakav mudar savjet ili da idemo odmah pedijatru??

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 934
8.6.2011 10:33:16   
R&T@
Vjerovatno ima sekreta u nosicu, pa se "slije"u grlo...

Meni je pedijatrica s R. savjetovala da joj  kapam  po jednu kap kamilice u svaku nosnicu i pomoglo je...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 935
8.6.2011 10:51:37   
taurus
mi sekret izvlačimo sa babyvac-om, tako da se znatno smanji kašljanje
dobar je i eukaliptus balzam od dr. theissa
kada sam prije par dana svojoj E namazala prsa sa njim za pola sata je povratila šlajm i sve je bilo ok
i narvno neophodna je vibraciona masaža (što češće lupkanje po leđima)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 936
9.6.2011 18:54:24   
elmaca
inhaliraj je malo na kamilicu tj.skuhaj caj i stavi ga negdje blizu bebi pa nek isparava..fizioloska u nosic i naravno lupkanje po ledjima ali je najbolje da ti neko pokaze kako se to radi

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 937
29.7.2011 0:28:19   
MaminaBeba
Evo i nas je uhvatila neka glupa prehlada. Nosić pun pun slina, to samo curi, ne mogu nabrisati koliko curi. Rijetko se nakašlje, češće kihne, bez temperature. Okice suzne, krmeljave, duša me moja boli. Ne može da spava od silnih slina u nosiću.
Danas sam ga masirala dva puta dr. Thaiss balzamom, davala C vitamin, dosta tečnosti, dvije kašikice sljeza, dosta podoja, fino mi jede. Ne znam da li je od dosadnih zuba, očnjaci zabijelili. Najgore mi je što neda pumpicom da mu priđem. Nekim mukama izvučem pomalo. user posted image user posted image
Da li da ga vodim sutra pedijatru, ne znam ni sama. user posted image

I da, da vam kažem još jedan recept za izbacivanje šlajma, isto sa lovorovim listovima:
*40 lovorovih listova,
*10 limuna izrezanih na šnite,
*300 gr. šećera (može se dodati i meda),
*1l. vode,
prokuhati, pa pustiti još nekih 10-15 min. na tihoj vatri da se krčka,
davati djetetu više puta dnevno po jednu kafenu kašikicu.

Kada smo prošli put imali problema sa šlajmom, nama je pomoglo, moj sin je sve izbacio na kaku.

*07.08.2010*
Mamin i tatin princ, blagoslov, život!

*16.03.2013*
Mamina, tatina, bracina princeza, naša druga radost!

(odgovor članu elmaca)
Neposredna veza do poruke: 938
29.7.2011 15:33:17   
virgulina
cula sam da je po nekada dovoljno izrezati crni luk na krupno i u nekom tanjiru ostaviti blizu bebina krevetica , kazu da ocisti nosic
nisam probala , mada , ne moze da skodi iako ce soba da vonja na gulas user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 939
30.7.2011 13:25:48   
MaminaBeba
Evo mene opet. Pomoziteeee... user posted image
Još smo bez temperature, on mi je veseo, dobar, samo što je sekret iz nosa nesnosan. Sad su sline pravo zelene i zrele, oprostite na izreazu, znam da je gadno, ali kako da mu pomognem da to izbaci? Uvela sam mu Bisolvon otopinu, šta je još dobro od ovih narodnih lijekova?

*07.08.2010*
Mamin i tatin princ, blagoslov, život!

*16.03.2013*
Mamina, tatina, bracina princeza, naša druga radost!

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 940
30.7.2011 13:35:56   
bebacha
imas li od koga posudit inhalator.
operil kapi

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 941
30.7.2011 17:59:40   
MaminaBeba
ne bih ga inhalirala, a i nemam od koga posuditi inhalator. user posted image
nešto prirodno mi treba.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 942
30.7.2011 20:16:24   
damma
tako mi je poznat ovaj problem! ušpricaj mu u nos akvamaris ili neku drugu fiziološku otopinu, sačekaj minut dva da mu omekša u nosu, a kupi u apoteci pumpicu za nos, nukove su najbolje, i s tim mu izvlači. kad to središ ušpricaj mu operil za djecu, al njega ne smiješ koristit duže od pet dana. ja bez toga što sam ti nabrojala nisam smjela zanoćit ni osvanit u kući. sad je hb bolje, a mislila sam da nikad neće proć.

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 943
2.8.2011 0:38:42   
MaminaBeba
Evo opet nas. Danas je dječak dosta bolje hvala Bogu. Nismo išli dr; nije imao nikako temperaturu, nije hroptao pa ga ne odvedoh. Evo pet dana je bio prehlađen, strašan sekret iz nosa i neki blesav kašalj, ali ja sam to sve nekako sanirala kućnim metodama. Bijeli sljez, pumpica, balzam dr. Theiss, bisolvon otopina i to je to. Slinice su opet prozirne i dosta ih manje ima, ali održavam nosić prohodnim onoliko koliko mi šef dozvoljava.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 944
19.9.2011 8:23:58   
vila_7
treba mi savjet,iscitacu ja i sta ste pisale prije,ali da i ovako pitam:

Beba od 13 mjeseci kaslje samo po noci,i samo malo ujutro. Inace nema ni turu,ni zacepljen nosic,.....? Do cega moze biti (ne vjerujem ni da je zrak suh jer je cijeli dan prozor otvoren a osjetili bismo i mi), i zanimaju me za sad samo prirodni lijekovi sta bih joj mogla dati ( tipa ono nesto sa secerom , luk kod krevetica,...)

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 945
19.9.2011 8:31:40   
bebacha
moguce je da su zubi pa se sliva pljuvacka i nadrati je a a i moze biti suh zrak jer i zrak vani suh.probaj joj onaj luk i jabuka da iskaslje ako ima sta a onaj lovor i secer pred spavanje da joj smiri kasalj ili  Medexov sirup od borovi iglica

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 946
19.9.2011 8:44:45   
vila_7
pa jeste da joj cetvorke rastu a i trojke sve 4 natekle.  A ako ti nije mrsko daj mi sve te recepte user posted image
Kako luk i jabuka i lovor i secer? A taj sirup jel bas prirodan?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 947
19.9.2011 8:49:38   
DISANA
Mi smo muku mučili sa kašljem. Promjenili smo sve privatne doktore u gradu i za preglede kod istih silu para dali. Sve moguće narodne lijekove probali. Čak je od jedne ugledne doktorice tak kašalj prozvan i alergijski pa smo pili i Flonidan itd.....
Na kraju se vratimo u Brankovac (Centar za djete i majku) i doktorica nam preporuči bris nosa (što se svi ostali nisu sjetili). Nalaz pokaže neku bakteriju koju smo izlječili Geramicin kapima.
Hvala Bogu sada je super a trenutno je sezona ambrozije, suhog zraka i svega što su govorili da joj smeta.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 948
19.9.2011 14:33:19   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: helena_7

pa jeste da joj cetvorke rastu a i trojke sve 4 natekle.  A ako ti nije mrsko daj mi sve te recepte user posted image
Kako luk i jabuka i lovor i secer? A taj sirup jel bas prirodan?

Evo na strani 12ove teme imas post od Hanady, gdje pisu recepti za caj od luka i jabuka, te recept za ovaj sirup.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_126864/mpage_12/key_/tm.htm

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 949
30.9.2011 21:31:29   
lejla80
Zene koliko dugo se smije drzati ovaj caj od luka i jabuka i koliko ga otprilike beba treba dnevno popiti? I jos nesto gdje mogu naci lovorove listove?

2011.
2016.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *