|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.5.2010 0:36:24   
Anoniman
Ma on kako je propuzao ne staje user posted image  i glava mu je malo, malo pa mokra. I sad kako su topliji dani nakon dojenja glava mokra. A ima puno kosice. Ja mislim da se tako i prehladio.....

< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.9.2010 14:13:57 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 426
29.5.2010 0:39:06   
acudesa
Zakašlje se jer mu šlajm curi iz nosa u grlo...nije to strašno, ali mu prskaj nosić, čisti ga, da mu se ne šlajm je spusti niže

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 427
29.5.2010 0:40:04   
acudesa
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ma on kako je propuzao ne staje user posted image  i glava mu je malo, malo pa mokra. I sad kako su topliji dani nakon dojenja glava mokra. A ima puno kosice. Ja mislim da se tako i prehladio.....

i meni liči na prehladicu, jer nema ture hB

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 428
29.5.2010 0:42:25   
acudesa
IZVORNA PORUKA: nikita

nama je zacepljen nos ima ' dana, isli smo u dr, sve je u redu, obicna prehlada, al nikako da prestane curiti ...

pa pojako, pjestaćeuser posted image ...meni sad nimalo se smeta kad mom malcu nosić curi, samo se temperature bojim, ostalo je podnošljivije...
je li ti dr dao išta za čišćenje ili nije...ma, možda je to mrvičak 

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 429
29.5.2010 0:42:45   
Anoniman
Nema temp. hvala Bogu!
Hvala vam punoooooooo user posted image user posted image
Jeste da mi je drugo dijete ali ne mogu da se opustim nikako!! Vidjet ćemo kakva će noć biti...
Hvala vam još jednom!

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 430
29.5.2010 0:44:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

IZVORNA PORUKA: nikita

nama je zacepljen nos ima ' dana, isli smo u dr, sve je u redu, obicna prehlada, al nikako da prestane curiti ...

pa pojako, pjestaćeuser posted image ...meni sad nimalo se smeta kad mom malcu nosić curi, samo se temperature bojim, ostalo je podnošljivije...
je li ti dr dao išta za čišćenje ili nije...ma, možda je to mrvičak 

Eh tu sam "opuštenija", kad samo nosić curi.
Niki ljubac za druga user posted image

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 431
29.5.2010 0:55:30   
nikita
samo nam je kapi dala i kupili smo baby vac, izlaze i zivi ljudi user posted image  al pipa nikako da se zatvori , al proce ...
ljubim i ja vas i vasu djecicu user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 432
30.5.2010 9:46:47   
Mya_81 RR
Nama je nosić puno bolje user posted image Babyvac je zakon user posted image Baš nas je spasio...

Jučer nakon što sam joj prvi put u krevetić stavila crveni luk, ujutro sam skužila da ga je lizala...smrdilo joj iz usta samo tako user posted image user posted image user posted image user posted image A jutros već nije imala taj poriv user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 433
4.6.2010 9:07:08   
Anoniman
Andrej opet kise i nos mu je zacepljen (nema temp.)...a ja cu da svisnemuser posted image ...najgore mi je sto je prije 4 dana primio mrp, pa me sad panika hvata

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 434
4.6.2010 10:06:58   
Mya_81 RR
Joj, Dadada user posted image Ma, bit će to OK sigurna sam, mada razumijem da si u panici, ali nemoj pretjerivati s previše paničarenja jer će sve biti kako treba user posted image user posted image user posted image

Ovo vrijeme je ludo i nije ni čudo da se dešavaju tako česte prehlade i sve to...

Nama još uvijek curi nosić i nikako da se bar smanji...a pomalo i kašlje...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 435
8.6.2010 9:30:30   
mamana
Koliko dugo traje kašalj kod vaši mališana i da li koristite sirupe za kašalj? Ako ih koristite molim vas da mi napišete koje i da li stvarno pomažu?
Mi se več desetak dana borimo sa kašljom, koji se obično javlja ujutro i nakon što malo duže trči. Prvo je krenul sa nosom, ali smo to uspjeli rješiti.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 436
4.8.2010 9:19:31   
lekica83
Mi nismo jos imali probleme s kasljem ali evo od juce nosic samo curi, nije zacepljen, nema temperature ali nosic curi i stalno kise i onda jos vise curi, kapi bas i ne pomazu jer nos nije zacepljen pa ne znam sta da radim.. Da li je neko imao slicnih problema??

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 437
4.8.2010 9:49:09   
acudesa
mila, nije to ništa strašno, malo se prehladila beba, možda se uznoji, pa se onda lako prehladi..
nemoj je utopljavati, daji čaja toplog, on će malo inhalirati nosić, sve dok nema tempareturu, dobro je...

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 438
4.8.2010 15:53:25   
lekica83
hvala puno, i ja mislim dok nema temperaturu dobro je a sva sreca tecnosti tj caja pije vise nego ikad user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 439
13.8.2010 12:59:59   
Dalila Sa
Molim vas jel ima neko savjet šta za nosić koji non stop curi,znači nikako ne prestaje,strah me da mu ne siđe u pluća.Bio mi je bolestan prošle sedmice imao onaj trodnevni virus,temp preko 39.i hB to predeverali i malo se oporavio i opet nosić počeo curiti i pomalo kašlje.Nebi da ga vodim doktoru jer je u prošli petak dobio antibiotik sumamed i bronhobos za iskašljavanje a u pretprošli petak isto tako antipiotik (zaboravila sam kako se zove)koji mu nije baš pomogao.E sad mi opet puno slini i šta je najbolje da mu dajem da mu to zaustavim,strah me temperature i bronhitisauser posted image , a ako ga odvedem doktoru dat će mu neki treći antibiotik.Bebi je devetnest mjeseci pa mislim da mu kutnji zubići niču pa da je možda i do toga.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 440
13.8.2010 14:59:58   
bananica
ja koristim aquamaris sprej za nos, nama pomogne

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 441
13.8.2010 15:01:33   
bananica
a sto se tice tvog straha da ne sidje na pluca mislim da nemas potrebe brinuti za to.... bolje je kad curi, nece onda na pluca

(odgovor članu sanjica)
Neposredna veza do poruke: 442
13.8.2010 15:02:41   
Mya_81 RR
Dalila, čisti nosić s pumpicom....najbolji je baby vac ako imaš...zaista super stvar i izvuče sve što ima u nosiću user posted image Jedino to i možeš uraditi u ovom slučaju...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 443
13.8.2010 15:07:18   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Molim vas jel ima neko savjet šta za nosić koji non stop curi,znači nikako ne prestaje,strah me da mu ne siđe u pluća.Bio mi je bolestan prošle sedmice imao onaj trodnevni virus,temp preko 39.i hB to predeverali i malo se oporavio i opet nosić počeo curiti i pomalo kašlje.Nebi da ga vodim doktoru jer je u prošli petak dobio antibiotik sumamed i bronhobos za iskašljavanje a u pretprošli petak isto tako antipiotik (zaboravila sam kako se zove)koji mu nije baš pomogao.E sad mi opet puno slini i šta je najbolje da mu dajem da mu to zaustavim,strah me temperature i bronhitisauser posted image , a ako ga odvedem doktoru dat će mu neki treći antibiotik.Bebi je devetnest mjeseci pa mislim da mu kutnji zubići niču pa da je možda i do toga.

Zar su mu dali antibiotik zbog trodnevne groznice????

AKo samo curi nos, drži nos prohodnim.
Ja sam u principu protiv sirupa protiv kašlja, nove studije kažu da u biti ne pomažu.
Ja imam odlično iskustvo sa privatnim pedijatrom u smislu da nikada nije prepisao antibiotik bez brisa i vadjenja krvi.

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 444
16.8.2010 8:36:11   
Dalila Sa
Da dali su mu antibiotik kad je imao trodnevnu gr. jer mu je bilo malo crveno grlo.
Da začepljen nosić ali je i curio,i pomalo je kašljao.Otišla sam do apoteke i preporučili su mi sirup APImed,koji sam uzela i od njega mu je dosta lakše bilo,kroz par sati je prodisao na nos,jer taj sirup sadrži majčinu dušicu koja mu je pročepila.I iskašljao pravo puno šlajma.Ali juče je počeo da kašlje suhi kašalj jer nije imao više šta da izbaci,odnijela sam ga doktoru u vrazovu,dokt. kaže nema upale pluća,nema bronhitisa,grlo nije crveno,po njoj sve uredu,rekla nam je da nastavimo ovaj sirup davati,ako kašalj ne stane onda da radimo nalaze jer možda je upitanju alergija.pa evo od noćas je malo umanjio kašalj,pa nadam se da će prestati,jer kad zaspi onda je najgore tad najviše počne da kašlje.
A tu pumpicu što mi spominjete gdje je mogu nabaviti,ja imam onu malu pumpicu iz DM-a ali ona ništa nemože izvući.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 445
16.8.2010 8:43:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Da dali su mu antibiotik kad je imao trodnevnu gr. jer mu je bilo malo crveno grlo.
Da začepljen nosić ali je i curio,i pomalo je kašljao.Otišla sam do apoteke i preporučili su mi sirup APImed,koji sam uzela i od njega mu je dosta lakše bilo,kroz par sati je prodisao na nos,jer taj sirup sadrži majčinu dušicu koja mu je pročepila.I iskašljao pravo puno šlajma.Ali juče je počeo da kašlje suhi kašalj jer nije imao više šta da izbaci,odnijela sam ga doktoru u vrazovu,dokt. kaže nema upale pluća,nema bronhitisa,grlo nije crveno,po njoj sve uredu,rekla nam je da nastavimo ovaj sirup davati,ako kašalj ne stane onda da radimo nalaze jer možda je upitanju alergija.pa evo od noćas je malo umanjio kašalj,pa nadam se da će prestati,jer kad zaspi onda je najgore tad najviše počne da kašlje.
A tu pumpicu što mi spominjete gdje je mogu nabaviti,ja imam onu malu pumpicu iz DM-a ali ona ništa nemože izvući.

evo tema http://www.ringeraja.ba/forum/m_173286/mpage_10/key_/tm.htm
na kojoj imaš lijepo obajšnjeno a i posljednji post n stranici nša forumašica ima 3 komada po povoljnijoj cijeni od onih u apotekama sarajevskim javi joj se putem PP

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 446
16.8.2010 8:46:41   
Hanady RR

DelilaSa
kašalj pokušaj reješiti sirupom koji uzimate...mada postoji dobar dio tzv. narodnih lijekova koji će imati čak bolji efekat od navedenog sirupa i pomoći djetetu za kašalj.

Imaš na ovoj temi na strani 12...recept za sirup sa lovorom...pogledaj učinskovit je zaista.
pa eto pogledaj ako želiš...u krajnjoj liniji kada popijete sirup može vam trebati još nešto...neka onda to bude na prirodnoj bazi.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 447
11.9.2010 10:46:23   
frenkoza
zene moje..... od jutros mi bebiju straaasno curi nosic... to lije iz njega.... ne znam sta da radim... nema temperaturu, ne kaslje..... raspolozen je.... al lije mu iz nosica..... dajte mi neki savjet plz.... nemam kad iscitavati temu

< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.9.2010 14:13:06 >

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 448
11.9.2010 16:00:52   
acudesa
frenki, puno caja sto toplijeg i sto toplijih supica-prehlada...
na znam koliko mu je smije li cijedjenu narandzu, malo limuna (par kapi) u caj i to je to...
prolazimo i mi kroz to, upravo
zaboravih napisati: najbolje su ti pilece supice, moze i na telecoj supljoj kosti ili koljenici

< Poruku je uredio acudesa RR -- 11.9.2010 16:02:06 >

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 449
16.9.2010 14:37:32   
kaktuscic
Evo i mi smo se prvi put prehladili, 2 dana mu curi nosic, pomalo, ali danas je vec slina zuta i jutros je krenuo kasljati, kao da mu smeta slajm. Isli smo doktoru i dala nam Esbesul, kaze nema nikakve upale, pluca su cista a grlo nije ni malo crveno, ali eto da ne bi doslo do upale grla evo mu antibiotik. Ja sad ne znam sta da radim, zao mi da mu dajem antibiotik, a opet me strah da ne bude sta gore... Sta biste vi radile?

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *