Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma on kako je propuzao ne staje i glava mu je malo, malo pa mokra. I sad kako su topliji dani nakon dojenja glava mokra. A ima puno kosice. Ja mislim da se tako i prehladio.....
< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.9.2010 14:13:57 >
Ma on kako je propuzao ne staje i glava mu je malo, malo pa mokra. I sad kako su topliji dani nakon dojenja glava mokra. A ima puno kosice. Ja mislim da se tako i prehladio.....
i meni liči na prehladicu, jer nema ture hB
pa pojako, pjestaće ...meni sad nimalo se smeta kad mom malcu nosić curi, samo se temperature bojim, ostalo je podnošljivije... je li ti dr dao išta za čišćenje ili nije...ma, možda je to mrvičak
Eh tu sam "opuštenija", kad samo nosić curi. Niki ljubac za druga
Nama je nosić puno bolje Babyvac je zakon Baš nas je spasio...
Jučer nakon što sam joj prvi put u krevetić stavila crveni luk, ujutro sam skužila da ga je lizala...smrdilo joj iz usta samo tako A jutros već nije imala taj poriv
Koliko dugo traje kašalj kod vaši mališana i da li koristite sirupe za kašalj? Ako ih koristite molim vas da mi napišete koje i da li stvarno pomažu? Mi se več desetak dana borimo sa kašljom, koji se obično javlja ujutro i nakon što malo duže trči. Prvo je krenul sa nosom, ali smo to uspjeli rješiti.
Mi nismo jos imali probleme s kasljem ali evo od juce nosic samo curi, nije zacepljen, nema temperature ali nosic curi i stalno kise i onda jos vise curi, kapi bas i ne pomazu jer nos nije zacepljen pa ne znam sta da radim.. Da li je neko imao slicnih problema??
mila, nije to ništa strašno, malo se prehladila beba, možda se uznoji, pa se onda lako prehladi.. nemoj je utopljavati, daji čaja toplog, on će malo inhalirati nosić, sve dok nema tempareturu, dobro je...
Molim vas jel ima neko savjet šta za nosić koji non stop curi,znači nikako ne prestaje,strah me da mu ne siđe u pluća.Bio mi je bolestan prošle sedmice imao onaj trodnevni virus,temp preko 39.i hB to predeverali i malo se oporavio i opet nosić počeo curiti i pomalo kašlje.Nebi da ga vodim doktoru jer je u prošli petak dobio antibiotik sumamed i bronhobos za iskašljavanje a u pretprošli petak isto tako antipiotik (zaboravila sam kako se zove)koji mu nije baš pomogao.E sad mi opet puno slini i šta je najbolje da mu dajem da mu to zaustavim,strah me temperature i bronhitisa , a ako ga odvedem doktoru dat će mu neki treći antibiotik.Bebi je devetnest mjeseci pa mislim da mu kutnji zubići niču pa da je možda i do toga.
Dalila, čisti nosić s pumpicom....najbolji je baby vac ako imaš...zaista super stvar i izvuče sve što ima u nosiću Jedino to i možeš uraditi u ovom slučaju...
Molim vas jel ima neko savjet šta za nosić koji non stop curi,znači nikako ne prestaje,strah me da mu ne siđe u pluća.Bio mi je bolestan prošle sedmice imao onaj trodnevni virus,temp preko 39.i hB to predeverali i malo se oporavio i opet nosić počeo curiti i pomalo kašlje.Nebi da ga vodim doktoru jer je u prošli petak dobio antibiotik sumamed i bronhobos za iskašljavanje a u pretprošli petak isto tako antipiotik (zaboravila sam kako se zove)koji mu nije baš pomogao.E sad mi opet puno slini i šta je najbolje da mu dajem da mu to zaustavim,strah me temperature i bronhitisa , a ako ga odvedem doktoru dat će mu neki treći antibiotik.Bebi je devetnest mjeseci pa mislim da mu kutnji zubići niču pa da je možda i do toga.
Zar su mu dali antibiotik zbog trodnevne groznice????
AKo samo curi nos, drži nos prohodnim. Ja sam u principu protiv sirupa protiv kašlja, nove studije kažu da u biti ne pomažu. Ja imam odlično iskustvo sa privatnim pedijatrom u smislu da nikada nije prepisao antibiotik bez brisa i vadjenja krvi.
Da dali su mu antibiotik kad je imao trodnevnu gr. jer mu je bilo malo crveno grlo. Da začepljen nosić ali je i curio,i pomalo je kašljao.Otišla sam do apoteke i preporučili su mi sirup APImed,koji sam uzela i od njega mu je dosta lakše bilo,kroz par sati je prodisao na nos,jer taj sirup sadrži majčinu dušicu koja mu je pročepila.I iskašljao pravo puno šlajma.Ali juče je počeo da kašlje suhi kašalj jer nije imao više šta da izbaci,odnijela sam ga doktoru u vrazovu,dokt. kaže nema upale pluća,nema bronhitisa,grlo nije crveno,po njoj sve uredu,rekla nam je da nastavimo ovaj sirup davati,ako kašalj ne stane onda da radimo nalaze jer možda je upitanju alergija.pa evo od noćas je malo umanjio kašalj,pa nadam se da će prestati,jer kad zaspi onda je najgore tad najviše počne da kašlje. A tu pumpicu što mi spominjete gdje je mogu nabaviti,ja imam onu malu pumpicu iz DM-a ali ona ništa nemože izvući.
Da dali su mu antibiotik kad je imao trodnevnu gr. jer mu je bilo malo crveno grlo. Da začepljen nosić ali je i curio,i pomalo je kašljao.Otišla sam do apoteke i preporučili su mi sirup APImed,koji sam uzela i od njega mu je dosta lakše bilo,kroz par sati je prodisao na nos,jer taj sirup sadrži majčinu dušicu koja mu je pročepila.I iskašljao pravo puno šlajma.Ali juče je počeo da kašlje suhi kašalj jer nije imao više šta da izbaci,odnijela sam ga doktoru u vrazovu,dokt. kaže nema upale pluća,nema bronhitisa,grlo nije crveno,po njoj sve uredu,rekla nam je da nastavimo ovaj sirup davati,ako kašalj ne stane onda da radimo nalaze jer možda je upitanju alergija.pa evo od noćas je malo umanjio kašalj,pa nadam se da će prestati,jer kad zaspi onda je najgore tad najviše počne da kašlje. A tu pumpicu što mi spominjete gdje je mogu nabaviti,ja imam onu malu pumpicu iz DM-a ali ona ništa nemože izvući.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
DelilaSa kašalj pokušaj reješiti sirupom koji uzimate...mada postoji dobar dio tzv. narodnih lijekova koji će imati čak bolji efekat od navedenog sirupa i pomoći djetetu za kašalj.
Imaš na ovoj temi na strani 12...recept za sirup sa lovorom...pogledaj učinskovit je zaista. pa eto pogledaj ako želiš...u krajnjoj liniji kada popijete sirup može vam trebati još nešto...neka onda to bude na prirodnoj bazi.
zene moje..... od jutros mi bebiju straaasno curi nosic... to lije iz njega.... ne znam sta da radim... nema temperaturu, ne kaslje..... raspolozen je.... al lije mu iz nosica..... dajte mi neki savjet plz.... nemam kad iscitavati temu
< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.9.2010 14:13:06 >
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
frenki, puno caja sto toplijeg i sto toplijih supica-prehlada... na znam koliko mu je smije li cijedjenu narandzu, malo limuna (par kapi) u caj i to je to... prolazimo i mi kroz to, upravo zaboravih napisati: najbolje su ti pilece supice, moze i na telecoj supljoj kosti ili koljenici
< Poruku je uredio acudesa RR -- 11.9.2010 16:02:06 >
Evo i mi smo se prvi put prehladili, 2 dana mu curi nosic, pomalo, ali danas je vec slina zuta i jutros je krenuo kasljati, kao da mu smeta slajm. Isli smo doktoru i dala nam Esbesul, kaze nema nikakve upale, pluca su cista a grlo nije ni malo crveno, ali eto da ne bi doslo do upale grla evo mu antibiotik. Ja sad ne znam sta da radim, zao mi da mu dajem antibiotik, a opet me strah da ne bude sta gore... Sta biste vi radile?
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.