|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
10.3.2011 16:32:58   
emma.L
Febricet je valjda antipiretik, koji kao i svi lijekovi za obaranje temperature ublažava i bolove kod gripe i prehlade, ovaj Pholcodin je za ublažavanje kašlja, Ospen je antibiotik, Ibuprofen je to što jeste i nije mi jasno zašto i on i ovaj Febricet jer mi se čini da imaju isto djelovanje (osim ako to nije taj rezervni), a loratidin znam da je moja drugarica pila za alergije i tek to mi se ovdje nikako ne uklapa?
Iskreno se nadam da će ti netko reći nešto više i pametnije. Ne znam koliko je dijete, ali ja bih malo ipak probrala između svega ovoga ili dobro ispitala zašto je potrebno sve to odjednom. Meni je normalno da se uzima ibuprofen ili paracetamol za temperaturu uz antibiotik, eventualno još nešto za kašalj, ali sve ovo user posted image .
Sretno vam i da što prije prođe sa što manje kemije.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 901
11.3.2011 8:15:34   
taurus
IZVORNA PORUKA: amy09

naime mi imamo onu najgoru hinjsku temperaturu 37,8...probali smo sa apracetamolom nista,dokktor nam je dao 5 ljekova/antibjotika...reko je 2 rezervana vise neznam ni sta mi je sve oispricao zna li ko za sta je sve LORATADIN ALKALOID
OSPEN 750,PHOLCODIN,FEBRICET,IBUPROFEN...ZA STA je sve poojedinacno da mi neko kaze,kod nas je kasalj,nos curi,temperatura.malaksalost...molim vas da mi neko objasni ja ovo bas nista ne kontam,cak ni ova upustva

ospen-antibiotik iz skupine penicilina
pholcodin-antitusik (lijek protiv kašlja)
febricet-paracetamol po sastavu dakle antipiretik (za skidanje temperature) i analgetik
ibuprofen- analgetik, antipiretik
loratadin-antihistaminik (protiv alergije)

u svemu ovome najvažnije je da daješ ospen i to redovno do kraja terapije koja bi trebala trajati minimalno 5 dana

temeperaturu skidaš sa paracetamolom i jedino ako prelazi 38,5 uključuješ i ibuprofen, a do tada nema potrebe za njim, čim tura prestane isključi i paracetamol

pholcodin daješ za suhi kašalj i trebao bi pokazati razultate već za 3 dana jer se radi o lijeku koji djeluje na centar za kašalj u mozgu i važno je da se radi isključivo o suhom kašlju, dovoljno je  da terapija traje 5 dana

loratadin si dobila vjerovatno jer dr.. nije siguran da li se radi o alergijskom kašlju, ali ako pholcodin pomogne u roku od 3 dana nema potrebe da uključuješ loratadin, jedino ako se kašalj nastavi onda daješ po jednu kašikicu loratadina obično 10-ak dana

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 902
13.3.2011 10:07:25   
amy09

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: amy09

naime mi imamo onu najgoru hinjsku temperaturu 37,8...probali smo sa apracetamolom nista,dokktor nam je dao 5 ljekova/antibjotika...reko je 2 rezervana vise neznam ni sta mi je sve oispricao zna li ko za sta je sve LORATADIN ALKALOID
OSPEN 750,PHOLCODIN,FEBRICET,IBUPROFEN...ZA STA je sve poojedinacno da mi neko kaze,kod nas je kasalj,nos curi,temperatura.malaksalost...molim vas da mi neko objasni ja ovo bas nista ne kontam,cak ni ova upustva

ospen-antibiotik iz skupine penicilina
pholcodin-antitusik (lijek protiv kašlja)
febricet-paracetamol po sastavu dakle antipiretik (za skidanje temperature) i analgetik
ibuprofen- analgetik, antipiretik
loratadin-antihistaminik (protiv alergije)

u svemu ovome najvažnije je da daješ ospen i to redovno do kraja terapije koja bi trebala trajati minimalno 5 dana

temeperaturu skidaš sa paracetamolom i jedino ako prelazi 38,5 uključuješ i ibuprofen, a do tada nema potrebe za njim, čim tura prestane isključi i paracetamol

pholcodin daješ za suhi kašalj i trebao bi pokazati razultate već za 3 dana jer se radi o lijeku koji djeluje na centar za kašalj u mozgu i važno je da se radi isključivo o suhom kašlju, dovoljno je  da terapija traje 5 dana

loratadin si dobila vjerovatno jer dr.. nije siguran da li se radi o alergijskom kašlju, ali ako pholcodin pomogne u roku od 3 dana nema potrebe da uključuješ loratadin, jedino ako se kašalj nastavi onda daješ po jednu kašikicu loratadina obično 10-ak dana

DALA SAM joj jednom Ibrufen i tolika groznica je ufatila kad sam uslča da je vidim ja sam se ziva prepala sva se trese ija prestala joj davat,sutra idemo doktoru na kontrolu pa cemo vidjet sta dalje vec 4 dan konstantno ima temperaturu varira najgora ona 37,8.38,5 danas je ko bolja ovo mi se nikad desilo nije ovoliko dana...bas panja i ja i ona smo smorene...vala na objasnjenju draga moja punoo

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 903
14.3.2011 13:52:31   
bebacha
Alen kaslje,onaj dosadni ruzni kasalj.normalno dise,nema temp,nosic malo zeza.e ja vjerujem da je pokupio virus uslijed pada imuniteta zbog pljuskavica.Ajla je isto tako i nju sam izlijecila priridnim lijekovima.e sad mene interesuje dali ja njemu smijem mjesat ove prirodne.da ovaj od luka i jabuke pije kao caj,da mu 2 put dnevno dajem od lovora a 4-5 puta ovaj od hanebanane.dalii bi trebala i prospan mu uvest.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 904
14.3.2011 13:54:23   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: bebacha

Alen kaslje,onaj dosadni ruzni kasalj.normalno dise,nema temp,nosic malo zeza.e ja vjerujem da je pokupio virus uslijed pada imuniteta zbog pljuskavica.Ajla je isto tako i nju sam izlijecila priridnim lijekovima.e sad mene interesuje dali ja njemu smijem mjesat ove prirodne.da ovaj od luka i jabuke pije kao caj,da mu 2 put dnevno dajem od lovora a 4-5 puta ovaj od hanebanane.dalii bi trebala i prospan mu uvest.

meni rekose da mogu te cajeve kombinovati, i sirup, samo da vidim da ako ujutro dajem luk+jabuka da onda navece dajem ovaj lovor pred spavanje, jer luk pomaze da se iskaslje, a lovor smiruje.
a ako ti pije lovor ne treba ti prospan?

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 905
14.3.2011 13:58:37   
bebacha
e hvala.odo onda napravit i lovor pa cu to ostavit za navece jer vec imamo jednu ne prespavanu noc iza sebe

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 906
18.3.2011 12:23:14   
Anoniman
jadrankine kucne carolijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
njoj je mjera bila zdjelica za sladoled
zdjelica suhih smokava(kod nje su bile neke velike pa su 4 stale u zdjelu)
zdjelica šecera
sve preliti vodom da prekrije i to kuhati dok postane sirupasto
nije ograniceno koliko se moze piti.

sad ce repriza in magazina pa mozete pogledatiuser posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 907
18.3.2011 12:24:13   
Hanady RR
user posted image

Hvla noa...zlu netrebalo...al rekoše dobar jeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 908
18.3.2011 12:30:59   
DM

Koji kanal?

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 909
18.3.2011 12:31:58   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: doublemum

Koji kanal?

nova TVuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 910
24.3.2011 11:33:55   
Lady26
Greska :)

< Poruku je uredio Lady26 -- 24.3.2011 11:34:23 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 911
14.4.2011 12:57:35   
vila_7
beba mi kaslje samo po noci-bas se malo zakaslje,ostalih simpoma prehlade ili neceg nema. Zna li neko slucajno do cega bi moglo biti?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 912
24.4.2011 15:48:23   
tijuška
Evo i nas, prva neprospavana noc zbog zacepljenog nosica. Bebica ima 2,5 mjeseca i ima dosta slajma kojeg ne znamo izbaciti. Cijelu noc sam aspiratorom izvlacila pomalo uz koristenje akvamarisa. Nema temperaturu, doji bez obzira na touser posted image , mala ovisnica o memi, ali je jako nervozna,i ne bila sunce mojeuser posted image  puna je slajma.
Jutros smo bile kod pedijatra, izvikli su joj dosta slajma na aspirator i dali su joj jednu inhalaciju, sirup almacin i kapi za usi. Ovo sa kapima za usi mi njie jasno, pregledala joj je usi i rece mozda je i uho boli pa zato place. Ja nisam primjetila da je bole usi, mislim da place zato sto joj taj slajm smeta ustvari sigurna sam da je ne bole usi pa ne znam je li pametno da joj stavljam jos i kapi u usi.

Imate li kakvih prijedloga za taj slajm? I dalje kroistim akvamaris i aspirator, stavila sam je poviseni polozaj sad spava ali osjetim da i dalje hropti dok dise. Na plucima nema nista, kaze pedijatrica.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 913
24.4.2011 17:01:14   
škorpija
tijuška kad se smiri pomjeraj joj uši i provjeri da li je boli, jer će početi plakati. stvarno je bezveze da joj daje kapi zato što MISLI da je bole uši,

žene sa RR kažu da će lakše beba disati ako joj prepoloviš glavicu luka i staviš pored glave, ja nisam probla jer mrzim lukuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 914
24.4.2011 17:11:44   
tijuška
Probala, usi je ne bole to je sigurno tako da joj nisam stavljala kapi.
A luk, prvo sto mi je moja stara majka rekla je bilo upravo to stavi prepolovljeni lukuser posted image . Smijala sam se na hiljadu takvih savjeta al covjek bi sve uradio da dijetetu bude bolje. Nista nije na odmet probati.

Hvala

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 915
24.4.2011 17:58:58   
shejla
drage moje, evo Lamija ima malu temperaturu i slini...nemilice user posted image
Vec smo mi ovo isto prosli, prosli vikend i nismo ni isli doktoru, temperatura sama prosla, ostalo samo malo slinaca u nosu... No medjutim, opet pocela bas puno da slini u petak i hajmo mi reko dokotru... dala nam uputnicu za bris, otisli izvadili, tek u srijedu nalazi user posted image . A dala nam i recept za antibiotik, ako se povisi  temperatura preko vikenda da pocnemo davati, dakle nema potrebe cekati bris ako se povisi temperatura... I tako se sinoc povisila temperatura, kupili taj ceclor (cini mi se)... ali ja ne kontam kako i koliko se daje user posted image user posted image user posted image  Ili sam ja glupa ili sta li ...user posted image

Uglavnom ove njihove mjere po kilogramima su mi nidje veze...na kutiji napisala 3 puta po jednu kasiku - a unutra dosle 2 kasike - velika i mala...od 5 i 2,5 ml.... I sta sad ja da radim, koju kasiku user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 916
24.4.2011 18:25:10   
Mala Selma
dajes 3x po 5ml (vecu kasikicu)

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 917
24.4.2011 18:47:21   
shejla
ali to mi kada sracunam ispadne puno vise od one "preporucene" doze u uputstvu user posted image  (a ako racunam 3 male kasikice, ispadne manje user posted image )

user posted image

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 918
24.4.2011 18:55:06   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: shejla

ali to mi kada sracunam ispadne puno vise od one "preporucene" doze u uputstvu user posted image  (a ako racunam 3 male kasikice, ispadne manje user posted image )

user posted image

kada kažu kašika to je znači mjera od 5ml...to ti je velika kašika...
a ta mala koja je došla to je kažika kojom se daje pola kašike znači 2.5 ml...

ti njoj daješ 3 x po cijelu znači velika kašika koja ti je došla...

ako gledaš uputsvo po godinama ono često varira od do zbog kilae djeteta...
tvoja je cura velika i ona je definitvo za 1 cijele kašek ceklora....
znači 5 ml

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 919
24.4.2011 19:11:10   
ivanasa
drage pomagajte...malenom od juce nosic curi kad skace al zato kad legne spavati katastrofa osjetim da mu stoji slajm izmedju nosa i grla i budi se non stop...ne moze da dise..stavljala sam mu aquamaris u nosic da mu curi a par puta se i nakasljao danas pa kontam dal da mu pravim onaj caj il sta li je vec od luka i jabuka..al ne mogu ga naci ovdje pa ako nekome nije probl da mi kaze kako se pravi i dal da mu dajem?? i pokusat cu mu luk staviti kod glave veceras..jest da mrzim luk i ja necu spavati al svakako ne spavam dvije noci bolje nek on spava..
hvalauser posted image

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 920
25.4.2011 8:59:14   
Mya_81 RR
Čaj od luka i jabuka - skuhaš 4 jabuke neoguljenje i 4 oguljenja luka u vodi dovoljnoj da prekrije to u šerpi. Nakon što prokuha kuhaš još jedno 10-tak minuta. I procijediš. Ja svojoj to miješam s nekim voćnim čajem ili sokom...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 921
25.4.2011 9:07:55   
ivanasa
hvala mya user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 922
26.4.2011 8:50:49   
shejla
da vas pitam... mozda nije bas za ove teme, ali eto...pocelo je sa tempertaurom i nosicem. user posted image

Pijemo Ceclor, pisala sam gore vec o tome... i evo treci dan, pocela je da se fata dole - za koku, i place. Ono bas kao da je zigne, odjednom vrisne i ufati se dole.... je li moguce da je pece mokraca od antibiotika ili... Sutra su nam nalazi brisa, pa cemo odnijeti i mokracu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 923
26.4.2011 10:04:58   
mamabb
Možda je neka upalica pa je peče mokraća, ali bi me čudilo s obzirom da pije antibiotik. Možda taj antibiotik ne djeluje u ''tom'' polju. Sve će biti jasno nakon nalaza u međuvremenu je peri kamilicom i daj joj sok,čaj od brusnice, to je ono što bih ja uradila do doktora. 

04.12.2008.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 924
26.4.2011 10:48:09   
škorpija
šejla,

antibiotik i kod odraslih može razbukatati razmnožavanje gljivice candide, vjerovatno je zato peče, pojačajte konzumaciju jogurta, možda čak i linex kapsule, a ako je baš peče namaži nistatin mast

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *